Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szegény emberek miért...

A szegény emberek miért viselkednek néha bunkó módon a gazdagabakkal, legtöbbször ok nélkül?

Figyelt kérdés
Akinek nem inge, ne vegye magára.
2021. márc. 5. 12:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 Sunshinedoll ***** válasza:
52%

#4 Na pont az ilyen hülyeségek miatt nem bírja senki az arrogáns gazdag embert. Az, hogy valaki képtelen arra, hogy elvonatkoztasson magától és a valós tényezőket vegye figyelembe és a szerencsétlenebb társadalmi réteget hibáztassa a saját nyomoráért.

"A szegény ember nem ért a pénzhez" lol :D Nincs is neki, mihez értsen? :D

Nyilván, ha egy szegény embernek adsz 10 milliót, az lakásra/házra meg élelmiszerre, új ruhára fogja költeni, esetleg megcsináltatja a rég rossz fogát, vesz a gyereknek egy laptopot, hogy tudjon tanulni vagy valami.

Ha egy olyannak adsz 10 milliót, akinek mindene megvan, az be tudja fektetni valamibe, vagy megtartja vagy valami, és lehet, hogy egy fillért nem költ el belőle, mert nem alapvető dolgokra kell elköltenie. Ezen mit kell csodálkozni?

2021. márc. 5. 12:51
 22/79 A kérdező kommentje:

21

Szóval akkor teljesen felesleges pénzt adni a szegényeknek, mert az csak egy 'tüneti kezelés'. Köszi, hogy alátámasztottad az álláspontomat.

2021. márc. 5. 12:55
 23/79 anonim ***** válasza:
91%

"A szegény azért szegény, mert nem ért a pénzhez."

Mondjuk ez pont rohadtul nem így van, de mindegy. Azok is szegények, akik a legfontosabb munkákat végzik, pl. ápoló, tanár, futár, pincér, takarító, gyári munkás, kőműves, bolti eladó stb. Ha ezek a munkák nem lennének, a gazdag szart se tudna kezdeni a sok pénzével, mert nem tudná mire elkölteni. Kaját se tudna venni, és éhen halna. Mégis ezeket fizetik meg a legkevésbé, az ilyen embereknek egy csomó alap dologról (pl. egészséges táplálkozás, szórakozás, gyerekvállalás stb.) le kell mondaniuk, és még így is szűkösen élnek hónapról hónapra. Tudom, mert voltam én is ezen a szinten, és csak a szerencsének köszönhetem, hogy most épp nem ott vagyok. És most jöhetnél azzal, hogy tanuljanak és lesz jobb állásuk, de ha így gondolod, akkor máris világos, hogy miért nem érted a szegények ellenszenvét a gazdagok iránt. Ezek az emberek keményen dolgoznak, gyakran napi 12-14 órákat veszélyes és/vagy egészségtelen körülmények között, és a munka, amit elvégeznek, nem hogy hasznos, hanem egyenesen létfontosságú, függetlenül attól, hogy milyen végzettséget igényel. Egyetlen olyan munkának se szabadna léteznie, ami mellett az embernek nyomorognia és nélkülöznie kell. Mindenki, aki dolgozik, megérdemli, hogy kényelmesen meg tudjon élni a fizetéséből.

2021. márc. 5. 12:56
 24/79 Sunshinedoll ***** válasza:
82%
# 21 Mi a tüneti kezelés? Az, hogy a szegény embernek először biztonságra meg ételre meg fedélre van szüksége ahhoz, hogy gondolkozni tudjon arról, hova fekteti a pénzét meg hogy elöltsön-e vajon 10 milliót vagy ne? :D
2021. márc. 5. 12:58
 25/79 A kérdező kommentje:

24

Pontosan.

A kérdésemre egyébként kapok választ? Vagy csak a hosszászólásaimra szeretnétek reagálni?

2021. márc. 5. 13:00
 26/79 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ehhez szegénynek meg gazdagnak lenni.

Apám kitört a szegénységből, nem lett gazdag, de azért elég jó szintet ért el ahhoz képest, amiben felnőtt.

Én is sokat tettem azért, hogy most kényelmesen éljek, nem tettek a szüleim a fenekem alá semmit, megdolgoztam a lakásomért, meg hogy önmagamat tartom el más segítsége nélkül. Voltam én is munkanélküli, meg volt labilis munkám, amit bármikor kihúzhattak alólam.

Volt egy kolléganőm, akivel egy munkahelyen együtt voltunk kölcsönzött munkaerők ugyanabban a munkakörben, közel egy évig. Projektmunka volt, a végén nem vettek át véglegesre, mikor kész lettünk, de ez nem is volt tervben. Utána nekem lett egy egész jó munkahelyem, a kollegina meg rosszabb helyzetbe került. Ahol én voltam, ott néhány hónappal később lett üresedés, és körbekérdeztek, hogy valakinek van-e éppen álláskereső ismerőse, akit szívesen ajánlana, megfelelne-e. Én odaadtam a kollegina önéletrajzát, de nem toltam be a cégbe, rájuk bíztam, hogy felveszik-e. Felvették, egy darabig nem is volt semmi probléma. Aztán egy idő után elkezdett mindenkivel összeveszni. Nekem akkoriban felfelé ívelt a karrierem a cégen belül, elégedettek voltak a munkámmal, ez a kollegina pedig, akinek tulajdonképpen segítettem, hogy kimásszon a rossz helyzetéből, ellenem is fordult. Jó lehetőséget kapott, megvolt hozzá a tudása, képessége, de emberileg eljátszotta. Kirúgták, én pedig azóta nem tartom vele a kapcsolatot.

2021. márc. 5. 13:02
 27/79 A kérdező kommentje:

26

Szép történet. Gratulálok a sikerhez! :)

2021. márc. 5. 13:04
 28/79 anonim ***** válasza:
57%

Itt nagyon sok minden jól le van írva...

[link]

2021. márc. 5. 13:08
 29/79 Sunshinedoll ***** válasza:
52%

Azért bunkók Veled, mert nyilvánvalón semmibe se nézed őket. Szerinted hány ilyen van még a "gazdagabbak" között? Még a középosztály is ilyen, azt hiszi, ha a felső 1% bakancsát nyalja, majd neki is csöpög le valami, a saját nyomoráért meg hát egyszerűbb a nincstelen embert okolni.

Na apukám ezért nem bírják a pofádat.

Nagyon ostoba ember vagy, ha azt hiszed, hogy szegény embernek ha pénzt adsz, nem lesz belőle semmi. Ezt számtalan társadalomtudományi szakirodalom megcáfolta már.

Maga a tény, hogy nem vagy képes felfogni, hogy egy nincstelen ember hamarabb össze tud szedni olyan dolgokat, amire elköltsön 10 milliót, mint egy gazdag ember, azt mutatja, hogy vagy rettentő ostoba vagy, vagy annyira vak és arrogáns, hogy neked ez így jó is.

Akkor viszont ne add itt az álszentet hogy miért utál engem a szegény osztály. Azért mert empátia nélkül, utálkozva akarsz itt észt osztani meg megmondóembert játszani, hogy egy csóró ember hogy ossza be a pénzét.

2021. márc. 5. 13:09
 30/79 anonim ***** válasza:
92%

És még ez is!

[link]

2021. márc. 5. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!