Ha kapnál ajánlatot, hogy 3 éven keresztül 10%-al olcsobban vásárolhatsz élelmiszert, de csak annyi értékben amennyit a következő egy hónapban befizetsz egy számlára, mekkora összeget fizetnél be?
Itt egyertelmuen annyit eri meg befizetni amit amugyis elkoltesz minden honapban kajara , ezt beszorozva a 3 evvel.
De amit rogton vissza kapok az levonodik az osszegbol? mert akkor tulajdonkeppen ugyanott vagyok.
Nem az nem vonodik le.
Amúgy nem biztos hogy megéri 3 évnyi kajapenzt lekötni. Mert hiába nincs ténylegesen lekötve ha csak kajára vehetem ki. Abban az ertelemben nincs lekötve hogy nem az van hogy majd 3 év múlva visszakapom S addig másból kell vennem kaját, hanem 3 év alatt elkölthetem - kajara. De ha hirtelen másra kell a pénz akkor ez nem vehető fel, míg a lekötött banki betét kamatvesztesseggel feltorhető.
#38: és akkor mi ebben a biznisz a szervezőknek...???
Ez nyilvános?
De kajat igy is ugy is muszaj venned, ahhoz amit kajara koltenel amugy sem nyulhatnal.
Ha lenne mondjuk 5 misim, 3 at ebbe bele raknek ebbol 3 evig eszek. 2 marad arra ha baj van, de a fizetesbol igy a kaja penz meg marad, hiszen az egy masik kartyan van elore befizetve. Plusz ugye a vissza kapott kamat.
Nem szrakodnek amugy vele de elmeleti szinten valaszoltam, en azt fizetnem be amit amugy is koltenek kajara.
43-as: tehát 3 évre ELŐRE be kéne fizetni egy jó nagy összeget?
Nem minősül ez illegális betétgyűjtési tevékenységnek?
Még mindig nem világos, hogy milyen garancia van rá, hogy a "háromévnyi" pénzek nem tűnnek el a szervezők offshore számláin például...
"De kajat igy is ugy is muszaj venned, ahhoz amit kajara koltenel amugy sem nyulhatnal"
Azért ez nem teljesen így van. Kaját jo esetben nem a tartalékaimból veszek hanem a havi fizetesembol. Vagyis ahhoz a pénzhez amit ebbe fektetek hozzányúlhatnek hisz a kaját a következő havi fizetésemből veszem.
Ebben az esetben azonban a tartalékaim egy részét ebbe fektetem, azonnal kapok 10% kamatot és a fizetéseket nem kell kajara költeni hanem a kajareszt bármire. Még akkor se ha hirtelen több kaja kell hisz akkor azt is ebből fedeztem s hamarabb szabadul fel a lekotesbol a fizetésemnek meg az a része is szabadon elkölthető amit a tobblett kajára költenék. Itt lényegében egy olyan 10% kamatozású befektetés ről van szó aminek a kamatat előre azonnal megkapom A tőkétbpedig folyamatosan a kaja igény függvényében visszakapom. Van ennel jobb befektetés? mert én nem tudok. Egyedül arról van szó hogy a kaja igény függvényében az időszakot átgondolva kell befektetni annál többet nem érdemes.
Ez nekem azért gyanús, mert a szervezőnek egy dolog miatt érheti meg igazán: gyorsan likviditást szerez. Ha meg egy boltnak gyors likviditás kell, akkor esélyes, hogy jövőre már nem is lesz a piacon. Olyan kétségbeesett akciónak tűnik.
Én nem bízok olyan befektetésben, ahol nem látom át, miért is jó az a másik félnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!