Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szegény emberek miért...

A szegény emberek miért viselkednek néha bunkó módon a gazdagabakkal, legtöbbször ok nélkül?

Figyelt kérdés
Akinek nem inge, ne vegye magára.
2021. márc. 5. 12:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/79 anonim ***** válasza:
88%
Fordítva szokott lenni.
2021. márc. 5. 12:17
 2/79 anonim ***** válasza:
83%

Amiért a gazdagok viselkednek csúnyán a szegényekkel.

Mert ilyen a természetük.

2021. márc. 5. 12:18
 3/79 anonim ***** válasza:
84%
Mert a gazdag ember akarva-akartlanul elnyomja a szegény embert. Előbb érvényesül, jobbak az életkörülményei, több privilégiuma van. Ez a kevésbé szerencsésebbekből ellenérzést vált ki. Ráaásul arról nem is beszélve, hogy a legtöbb gazdag ember nem segít a rászorulókon, csak ül a pénzén és gyűjti, mint egy sárkány.
2021. márc. 5. 12:19
 4/79 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem segítenek, miért kellene? A szegény azért szegény, mert nem ért a pénzhez. Hiába adsz neki 10 millió forintot, egy év alatt elkölti baromságokra, nem keres pénzt belőle.
2021. márc. 5. 12:20
 5/79 anonim ***** válasza:
88%
Egyáltalán hol találkozik egy gazdag ember egy szegény emberrel, ahol mindkettő ennyire ismeri a másik gazdasági helyzetét, és így viszonyulnak egymáshoz? Nem tudok elképzelni egy ilyen szitut.
2021. márc. 5. 12:20
 6/79 anonim ***** válasza:
92%

Mert irígyek. Néha alaptalanul. Bevallom, én is szoktam irígykedni, meg dühöngeni magamban. De nem azokra, akik sok munkával, vagy tehetséggel, szorgalommal érték el, amit elértek, bár szegény én sem vagyok.

Csak azon szoktam elmélázni néha, hogy hogyan osztja az élet a lapokat, vannak akik ezüstkanállal a szájukban születnek és az mindent tálcán kapnak, csak a kezüket kell kinyújtaniuk érte és elvenni.

Míg másoknak 10 körömmel kell kaparni az előbbrejutásért, spórolni, okoskodni egy életen át. Meg vannak szerencsések és szerencsétlenebbek, pl hogy hová születik.

2021. márc. 5. 12:22
 7/79 A kérdező kommentje:

5

Főleg baráti/ismerősi körben.

2021. márc. 5. 12:22
 8/79 anonim ***** válasza:
72%
Ezért nem mondom el soha senkinek, hogy a házamat és a kocsimat is a szüleim vették. Ha megtudnák, hogy nem nyomorgok a hitelterhek alatt, kitérnének a hitükből. Inkább eljátszom, hogy nekem is milyen szar, úgy befogadnak.
2021. márc. 5. 12:36
 9/79 A kérdező kommentje:

8

Jó, azért ilyenre sem kell vetemedni, nehogy már az legyen a menő, hogy semmije sincs az embernek. Ez abszurd. Én büszke vagyok arra, amit elértem, természetesen saját erőből. Engem nem zavar, ha utálnak emiatt az emberek, sőt olykor jó nézni, ahogy irigykednek, csak szeretném megérteni az álláspontjukat. :D

2021. márc. 5. 12:38
 10/79 anonim ***** válasza:
87%

Mert az 1X1 sávos úton 130-al szlalomozó, rendszeresen mozgássérült helyen parkoló BMW-terepjárós újgazdag pulya nem bunkó?

Nekem a legtöbb alacsony keresetű tanár, szociális munkás, ápoló ismerősöm ennél milliószor kulturáltabb módon viselkedik bárkivel szemben.

2021. márc. 5. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!