A szegény emberek miért viselkednek néha bunkó módon a gazdagabakkal, legtöbbször ok nélkül?
Ide valaki bemásolta azt a történetet, 37-es:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Na ezért utálnak a szegényebbek, mert annyi empátia és józan paraszti ész sincs benned, mint egy téglában.
Mi sz, hogy "tüneti kezelés"?
Képzeld, a legtöbb szegény nem azért szegény, mert sík hülye lenne és nincs igénye befektetni. Csak a gazdag majmoknak könnyebb magukat igazolni a szegény lenézése által, mint elismerni, hogy a szegény azért dzegény föleg, mert a gazdagok pumpolják.
Az oligarcháink is ott a pénzeszsákokon túl, nem az eszüknek és munkájuknak köszönhetik a gazdagságukat, hanem annak, hogy jó helyre dörgölőztek és az adófizetők pénzét eszik. Átlag embert kopaszja az állam, kopasztja a munkáltató, a szolgáltatók és ö kit kopasszon? A szomszédját?! Na ezért szegény. Persze majd jössz a frappáns válasszal, hogy el lehet menni vállalkozni és rabszolgát tartani, igaz? Úgy kell azt...
42
Ezt válaszoltam volna, igen. Tudod, én sem származom gazdag családból, hajléktalan is voltam, mégsem néztem le a gazdag embereket, éppen fordítva! És sosem volt velem még bunkó gazdag ember, csakis szegény.
44
Ez hogy jön ide?
Hát gondoltam, hogy nem kemény munkával kerested a pénzed, mert akkor tudnád, hol a helyed és miért szegény a szegény.
Jól megfizeted őket?
Érdekes, miden cégtulaj ezt állítja, mikor kiköhögi azt a legminimálisabb minimálbért, amiből még sutyiban ezt,azt kicsal. Aztán a dolgozó legyen nagyon motivált és hálás azzal a nettó 80.000 ft-tal, mert meg lett fizetve nagyon! :D
47
Programozókról van szó, nem minimálbéres dolgozóról. Nyilván egy gyári operátornak nem fizetnék többet az elvártnál.
46. Úgy, hogy te biztos vagy benne, hogy csak a szegények bunkók veled, akkor gondolom tudod mennyi pénzük van...
Máskülönben nem tudhatod, hogy egy idegennek mennyi pénze van, tehát azt sem tudhatod gazdag vagy szegény.
49
Ja, már értem. Igen, tudom róluk, hogy milyen pozícióban dolgoznak és mennyi a keresetük. Tudod, ez eléggé látszik ingóságok alapján. Mondom, ismerősi körömről beszélünk, nem full idegenekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!