Iskolai bántalmazás, öngyilkosság, mást is felzaklatott a téma?
Mérhetetlenül leszarom. Az élet úgy működik, hogy ha megrázod a pofonfát, akkor nem kellene csodálkoznod. Ha a munkaidejét valaki mások egzecírozásával tölti és bomlasztja a csapatot, azzal rontja a munka minőségét. Az ilyen embert el kell távolítani vagy elintézni, hogy magától menjen. Majd munkanélkülin lehet gondolkodni azon, hogy min kellett volna, hogy járjon az agya. Ez már nem a rohadt középiskolácska, ahol anyuci ki tudja fizetni, hogy ne nézzenek egy szaréletű nyomoréknak, ha az vagy. Itt már szépen elviszed a saját szarod és ha máskor nem, legkésőbb akkor megtanulod, hogy hogyan kell viselkedni, mikor utcára kerülsz.
Azt sem tudom, melyiket írtad, nem is érdekel.
Ok. Csak azért kérdeztem, mert a 18ban abszolút semmi bántó nem volt, és eléggé sokatmondó lett volna, ha mégis lepontozod. Viszont ha nem te voltál, akkor bocsánat.
Kérdező: nem feltételeztem rólad, hisz egyetértettél.
Erős amit ír a visszazaklató de az a helyzet hogy aki ilyen az másból tényleg nem ért. Lehet szépen kérni, kiabálni vele hogy ne bántsa a másikat. Lehet ráküldeni az ofőt, a szülőket, olaj a tűzre. Megpróbálhat kiállni magáért a bántalmazott (még nagyobb céltábla lesz).
Aki ilyen szinten van az nem fog megérteni egy magasabb szintű viselkedést.
Igen, teljesen egyetértek. Aki mem élt át ilyet, az sosemfogja megérteni. Rányomja az ember életére a bélyeget. Akármennyire vagyok megbocsájtó, segítőkész ember, ők azok akiknek soha nem fogok tudni megbocsájtani. Pedig tudok megbocsájtani, és nem vagyok én sem szent. Van, hogy én bántok meg valakit, de a lelkiismeretem dolgozik bennem, és 100* kérek bocsánatot.
Viszont az iskolai bántalmazás más. Ismétlem, amíg élek nem felejtem el nekik.
Nem tudom, hogyan lehetett volna segíteni Gábornak, mert neki is meg kell tanulnia visszaszólni. Mondjuk én úgy gondolom, hogy középiskola után olyan erős "bullying=bulliing" már nincsen az életben, sem az egyetemen, sem a munkahelyeken, vagy legalábbis felnőve már jobban tudja kezelni az ember ezeket az élethelyzeteket. Ti hogyan látjátok ezt?
Valahogyan meg kell tanulnia megvédenie magát az ilyen visszahúzódóbbaknak is.
Ja, meg ami még eszembe jutott, hogy rendőr vagy katona akart lenni a Gábor a későbbiekben, a katonaságnál pedig a hírek szerint azért volt vagy talán még mindig van ilyen szopatás.
Egy rendőrnek pedig tudnia kellene higgadtan kezelni nehéz szituációkat, persze ott a rendőrnek általában több eszköze van, mint egy tanulónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!