Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van itt rajtam kívül még...

Van itt rajtam kívül még olyan aki gyűlöli a gyerekeket?

Figyelt kérdés
32 éves vagyok férfi.
2021. szept. 7. 12:29
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
56%

Van egy mentett kutyám. Problémás állat, tényleg minden szempontból. Rengeteget dolgoztam vele, rengeteg pénzem fektetteb abba, hogy egészséges, kiegyensúlyozott, Jólnevelt kis lény legyen. Pedig nekem nem volt gyes és végig 8 órában dolgoztam mellette. Trénerhez cipeltem, órákat fagyoskodtam az ajtó előtt és mentem hozzá vissza, mikor ugatni kezdett, hogy leszoktassam arról, hogy a szorongása miatt cseflet egész nap a szomszédaimat bosszantva. Vettem neki játékokat, megtanítottam, hogy csak azt rágja, ne a cuccaimat vagy másét.

Megtanítottam arra, hogy behívható legyen, láb mellett sétáljon, ne rángassa a pórázt, ne kapjon oda a békés közeledésre. Megtanítottam, hogy ne ugatással reagáljon a környezet zajaira.

Ha utazunk, veszek neki is jegyet, az ülésem alá befektetem. Nem ültem vele vonatra addig, amíg nem bírt ki csöndben egy utat. Ha nyöszörögni kezdett, azonnal kivittem a vagon végére, az utastéren kívülre. Megtanítottam, hogy ne kuncsorogjon, ha esznek mellette, ne ugráljon fel az asztalra, egyetlen utasítással a helyére tudjam küldeni. Ha idegeneket üdvözöl, leültetem, hogy ne ugorjon rájuk. Ha valaki nem szereti a kutyákat, lényegtelen milyen okból fogva, nem dumálom rá, hanem tiszteletben tartom és nem viszem a kutyát át hozzá vagy ha velem van a kutya, úgy intézem, hogy mellettem sétáljon észrevétlenül. Ha hazaérünk, letörlöm vagy esős idő esetén lemosom a kis mancsait. Nem ugorhat fel más ágyába, ha együtt nyaralunk. Engedélyt kérek arra, hogy akár ülésre, akár kanapéra felengedjem. A szőrét minden nap kefélem, nem megyek úgy munkahelyre, emberke közé, hogy merő egy szőr vagyok. Mindent megtettem azért, hogy a kutyám egy kedves kis lény legyen azok szemében is, akik velem ellentétben nem vállalták őt. Rengeteg pénz és energia van benne, pedig én nem voltam vele gyesen. Én nem kapok rá segélyt, támogatást. Mégis tudom, mit vállaltam.

Ha ezek után egy pondró beront a lakásomba és szétszed bármit, összekeni a ruhám, zavarja az utam, annak a szülei nem fogják zsebre tenni azt, amit tőlem kapnak. És gondoskodok róla, hogy soha többé ne jöjjön a közelembe, főleg ha a kutyámat markolássza-tépi a mocskos - nyálas kezeivel. A kutyát, aminek a mancsai is le vannak tisztítva minden séta után. Ha nem vagy képes szerethető, mások számára elviselhető lényt nevelni a kölyködből, ne csodálkozz, ha kiutálnak vele együtt mindenhonnan. Bocs, de engem nem hat meg, ha leböfizte a felsőd, attól még undorítóan nézel ki és ruhát kellett volna cserélned. Engem nem érdekel, mennyire nehéz rászólni és nemet mondani neki. Kötelességed felelősséggel tartozni iránta és nem más emberektől elvárni, hogy erőfeszítéseket tegyenek az elviselésére.

Szóval nézz magadba, drágám: tettél annyi pénzt és energiát a gyereked nevelésébe MINIMUM, mint én egy kutyáéba? Átgoneoltad annyira a gyerekgyártást MINIMUM, mint én, mikor kutya mellett döntöttem? Hajlandó lennél annyit fizetni MINIMUM a nevelése, szocializálása érdekében, mint én?

Ha nem, akkor mi a jó istennek szaporodtál amúgy? És miért lepődsz meg, ha valaki nem bírja a magadfajtákat? Tulajdonképpen az adóm arra megy el, hogy legyen miből öltöztetned a lényt, ami az én utamat, ebédemet, nyaralásomat és életemet keseríti meg, ha nem nevelik. Ezen gondolkodj el egy kicsit.

2021. szept. 7. 14:51
 32/60 anonim ***** válasza:
43%

#31 Rengeteg igazság van a szavaidban.

Ugyanakkor ennyire nem kellene sem sarkosítani, sem általánosítani.

Én sem szeretem a gyerekeket, de se nem gyűlölöm, se nem utálom őket.

Ha neveletlen egy gyerek, nem rá hanem a drága szüleire vetíteni ki a mérgem.

Ha már kutyához hasonlítjuk, a kutyánál is a gazdi a hibás, ha neveletlen a kutya.

Másrészt számtalan neveletlen agresszív kutya van. Ahogy gyerek is.

Engem azok a gyerekek bosszantanak leginkább, akik éppen tinik. Semmi sem szent nekik. Mély tisztelet a kivételnek.

2021. szept. 7. 15:09
 33/60 anonim ***** válasza:
36%

Senki sem mondta, hogy nem a szülő a hibás. Persze, hogy ő a hibás, Morzsi agymenésére reagáltam elsősorban, nem arra, hogy utálom-e a gyerekeket. A gyerekek csak irritálnak. Pont, ahogy a kocsik is. De azok is az elkényelmesedett, kretén sofőrök miatt.

Az én kutyám is neveletlen és agresszív lenne, ha úgy hagyom, ahogy hozzám került. Nem kis cukimuki tenyésztőtől vett kölyök volt, hanem egy rossz alapokkal érkező, fájdalmas multú felnőtt. Nekem sem volt könnyű dolgom, de legalább a saját nyakamba vettem a felelősséget és nem kíméltem pénzt és időt annak érdekében, hogy mindannyian boldogan éljünk vele és ő is velünk. Ez a nevelés lényege.

Aki a magából kipottyantott saját vér pulyával nem tud mit kezdeni, az meg bújjon el inkább ezek után.

2021. szept. 7. 15:16
 34/60 anonim ***** válasza:
41%

‘’ Aki a magából kipottyantott saját vér pulyával nem tud mit kezdeni, az meg bújjon el inkább ezek után. ,,

Ezzel maximálisan egyet értek.

2021. szept. 7. 15:20
 35/60 anonim ***** válasza:
92%
Nem gyűlölöm, de nem tudok mit kezdeni a gyerekekkel, és a neveletlenek idegesítenek.
2021. szept. 7. 15:25
 36/60 Morzsi007 ***** válasza:
0%

Inkább fektettél volna ennyi energiát gyereknevelésbe, emellett is tartható kutya.

Állatot ne hasonlíts emberhez, gyerekhez.

2021. szept. 7. 15:55
 37/60 anonim ***** válasza:
94%
De miért kötelező mindenkinek gyereket nevelnie?
2021. szept. 7. 15:57
 38/60 anonim ***** válasza:
18%
Legtöbbünkbe alapból megvan az az ösztön, ami az állatokba is, vagyis hogy mindenképp meg kell védeni a gyerekeket. Viszont a gyerekek nagyon veszélyesek is lehetnek, pld a gyerekkatonák kegyetlenebbek mint a felnőttek. De utálni nem kell őket
2021. szept. 7. 16:00
 39/60 anonim ***** válasza:
81%
Nem is lehetne hasonlítani a kettőt ne aggódj Morzsi. Egy állatot tartani, gondozni sokkal pihentetőbb, békésebb mint egy gyereket, még ha problémás a múltja miatt akkor is.
2021. szept. 7. 16:03
 40/60 Morzsi007 ***** válasza:
0%
Nem kötelező, téged is valaki felnevelt, vette a fáradságot, elviselt, stb, élete jó része erről szólt, ez hozzá tartozik az élet rendjéhez, hogy utódokat hagyunk hátra, mint minden élőlény. De magánügye mindenkinek, hogy mit csinál, meg az is, ha utálja a gyerekeket, de ezekkel nem értek egyet. Ennyi.
2021. szept. 7. 16:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!