A szegény emberek miért viselkednek néha bunkó módon a gazdagabakkal, legtöbbször ok nélkül?
29
Engem nem zavar, hogy utálnak, nem sok emberrel tartom azok közül a kapcsolatot. Csak azt szeretném megérteni, hogy mi történik ilyenkor az agyukban. Ismerősi körömben tökéletesen tudják, hogy miből és hogyan szereztem a pénzemet, mégis baromságokat és valótlan dolgokat vágnak a fejemhez.
31
Én nagyon megfizetem őket, igaz, csak 3 alkalmazottam van.
A gazdag is lenézia szegéyt ahogy te is kérdező, ez oda-vissza működik,csak az indokok másak. Miért kéne nekem tisztelnem, felnézem rá, csak mert több pénze van?
Az ellenérzés leginkább abból adódik a szegényeknél, hogy a gazdagok igen jelentős része nem dolgzott meg eléggé a vagyonáért, csak van család. Protekcio, onnan tömik a zsebeit. Magyarn, élősködők. És kin élősködnek? Azokon, akik keményen dolgoznak minden fillérért, mégsem gazdagodnak meg soha, mert a gazdag réteg kopasztja őket. Kapis??
Persze mind azt állítja magáról, hogy minden fillérért megdolgzott. Ja, úgy mint a szegény güriző politiusok...
Ráadásul azt hiszik, a "szegénység" egyenlő az igénytelenséggel, műveletenséggel. Holott ez sem általános egyáltalán.
Nem az a baj, hogy a szegényeket ne tudnánk jóllakatni, hanem az, hogy a gazdagokat nem lehet.
#4: volt erre egy baromi jó poszt a hvg-n, de sajnos már nem elérhető. Egy tanmese, hogy különböző mentalitásúaknak egyformán adnak X összeget, és mit kezdenek vele, mi lesz belőlük 5-10-stb. év múlva.
Sajnos csak egy kis részlet olvasható itt másodközlésben:
Sajnálom, hogy anno nem mentettem le az egészet, mert remek volt!
"A szegény ember miért bunkó a gazdaggal :(((((( "
Tik, akik max a középosztály alját súroljátok: A szegény ember buta, ha lenne pénze is csóró maradna, megérdemli, hogy szegény, nehogy bárki segítsen nekik, mert nem lesz böjtje, magának köszönheti, a pénzhez is buta, meg amúgy is lusta is.
NEM IS TUDOM VAJON MIÉRT?
Kérdező, anyagi helyzettől elvonatkoztatva én abszolút megértem hogy veled miért bunkók az emberek.
Mert te magad is az vagy, és a világ egy tükör. Mindig az sugárzik vissza az emberre, amit ő maga beletesz.
Pénzen meg sajnos nem lehet intelligenciát venni.
35
Azt azért be kell valljam, hogy én sem dolgoztam keményen a pénzért, csak jött egy jó befektetési lehetőség, majd az abból származó profitból nyitottam egy céget, majd az abból származó profitot szintén befektettem és így tovább. Ez sem nevezhető kemény munkának, mert mindezt egy monitor előtt vittem véghez. De ki állítja, hogy kemény munkával meg lehet gazdagodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!