Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha kapnál ajánlatot, hogy 3...

Ha kapnál ajánlatot, hogy 3 éven keresztül 10%-al olcsobban vásárolhatsz élelmiszert, de csak annyi értékben amennyit a következő egy hónapban befizetsz egy számlára, mekkora összeget fizetnél be?

Figyelt kérdés
(A befizetett összeg 10% át azonnal visszakapnád a maradékot azonban nem veheted ki többé, csak élelmiszer vásárláskor nem kell fizetned hanem levonodik amíg el nem fogy)
2021. máj. 22. 15:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 anonim ***** válasza:

Itt egyertelmuen annyit eri meg befizetni amit amugyis elkoltesz minden honapban kajara , ezt beszorozva a 3 evvel.

De amit rogton vissza kapok az levonodik az osszegbol? mert akkor tulajdonkeppen ugyanott vagyok.

2021. máj. 23. 11:36
 42/87 A kérdező kommentje:

Nem az nem vonodik le.

Amúgy nem biztos hogy megéri 3 évnyi kajapenzt lekötni. Mert hiába nincs ténylegesen lekötve ha csak kajára vehetem ki. Abban az ertelemben nincs lekötve hogy nem az van hogy majd 3 év múlva visszakapom S addig másból kell vennem kaját, hanem 3 év alatt elkölthetem - kajara. De ha hirtelen másra kell a pénz akkor ez nem vehető fel, míg a lekötött banki betét kamatvesztesseggel feltorhető.

2021. máj. 23. 11:44
 43/87 A kérdező kommentje:
Most amúgy megnéztem lekötött betétekre elso találatonként 3% ot adott igaz évente. Vagyis ezt kamatos kamattal kábé szintén 10% de a kamatot 3 év után kapom meg egybe a tökevel együtt. Itt viszont azonnal megkapom a kamatot és a tőkét is elkölthetem akár azonnal is ha annyi élelmiszer kell amúgy meg abban a tempóban hogy mindig friss élelmiszer legyen az asztalomon.
2021. máj. 23. 11:50
 44/87 anonim ***** válasza:

#38: és akkor mi ebben a biznisz a szervezőknek...???

Ez nyilvános?

2021. máj. 23. 12:10
 45/87 anonim ***** válasza:

De kajat igy is ugy is muszaj venned, ahhoz amit kajara koltenel amugy sem nyulhatnal.

Ha lenne mondjuk 5 misim, 3 at ebbe bele raknek ebbol 3 evig eszek. 2 marad arra ha baj van, de a fizetesbol igy a kaja penz meg marad, hiszen az egy masik kartyan van elore befizetve. Plusz ugye a vissza kapott kamat.

Nem szrakodnek amugy vele de elmeleti szinten valaszoltam, en azt fizetnem be amit amugy is koltenek kajara.

2021. máj. 23. 12:13
 46/87 anonim ***** válasza:

43-as: tehát 3 évre ELŐRE be kéne fizetni egy jó nagy összeget?

Nem minősül ez illegális betétgyűjtési tevékenységnek?

Még mindig nem világos, hogy milyen garancia van rá, hogy a "háromévnyi" pénzek nem tűnnek el a szervezők offshore számláin például...

2021. máj. 23. 12:13
 47/87 A kérdező kommentje:

"De kajat igy is ugy is muszaj venned, ahhoz amit kajara koltenel amugy sem nyulhatnal"

Azért ez nem teljesen így van. Kaját jo esetben nem a tartalékaimból veszek hanem a havi fizetesembol. Vagyis ahhoz a pénzhez amit ebbe fektetek hozzányúlhatnek hisz a kaját a következő havi fizetésemből veszem.

Ebben az esetben azonban a tartalékaim egy részét ebbe fektetem, azonnal kapok 10% kamatot és a fizetéseket nem kell kajara költeni hanem a kajareszt bármire. Még akkor se ha hirtelen több kaja kell hisz akkor azt is ebből fedeztem s hamarabb szabadul fel a lekotesbol a fizetésemnek meg az a része is szabadon elkölthető amit a tobblett kajára költenék. Itt lényegében egy olyan 10% kamatozású befektetés ről van szó aminek a kamatat előre azonnal megkapom A tőkétbpedig folyamatosan a kaja igény függvényében visszakapom. Van ennel jobb befektetés? mert én nem tudok. Egyedül arról van szó hogy a kaja igény függvényében az időszakot átgondolva kell befektetni annál többet nem érdemes.

2021. máj. 23. 12:25
 48/87 A kérdező kommentje:
Mert ez aztán tényleg le van kötve csak kajával lehet idő előtt felbontani igaz az nem jár kamat veszteséggel.
2021. máj. 23. 12:26
 49/87 anonim ***** válasza:

Ez nekem azért gyanús, mert a szervezőnek egy dolog miatt érheti meg igazán: gyorsan likviditást szerez. Ha meg egy boltnak gyors likviditás kell, akkor esélyes, hogy jövőre már nem is lesz a piacon. Olyan kétségbeesett akciónak tűnik.

Én nem bízok olyan befektetésben, ahol nem látom át, miért is jó az a másik félnek.

2021. máj. 23. 12:32
 50/87 anonim ***** válasza:
49: ezért kérdeztem rá, hogy transzparens-e ez a modell, és hogy mi a biznisz ebben a szervezőknek...
2021. máj. 23. 12:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!