A szegény emberek miért viselkednek néha bunkó módon a gazdagabakkal, legtöbbször ok nélkül?
"Nyilván egy gyári operátornak nem fizetnék többet az elvártnál"
És ezért utálnak. Az ő munkájuk nélkül nem lenne semmiféle termék, mégis ők kapják a legkevesebbet.
Ja, hogy az ismerőseid bunkók veled, akkor már minden világos...
Nem azért bunkók mert gazdag vagy, hanem mert utálatos a személyíséget, ami itt is látszik!!
52
Nem véletlenül. Ez egy verseny, ha A nem vállalja el azt a munkát minimálbérért, akkor majd B elvállalja. Nekem az a fontos, hogy minél olcsóbban megússzam a termelést. Ezt programozókkal nem tudom megtenni, mert nagyon specializált munkakörről van szó, így megkapják az 5 ezer eurót. Egy operátor munkáját bárki el tudja végezni, aki fizikailag egészséges.
53
Végülis... nem egy elhanyagolható szempont.
52: és ha nem lennének tervezők, gyárosok, stb. stb. - akkor hol és mit gyártanának ezek az emberek...????
Ne kezd már ezt a fölösleges proli szöveget, hogy a munkás....
Látszik, hogy nem ment át az üzenet. Hiába tervez a mérnök terméket és épít gyárat, ha nincs, aki benne dolgozzon.
Márpedig ezeket a lenézett és kihasznált munkásokat nem fizetik meg.
Aki szerint ez rendben van, az egy féreg.
Ez egy kamu, provokatív kérdés. Kérdező, te csak álmodozol a gyártósor mellől a gazdagságról.
Ha valóban gazdag lennél, és ahogy mondtad, valóban alulról indultál volna, akkor nem lennél ennyire ignoráns, korlátolt és lenéző. Akkor látnád az összefüggéseket és senkit nem a pénzügyi helyzete alapján határoznál meg.
A kis sztorid szerint te sem dolgoztál meg a pénzedért, akkor ez szerencse volt. És mégis azt mondod hogy az lehet gazdag aki megdolgozik érte, meg úgy beszélsz mintha a szegény azért lenne szegény, mert lusta és/vagy hülye hozzá hogy elérjen valamit az életben.
Én is mélyről jöttem, de én valóban kemény munkával értem el azt a szintet ahol most vagyok, és pont ezek miatt soha nem néznék le senkit csak mert szegény.
Te tutifix hogy vagy átlagos körülmények között élsz, vagy az alatt, ez egyértelmű a gondolkodásmódod alapján.
Csak trollkodsz, mert addig legalább foglalkozik veled valaki.
58
Nem sokáig fogják megfizetni, hisz egyszerűbb lesz robotokba befektetni. 0-24 dolgoznak, nem panaszkodnak, nem kérnek fizetésemelést, nincs cigiszünet. A gyári munkások fizetése csak csökkenni fog emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!