Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem randizni egy transzneművel...

Nem randizni egy transzneművel az transzfóbia?

Figyelt kérdés
Ha én férfiként nem randizok pl. egy biológiailag férfivel akkor transzfób vagyok? Illetve ha meleggel nem, akkor homofób, a meleg pedig heterofób, ha nem randizik ellenkező neművel?

2021. jún. 6. 18:50
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
58%

Gondoltam amennyiben a nagy nyugati országokkal ment a példálózás, így egy idegen szó nem fog gondot okozni. Tévedtem belátom.

Kérlek mielött ostobaságokat állítasz tudakozódj. Magyarországon (is), mint mondottam klinikai szakpszichológus, és pszichiáter által kiadott szakvéleményre van szüksége egy transznemű embernek, ahhoz, hogy bizonyítsa azt amit mond vagy állít magáról. Az aki kitalálja, hogy ő márpedig nő, férfi, apacs helikopter vagy esetlég méltóságos császár, de ezt nem tudja alátámasztani semmivel, az szerintem jogtalanul háborodik fel bármiféle "misgendering" miatt.

Bár szerintem ezen egyedek inkább vagy csak unatkoznak, vagy hergelnek :)

(Ui.: a transzneműség egyeltalán nem egy normális dolog, és szerintem mindem ember, köztük a gyűlölködőknek is jobb lenne ha nem létezne ez a probléma...de létezik. Ez ellen pedig nem tehet senki...semmit.)

2021. jún. 8. 14:18
 32/41 A kérdező kommentje:

31: semmi gondot nem okozott az idegen szó, viszont te megint képmutató módon úgy teszel, mintha én nem értettem volna valamit. De elmagyarázhatod, hogy miért nem orwelli folyamat az, hogy új szavakat hozol a nyelvbe meg veszel ki belőle. Ne terelj!

A transz sem tudja alátámasztani pszichiáter előtt a transzneműségét azon kívül, hogy mondja. Pont ahogyan én azt, hogy császár vagyok: vagy elhiszi a szakember bemondás alapján, vagy nem.

A különbség, hogy at ransz esetében ma már gyakorlatilag megszűnt a joga ahhoz, hogy ne higyjen neki, vagy konkrétan elmegyógyintézeti kezelésre terjessze fel, mert az ma már részben sajnos elfogadott, hogy valaki kislánynak képzeli magát kisfiúként. A csaászárral nem ez a helyzet, ott még nyugodtan le lehet elmebetegezni - miközben mindkét esetben ez a kérdés felmerül.

Röviden tehát a kérdésem hozzád:

egy transznak nem kell kislánynak kinéznie kisfiúként az átoperáláshoz, de egy csóró prolinak vagyonos uralkodónak kell lennie ahhoz, hogy megkapja a császár diagnózist?

Ez nem kirekesztés a császárokkal szemben?

2021. jún. 8. 14:43
 33/41 anonim ***** válasza:
26%

A kérdésed első felére reagálva: nem minden nyelvben van minden szó, vagy nem minden szó úgy megfelel az annak szánt tartalomnak, ahogyan azt szeretnénk. Plusz a mai nyelv már összemosódik a főleg angol szlengekkel, akár tetszik akár nem. A nyelv idővel változik, a Magyar nyelv is.

De gondolom nem a nyelvtan érdekel téged, hanem a témában feltett kérdésed.... nos... rövid (tényleg rövid) betekintés, hogy egy átlagos transz ember milyen vizsgálatokon esik túl mire az orvos megadja neki a papírokat: zárt osztály a pszichiátrián 2 hétre, MMPI, Szondi, Rorschacht, Emberrajz, Hormon, CT, Genetika, Urológiai/Nőgyógyászati, tesztek (tovább inkább nem sorolom mert azt ígértem rövid leszek) ... ezek teljesen minimumok, hogy egy pszichiáter/pszichológus szóbaálljon veled (ha szóbaáll). Ezen tesztek alapján, illetve minimum 2 év a társadalmi tranzíció (Tehát minden orvosi beavatkozás nélkül az azonosult nemednek megfelelően öltözködsz, viselkedsz a nagyvilágban, munkahelyen, barátokkal, stb) után talán megkapod a papírjaidat amivel bizonyítod, hogy nem a realitáskontroll megfelelő, amit állítasz igaz.

A műtéti beavatkozásodra reagálva pedig szeretnélek megkérni ismét, hogy inkább tájélozódj. A világ legtöbb országában 18 életévét be nem töltött kislány vagy kisfiú még hormonblokkolót sem kaphat, nem pedig műtéti úton bármi beavatkozást. A nagyfiúk és nagylányok pedig minimum 2 év hormonterápia utan kezdhetnek bele bármiféle műtéti beavatkozásba, de 2 év után is csal az enyhe műtéteket engedélyezik (ádámcsutka csiszolás, mellek, petefészek, herék eltávolítása, szépészeti beavatkozás). Vajon minden császár átmenne ezeken a "próbákon"?

2021. jún. 8. 15:14
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

"...után talán megkapod a papírjaidat amivel bizonyítod, hogy nem* a realitáskontroll megfelelő, amit állítasz igaz."

Nahát, egy felesleges "nem" szócska becsúszott. Vicces ez a nyelv :)

2021. jún. 8. 15:17
 35/41 A kérdező kommentje:

33: "vagy nem minden szó úgy megfelel az annak szánt tartalomnak, ahogyan azt szeretnénk"

Főleg, ahogyan te meg a szektád nem szeretné. Ez a tekintélyurami hozzáállás.

"A világ legtöbb országában 18 életévét be nem töltött kislány vagy kisfiú még hormonblokkolót sem kaphat"

Bizonyára ezért volt, hogy egy 4 éves gyereket, meg 11 éves kislányt kérdés nélkül átoperáltak. Ők nyilván teljesítették ennyi idősen azokat a nagyon komoly, tudományos teszteket is, amiket a második bekezdésedben vázoltál.

2021. jún. 8. 15:23
 36/41 anonim ***** válasza:
65%

Sajnos nekem nincs szektám :( Pedig szeretnék egyet.

Ha 4 illetve 11 éves gyermeken ilyen beavatkozást végeztek...szeretném naívan azt hinni, hogy valami kamu propaganda hír...ha mégsem, rettentő módon elkeserít, hiszen a szexualitás, és ezzel együtt a nemi identitás 13-18 éves kor között kapja a legtöbb impulzust, ekkor tud változni, alakulni. Nyílván nem végeztek semmi tesztet, hiszen azok többségéhez is követelmény a 14-16 éves kor.

Viszont szerintem bármely épelmélyű embert megkérdezel (beleértve a transzokat és papírral magát igazolni tudó császárokat) ezt elutasítónak, gusztustalannak fogja tartani, és egyetért abban, hogy etikátlan.

2021. jún. 8. 16:09
 37/41 A kérdező kommentje:

36: tökmindegy, minek tartja egyik másik transz a gyerekkorban való átoperálást, mert a folyamat az ebbe az irányba tart, amit ők maguk gerjesztenek. Itt vannak pár cikk, te is ezt támogatod, legelől a pronouncod:

[link]

[link]

[link]

2021. jún. 8. 16:20
 38/41 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem te kevered a szezont a fazonnal...

Egyeltalán nem támogatom a kiskorúak műtéti beavatkozását, és ezt sehol nem is állítottam. Az egész abból indúlt ki, hogy szerintem alapvető emberi méltósághoz tartozik, hogy aki transznemű (tehát, hogy tisztán értsük egymást: aki papírral tudja bizonyítani, hogy neki nemi diszfóriát okoz a létezés, papírral tudja bizonyítani, hogy ő márpedig transznemű) azt megilleti az az emberi bánásmód, hogy a megfelelő nemhez kategorizálják, megfelelő névmással illetik őket.

Az, hogy a világ másik felén ki mit csinál, semmi köze nincs az európai transz közösségnek (Megjegyzem: ugyanúgy elutasítják, ahogyan én). Továbbra is tartom álláspontomat: hivatalos orvosi papírral bizonyísd milyen kínod van, ha ezt nem teszed meg, ne várj el semmit. Bár szerintem ez elég alap manapság.

2021. jún. 8. 16:45
 39/41 A kérdező kommentje:

38: ami nyugaton van, az is meg fog valósulni itt.

Ez az egyik, a másik, hogy elég képmutató azt mondani, hogy az egy teljesen más közösség, hiszen a céljaitok tökéletesen ugyanazok. Amit nyugaton látsz, az a kiteljesedése a mozgalomnak, eleve onnan gyűrűzött ide, nem tudom mégis miből gondolod, hogy nem azt akarják itt is megvalósítani. Nagyon vak vagy, ha ezt nem látod.

Tökéletesen mindegy, hogy mi a te álláspontod, ha az ellenkezője valósul meg a gyakorlatban.

2021. jún. 8. 17:44
 40/41 anonim ***** válasza:

Kérdező, Budapestre biztos:

[link]

Az az EGYETLEN olyan töketlen város AZ EGÉSZ ÚNIÓBAN ami elsősorban "Európainak" tartja magát. Full ciki. Mondom úgy hogy 10 évig Budán éltem...

2021. jún. 8. 17:51
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!