Az emberek miért nem szoktak empatikusak lenni a depressziósokkal,lelkibetegekkel, önsorsrontó emberekkel ?
Én nagyon sajnálom az ilyen embereket és csak monitoron keresztül vagyok képes segíteni rajtuk, de akkor is az szokott a vége lenni, hogy én bőgök. Néha attól mert olyanokat mesélnek, hogy az szörnyű de a legtöbbször inkább azért mert így fejezem ki örömömet, hogy sikerült mosolyt csalni egy depressziós arcára.
Sajnos élőben erre nem vagyok képes, hogy segítsek :(
Miért legyenek?
Ki kíváncsi arra, hogy valaki önként szenved és nem lehet megmenteni önmagától? Én depressziós vagyok, van róla papírom is, de küzdök magammal, szakemberhez járok, dolgozom magamon és csak ebben várok némi megértést a közeli szeretteimtől. Még csak az hiányzik, hogy elhagyjam magam és élvezzem, hogy mindenki azon örlődik, hogy mikor ölöm meg magam vagy mi bajom lesz. Ennyira gusztustalan, nárcisztikus getzi nem vagyok. Depressziós igen, de ilyen hitvány, figyelemhiányos szar, aki csak azért süpped bele az agybajába, hogy figyeljenek rá, nem. Nem kérek különleges bánásmódot azért, mert van egy problémám, amit meg kellett tanuljak kezelni. Másnak is van. És nem is érzek megértést az ilyen fajta emberekkel szemben.
Szerintem van sok empatikus ember, de mikor az illeto vampirra valik, akkor az empatikus ember nem tud szepen, csak elvagolagosan a sajat eletehez es sajat problemaihoz visszaterni.
Empatikus ember voltam, de mikor nagy beszelgetesek utan mar tiz perccel csorgott a telefonom, es mintha lyukas szitaval mertem volna a vizet, azt mondtam, eleg.
szerintem az 5-ös jól mondja, bár a 7-essel van jól kiegészülve. alapvetően nem azzal van a baj, hogy valaki beteg, hanem hogy mit hajlandó tenni azért, hogy javítson a helyzetén.
sok esetben veszik körül emberek, kérik, hogy menjen el szakemberhez, de ő meg nem fogadja meg a tanácsot, inkább süpped tovább a saját gödrébe...ez már túl megy azon, amit a betegségével meg lehetne magyarázni és elfogadni. itt már átmegy a dolog egy ilyen önsajnáltató, figyelemfelhívó cselekvésbe és ez nyilván taszítja az embereket egy idő után, akik korábban empátiát mutattak felé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!