Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Iskolai bántalmazás, öngyilkos...

Iskolai bántalmazás, öngyilkosság, mást is felzaklatott a téma?

Figyelt kérdés
Bennem előjöttek azok a dolgok, amiket gimiben megéltem a bántalmazók miatt. Mérhetetlen dühöt érzek irántuk. Más is van így?
2021. szept. 8. 22:02
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
86%
Azért kemény, még a tojáshéj a seggükön de máris felelhetnek egy ember, egy társuk haláláért. Nem hiszem hogy felfogják a csökött agyukkal mit tettek.
2021. szept. 9. 16:27
 42/60 anonim ***** válasza:
100%

#41!

Talán idővel felfogják.

2021. szept. 9. 16:37
 43/60 A kérdező kommentje:
Remélem a fiú szelleme örökké kísérti majd őket.
2021. szept. 9. 16:40
 44/60 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátnőm ismerte a srácot. Csendes gyerek volt de kedves. Most gondoljatok bele, hogy akik szekálták a jövő rendőrei, katonái lesznek...
2021. szept. 9. 20:34
 45/60 anonim ***** válasza:
100%

Látszott is rajta, már a képen is értelmesnek, normálisnak tűnt.

A társadalom meg... egyre durvább lejtmenetbe kapcsol. Rossz nézni tehetetlenül ezt a süllyedést.

2021. szept. 9. 21:29
 46/60 anonim ***** válasza:
100%

Mérhetetlenül felháborít, hogy így viselkednek diákok egy társukkal és SENKI nem tesz semmit. Én az a hülye típus vagyok, aki nem tartja a pofáját, ha valaki tapló volt és bántott mást, azt biztos kiosztottam, de rendesen. Most sem bírom elviselni az ilyet.

Más fórumon olvastam valakitől egy felvetést az adott helyzettel kapcsolatban: a bántalmazók kölyköknek kötelezőbé kell tenni a temetésen való részvételt. Elejétől a végéig végigállni, és utána a szülők szemébe nézni.

2021. szept. 9. 22:04
 47/60 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt egy ilyen évfolyamtársam. Kedves, szolid és széparcú lány volt már akkor is, semmi okot nem adott arra, hogy így viselkedjenek vele. Őszintén bánom, hogy nem álltam hozzá közel, de más osztályba jártunk, így nem sokat beszéltünk. Mindenből az emelt csoportban volt, sorra nyerte az iskolai versenyeket, ki voltak rakva a rajzai is szinte állandó jelleggel az aulában. Annyira kikezdték, zaklatták, hogy emlékszem, csontsoványra lefogyott tizedik végére és úgy is fejezte be a gimit, hogy kizárták az atlétikai csapatból a súlya miatt, állítólag a bordáit vagdosta, hogy a karján ne látsszon és nyugtatót is szedett. A lányok neveket aggattak rá, röhögtek rajta, pletykákat terjesztettek róla (olyanokat, hogy kit szopott le, milyen ronda meztelenül, ocsmány szőrös a karja stb), a fiúk meg azzal versenyeztek, hogy melyikük tud a seggére csapni jobban. A Facebook akkortájt jött be kb nálunk, a profilját is rövid időn belül megszüntette, mert folyamatosan írogattak neki mindenféle kommenteket minden alá, amit megosztott, utána meg arra hivatkoztak az iskolában, amit ott láttak tőle, azzal is szekálták, összefirkálták a rajzait az aulában stb. Bogarasnak hívták, autistázták, ugattak meg vonyítottak utána a folyosón. Perfekcionista volt, hallásból tudom azt is, hogy neki sikerült végül a legjobban az érettségije az egész iskolában abban az évben, gyakorlatilag elbújhatott mögötte mindenki, aki bántotta.

Engem nagyon bánt, hogy nem volt bátorságom kiállni mellette. Mindenki hallgatott, a tanári kar, az igazgató, mindenki csak nézte. A szülei bejöttek néha, de falra hányt borsó volt a látottak alapján.

Ő túlélte, most szinte az atyaisten az egyik nagyobb multi hazai leányvállalatánál, ha jól tudom, befejezett két egyetemet azóta és szerencsére azóta a súlya is a régi normális. Sok olyan típusú ember egy senki kis noname alkalmazott ott, aki korábban őt küldte majdnem a halálba. Csomó értékes embert veszítünk el azért, mert a maga dolgával foglalkozik és annyi a bűne, hogy kicsit másabb, mint az átlag. És ez nem csak a rossz irányba kimagasló emberekre igaz, hanem az ilyenekre is.

Mit várunk egy olyan világtól, ahol a hülyék holtbiztosak a dolgukban, az okos meg szerény és megkérdőjelezi a saját igazát?

2021. szept. 9. 22:09
 48/60 anonim ***** válasza:
100%

#47-es!

Te is utólag bánod, hogy nem álltál ki mellette, lehet elég lett volna az is ha csak négyszemközt biztosítod a támogatásodról. El tudom képzelni, hogy a zaklatók közül is van olyan, aki idővel szégyelli és bánja, amit csinált.

2021. szept. 9. 22:27
 49/60 anonim ***** válasza:
100%

Amikor meghallottam a híradóban, majdnem elsírtam magam. Nem ismertem a fiút, de megrázott az eset. Egy fiatal elvette a saját életét, mert olyan szinten bántották és tönkretették a társai, azok a társak, akikkel heti 5x volt összezárva majdnem fél napokra. Bele sem merek gondolni szegénynek miken kellett keresztülmennie.

Azt, amit előttem írtak, miszerint a bántalmazóknak részt kellene venniük a temetésen, pedig támogatnám. Ahogy azt is, hogy utána a gyászoló család szemébe nézzenek és vállalják a felelősséget a tettükért.

Ezeknek a bántalmazóknak pedig nincsen helyük a rendőrök, katonák közt.

2021. szept. 9. 23:35
 50/60 anonim ***** válasza:
76%

Olyan bántalmazásokat írtok le itt, amikért felnőttként börtön jár :( Szerencsémre az én időmben ez épp nem volt divat.

Másik threadben is írtam: összefogás, lármás kiállás, végső esetben fizikai önvédelem segíthet. Akinek épp kólát öntenek a szemébe, az önvédelmi helyzetben van, és azok is, akik a segítségére sietnek. Le lehet rángatni az elkövetőt az áldozatról, sőt. Fiúk, növesszetek tököt!

Végül: van már hatméteres "GYILKOS!" graffiti a legutóbbi elkövetők ablakával szemben? És az ajtajuk előtt?

2021. szept. 10. 10:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!