Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Iskolai bántalmazás, öngyilkos...

Iskolai bántalmazás, öngyilkosság, mást is felzaklatott a téma?

Figyelt kérdés
Bennem előjöttek azok a dolgok, amiket gimiben megéltem a bántalmazók miatt. Mérhetetlen dühöt érzek irántuk. Más is van így?
2021. szept. 8. 22:02
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
100%

Mérhetetlenül leszarom. Az élet úgy működik, hogy ha megrázod a pofonfát, akkor nem kellene csodálkoznod. Ha a munkaidejét valaki mások egzecírozásával tölti és bomlasztja a csapatot, azzal rontja a munka minőségét. Az ilyen embert el kell távolítani vagy elintézni, hogy magától menjen. Majd munkanélkülin lehet gondolkodni azon, hogy min kellett volna, hogy járjon az agya. Ez már nem a rohadt középiskolácska, ahol anyuci ki tudja fizetni, hogy ne nézzenek egy szaréletű nyomoréknak, ha az vagy. Itt már szépen elviszed a saját szarod és ha máskor nem, legkésőbb akkor megtanulod, hogy hogyan kell viselkedni, mikor utcára kerülsz.

2021. szept. 9. 10:07
 22/60 anonim ***** válasza:
100%
18 vagyok. Te pontoztál le 20as?
2021. szept. 9. 10:09
 23/60 anonim ***** válasza:
100%

Azt sem tudom, melyiket írtad, nem is érdekel.

2021. szept. 9. 10:11
 24/60 A kérdező kommentje:
Én sem pontoztam le senkit sem.
2021. szept. 9. 10:12
 25/60 anonim ***** válasza:
100%

Ok. Csak azért kérdeztem, mert a 18ban abszolút semmi bántó nem volt, és eléggé sokatmondó lett volna, ha mégis lepontozod. Viszont ha nem te voltál, akkor bocsánat.

Kérdező: nem feltételeztem rólad, hisz egyetértettél.

2021. szept. 9. 10:19
 26/60 anonim ***** válasza:
88%

Erős amit ír a visszazaklató de az a helyzet hogy aki ilyen az másból tényleg nem ért. Lehet szépen kérni, kiabálni vele hogy ne bántsa a másikat. Lehet ráküldeni az ofőt, a szülőket, olaj a tűzre. Megpróbálhat kiállni magáért a bántalmazott (még nagyobb céltábla lesz).

Aki ilyen szinten van az nem fog megérteni egy magasabb szintű viselkedést.

2021. szept. 9. 10:33
 27/60 A kérdező kommentje:

Igen, teljesen egyetértek. Aki mem élt át ilyet, az sosemfogja megérteni. Rányomja az ember életére a bélyeget. Akármennyire vagyok megbocsájtó, segítőkész ember, ők azok akiknek soha nem fogok tudni megbocsájtani. Pedig tudok megbocsájtani, és nem vagyok én sem szent. Van, hogy én bántok meg valakit, de a lelkiismeretem dolgozik bennem, és 100* kérek bocsánatot.

Viszont az iskolai bántalmazás más. Ismétlem, amíg élek nem felejtem el nekik.

2021. szept. 9. 10:43
 28/60 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom, hogyan lehetett volna segíteni Gábornak, mert neki is meg kell tanulnia visszaszólni. Mondjuk én úgy gondolom, hogy középiskola után olyan erős "bullying=bulliing" már nincsen az életben, sem az egyetemen, sem a munkahelyeken, vagy legalábbis felnőve már jobban tudja kezelni az ember ezeket az élethelyzeteket. Ti hogyan látjátok ezt?

Valahogyan meg kell tanulnia megvédenie magát az ilyen visszahúzódóbbaknak is.

2021. szept. 9. 10:52
 29/60 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem voltam egyértelmű, én már nem iskolai bántalmazásról írok. Erre csak azért hívom fel a figyelmet, mert sajnos az ilyen mocskos dögökből lesznek a munkahelyi bántalmazók, az egymást fúró, undorító emberek. Szóval aki azt mondja, hogy szorítsd össze a fogad és bírd ki, amíg leérettségizel, annak fölösleges megfogadni a tanácsát, mert ennyi erővel egész életeden át szoríthatod a fogad, egy életet áldozatként fogsz leélni. Előbb-utóbb meg kell tanulni kezelni valamilyen formában az ilyen helyzeteket és embereket, ha ki akarsz törni ebből a szerepből sajnos. A visszabántalmazás is csak azért jó stratégia, mert megmutatod, hogy kinek hol a helye, főleg ha nem azért bántalmazod a másikat, amit veled tett, hanem amit mással. Egy közösség annak megfelelően működik, hogy kik adják a befolyásosabb, népszerűbb réteget. Ha normális értékrendű emberek, akkor az a hely élhető lesz. HA szórakozásból csesztetők, akkor pedig mindig lesz újabb és újabb olyan réteg, mint mi: a bántalmazottak rétege. Ezért javaslom és gyakorlom is azt, hogy ha valaki bántalmaz valakit akár csak verbálisan, annak az embernek le kell törnie a szarvát egy nála erősebbnek, befolyásosabbnak és jóformán megmutatni neki, hogy hol a helye az ilyen söpredéknek a társadalomban. Ha az az ember az erősebb, aki az erejét és a magabiztosságát a jóra használja, az a közösség idővel egészséges lesz. És itt nem arról van szó, hogy ha valaki bántalmazza a bántalmazót, akkor ő sem lesz különb, hanem az a lényeg, hogy ki miért teszi ezt. Ha van célja ennek, akkor ez egy nagyon hatásos módszere az ilyen vadhajtások levágásának.
2021. szept. 9. 10:56
 30/60 anonim ***** válasza:
14%

Ja, meg ami még eszembe jutott, hogy rendőr vagy katona akart lenni a Gábor a későbbiekben, a katonaságnál pedig a hírek szerint azért volt vagy talán még mindig van ilyen szopatás.

Egy rendőrnek pedig tudnia kellene higgadtan kezelni nehéz szituációkat, persze ott a rendőrnek általában több eszköze van, mint egy tanulónak.

2021. szept. 9. 10:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!