Hogy lehetne elfogadtatni a családommal, hogy vége az életemnek és mondjanak le rólam? 32 F
Lehet itt próbálkozni, de teljesen egyértelmű, hogy az én életem soha nem fog beindulni, soha nem lesz jó, soha nem lesz sikeres. Én megtettem a szükséges dolgokat, de ha az élet/isten/sor nem engedi a boldogságot, teljesen felesleges tenni érte. Alapból rossz iskolákat választottam, plusz már öreg is vagyok (32 múltam), az életem "csúcspontja" évekkel ezelőtt elmúlt. Olyan dolgokkal kell foglalkoznom, amit a legtöbben el sem tudnak képzelni és ami a legtöbb embert fél év után kicsinálna. Nem, nem mondom el, mert tudom, hogy viselkedtek - azt mondanátok, ez nem probléma, miközben ti fél év után felkötöttétek volna magatokat.
Ez alapján is egyértelmű, hogy élet nem hagyja, hogy sikerüljön. Akármilyen ötlettel állok elő, mindig történik egy olyan, tőlem független dolog, ami miatt szinte azonnal megy a kukába. Gondolkodtam GME részvények vásárlásán - erre jöttek a korlátozások és az árfolyam beesése. Vettem kryptot - napok után bezuhant az árfolyam. Gondolkodtam azon,hogy Aliexpressről/ebayről rendeljek olcsón dolgokat és azokkal kereskedjek - erre jött az áfa kötelesség. Ezek nem véletlenül történtek pont akkor. Az élet minden megtesz, hogy tönkretegyen. És ezek csak az elmúlt hónapok eseményei.
Nyilván van spórolt pénzem (nem százezrek, hanem milliók), de azzal sem érek sokat, lakást pl nem tudnék venni belőle (illetve csak hitellel, de ha abba beleugrok, az élet azonnal keresztbe fog tenni nekem). Nyilván most lesajnáltok, amiért nekem nem vettek a szüleim lakást, illetve amiért veletek ellentétben nem a páromról gomboltam le milliókat ház vásárláshoz - de nem érdekel, nyilván azok, akiknek minden megy, nem tudják elfogadni, ha valakivel pont az ellenkezője történik.
Szóval hogy lehet meggyőzni a családomat, hogy mondjanak le rólam, ismerjék be, hogy az én életem nem működhet?
32F
40: "néhány hónap múlva pénztelenül és nincstelenül jönnék vissza"
Ezt nem igazán értem. Ugyanúgy pénztelenné válhatsz, ha a családoddal laksz. Vagy azt akarod, hogy a család fogadja el, hogy nem jutsz semerre az életeddel és nyalogassák otthon a sebeidet minden nap, biztosítsanak lakhatást, meg támogassanak minden másban is?
Egy normális anya soha nem fog lemondani a gyerekéről egyébként, szóval meggyőzni nem fogod. Ezért írjuk, hogy a költözés az egyetlen megoldás arra, hogy ne foglalkozzanak veled (vagy legalábbis jóval kevesebbet foglalkozzanak veled).
41: most mit nem lehet érteni? Elmegyek albérletbe - mínusz x százezer kaucióra, plusz rezsire, kajára.Az élet úgy is megszívat és olyan dolgok fognak közbe jönni, amivel pillanatok alatt lenullázom magam.
Ezzel szemben ha otthon maradok, a havi hozzájárulást kell leadnom. Lassabban fogy el a pénzem, bár abban igazad van, hogy a végeredmény ugyanaz lesz.
42: már a felhasználóneved alapján látom, hogy egy kigyúrt, valószínűleg fideszes maffiózó vagy - ergo a te életed könnyű. Ha már említetted te is a funkcionális analfabéta kifejezesét ismét megemlíteném, hogy ha nem ölték volna ki belőlem a szuicid hajlamokat, már rég megtettem volna.
Hát, ez van, ha olyan szól a kérdéshez, akit szeret az élet.
Szerintem neked egyszerűen csak annyi a bajod, hogy túl hamar feladod a dolgokat.
"Gondolkodtam GME részvények vásárlásán - erre jöttek a korlátozások és az árfolyam beesése."
Elég sok iparát járt így, de csak idő kérdése, és minden visszatér a régi kerékvágásba. Emiatt nem szabad feladni a dolgot.
"Vettem kryptot - napok után bezuhant az árfolyam."
A cryptovaluták természetűkből adódóan - mivel jórészt spekulációra használják őket, és nincs mögöttük valós fedezet - nagyon nagyon ingadozásokat produkálnak, sokkal nagyobbakat, mint a fiat valuták. De hosszútávon szite biztos, hogy a Bitcoin árfolyama nőni fog még, de ha az nem szimpatikus, ott vannak az altcoinok. Olyanba kell befektetni, aminek nagy jövőt jósolnak.
"Gondolkodtam azon,hogy Aliexpressről/ebayről rendeljek olcsón dolgokat és azokkal kereskedjek - erre jött az áfa kötelesség."
Hamarosan minden nagyobb kínai shopnak lesz EU-s raktárja, soknak már most is van, pl. az Aliexpress sok cuccot szállít már régóta pl. Spanyolországból, Portugáliából... de egyébként adott esetben simán megéri még így is Kínából hozatni, csak ki kell kalkulálni, melyiknél és mennyi értékben ( [link] ).
Ha mindent az első nehézségnél feladsz, persze, hogy semmi nem fog sikerülni!
"épp ez az, csírájában fojtja el az ötleteimet az élet."
Nem, te adod fel túl hamar.
Nem sokat. Még É-K-magyarországi viszonylatban sem.
Amúgy vannak aspektusai a munkámnak, amit szeretek. De az irreleváns, mi az.
Fejleszd magad. A világon nincs olyan hogy összefogott a sors és az élet ellened. Beck triász keményen rád illik negatív életkép, jövőkép, világkép, pszichiátriai eset.
Ha valaki negatívan akarja látni a világot úgy is fogja. A siker néha az öledbe hullik vagy az esetek nagy részében keményen kell érte dolgozni. Az hogy ülsz és szomorkodsz nem visz előre.
Mond csak ha mondjuk a szüleid elfogadnák hogy ilyen vagy akkor mi a kövi lépés amit tennél ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!