Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha kapnál ajánlatot, hogy 3...

Ha kapnál ajánlatot, hogy 3 éven keresztül 10%-al olcsobban vásárolhatsz élelmiszert, de csak annyi értékben amennyit a következő egy hónapban befizetsz egy számlára, mekkora összeget fizetnél be?

Figyelt kérdés
(A befizetett összeg 10% át azonnal visszakapnád a maradékot azonban nem veheted ki többé, csak élelmiszer vásárláskor nem kell fizetned hanem levonodik amíg el nem fogy)
2021. máj. 22. 15:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
Szerintem itt a kérdező nem ajánlgat semmit, hiszen nem írt kokrét céget vagy lehetőséget. Általánosan kérdezte, hogy ki mennyit fizetne egy ilyen befektetésbe. Amit meg lehet gondolni, sőt konkrétan ki is lehet számolni, ha ismerjük az alternatív befektetési lehetőségeket, és az adott befektetés kockázatát, valamint a gazdasági környzet kockázatát (pl. megjósolhatatlan infláció) is. Meg vannak még költségek, nem föltétlen forintban, de a macera is egyfajta költség stb. Ezeket mind figyelembe kéne venni, és a fele nincs leírva, úgyhogy eléggé csak körülbelüli választ lehet adni.
2021. máj. 22. 16:08
 22/87 A kérdező kommentje:

Nekem hasznom nem származna belőle ha valaki "belépne" károm viszont igen Hisz törölnék kérdést ha kiirnám a cég nevét s nem tudnám meg a választ. Igaz 1 válasz már van de általánosságban érdekelne ki mennyit fizetne be.

Végre 21-es értetted a kérdést, de nem értem mi az hogy a fele nincs leirva? Minden paraméter le van irva. Maga a regisztráció tényleg macera, kb. annyi mint egy supershoop regisztráció, ott van is amugy hasonló, de ott 1 alkalommal 10 000 Ft ért kell vásárolni, csak itt nincsenek olyan kérdések amikért plusz pontokat kaphatsz s lehet tényleg csak az akciósakat vásárolni, alkalmanként akárcsak 1 doboz tojást, a lényeg az hogy előre kell fizetni és 3 év van levásárolni. Sparban viszont 10 ezret el kell költeni tehát mérlegelni kell csak olyasmit vegyunk meg amit el tudunk fogyasztani, nem romlik meg. Itt ugye a befizetett összeg szó szerint nem romlik meg, inflációs értelemben viszont igen. De ezeket a tényeket nem kell leirnom, hisz ezek nyilvános adatok ettől függetlenul utána lehet nézzni, mi az pl, hogy pénzromlás.

2021. máj. 22. 16:20
 23/87 anonim ***** válasza:
0 Ft
2021. máj. 22. 16:20
 24/87 anonim ***** válasza:
Még ha nem vernek át, akkor sem éri meg. Mivel pont annyit engednek el, amennyit befizetsz, ezzel gyakorlatilag ingyen hitelt adsz nekik, vagy ha a te szempontodból nézzük a dolgot, akkor ez egy 0%-ot kamatozó befektetés.
2021. máj. 22. 16:22
 25/87 A kérdező kommentje:
10% kamat ráadásul előre kapom a kamatot. Le van kötve de folyamatosan kivehető ahogy ételt veszek s a 10% kamatot az elején megkapom. Nem nagyon van ekkora hozamu biztos befektetés, ráadásul azokat csak a végén kapom vissza a kamatot és a tőkét egyutt nem közben folyamatosan.
2021. máj. 22. 16:28
 26/87 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy valaki befizet 1 milliót és elkezdi levásárolni. Mi a garancia, hogy ugyanazt a terméket másik boltban, vagy a neten nem lehet megvenni olcsóbban? Mi a garancia, hogy a cég nem tűnik el a befektetésemmel a jövő héten? Mi a garancia arra, hogy a cég által kínált kedvezményes termékre 3 éven keresztül szükségem lesz?

A 21.században biztos, hogy nem vennék részt ilyen üzletben. Kínából rendelni olcsóbb.

2021. máj. 22. 16:28
 27/87 anonim ***** válasza:

És ha teljes bizalommal is fordulok a dologhoz, mi a garancia, hogy jövőre egy új állás miatt ha elköltözök, ott is lesz ilyen bolt.

Plusz ugye ha jól értem, itt havi fix összeg van, amit nem vihetek át augusztusra, ha egész júliusban nem voltam az országban...

2021. máj. 22. 16:32
 28/87 anonim ***** válasza:
Oké, akkor csak nem volt jól megfogalmazva a leírásban (nem a maradékot vásárolhatod le, miután visszaadnak 10%-ot, hanem az egészet).
2021. máj. 22. 16:32
 29/87 anonim ***** válasza:
2020-ról egy év alatt minimum egyharmadával nőtt mindennek az ára. Te meg ilyenkor ugyanazért az összegért mennyi emelt árú cuccot kapsz?
2021. máj. 22. 16:34
 30/87 A kérdező kommentje:

26-os ez már az ő dolga hogy végigjárja a boltokat s nézze mit hol érdemes megvenni. vagy szerinted ha olcson vásárolsz valahol garantálja valaki hogy máshol nem olcsóbb? Létezik árgarancia de ha tudsz ilyen tejre kenyérre alapvető élelmiszerre akkor ez engem érdekelne.

A cég garanciájárol már irtam, utána lehet nézzni irtak egy bolt példát amit elfogadnának, az a garancia ami ott is.

Ezt már neked kell eldöntened mit veszel meg. vagy ha bevásárolsz a tescoban garanciát kérsz rá, hogy amit vettél az neked tényleg kell? Ráadásul tojásra jo esélyel szükséged lesz 3 éven át, tejre kenyére is, kávé már az a példa amire nem biztos de nekem pl, kell mert rendszeresen iszom kávét. de csak el tudod dönteni akarsz e inni kávét vagy sem. vagy neked ezt egy cégnek kéne garantálnia?

Kinában lehet venni olcsóbban élelmiszert? kérem a linkeket, hol mert ez engem érdekel még a 27%-os áfával egyutt is. (Már ha azzal együtt is olcsóbb)

2021. máj. 22. 16:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!