Valóban nem mutat semmit és szinte már ciki ezeket a márkákat hordani?
Szerintem ezek közül a Seiko a legjobb, olyan értelemben, hogy azt mutatja, hogy aki hordja, az a helyén van, nem akar többnek látszani,de kevesebbnek sem. Talán még az Edox is.
Persze aki nem ismeri az órákat, annak nem mond semmit, de annak egy Patek sem.
"te tényleg azt hiszed, hogy attól lesz tekintélyed, mert egy darab fémszar van a csuklódon?"
ezt a kérdést én írtam, #2-es válaszoló, és azóta nem írtam ide semmit, ez itt a második hozzászólásom. erre egyébként magadtól is rájöhettél volna, ha másból nem, hát abból, hogy nem használok ékezetet.
amint láttam, azóta beírtak még páran, hasonló véleményt, és te szentül hiszed, hogy egy darab emberrel vitatkozol...? azt hiszed, hogy rajtad, és rajtam kívül más nincs regisztrálva ezen a kretén oldalon? nos, tévedsz.
de ugorgyunk', hogy a témánál is maradhassunk
"Én nem hiszek semmit. Egy jó karóra, egy igényes öltözék, egy jobb autó, és sok más nagyon sok ember szemében szimpátiát kelt. Téged is és engem is már hosszú évtizedekkel megelőztek."
nem hiszel semmit? most írtad le, miben hiszel. abban, hogy stílust, tekintélyt, szimpátiát vehetsz autószalonokban, és óraboltokban. tudod te mit vehetsz ilyen helyeken? materális kacatokat, amik talán az életed megkönnyíthetik, vagy az egodat turbózhatják, de attól még maradsz ugyanaz, aki vagy, amikor reggel, letolt mackónadrágban ücsörögsz a budin, és jajgatsz, mert csíp a kaki.
nincs azzal semmi gond, ha valakinek túl sok pénze van, és szentül hiszi, hogy a frenetikus entitására már tényleg csak egy másfél millió forintba kerülő karóra teheti fel a csúcsdíszt, de annál viszont nincs röhejesebb, ha egy ilyen ember még meg is van sértődve, ha valaki nem simogatja aztán félénken az alkarját, és ismételgeti, hogy: "úristen, de szép órája van valakinek :) lehetek a barátod? :)) húzogathatom a bőrt a fütyiden? :)))"
las vegasban élő kaszinótulajdonost akarsz játszani, ott, ahol minden második ember alkoholista, és az átlagember hűtőszekrényében májkrém van, és lejárt parizer? azt hiszed, hogy menő dolog a 72-es troli elé kivágni egy terepjáróval, és kielőzni közben egy suzukit, majd ráfröcskölni a pocsolyából a vizet egy hajléktalanra, hogy aztán keresztbe állj meg valahol bénán, és tilosban parkolj, amíg kikéred egy kétes külsejű töröktől, a 870 forintos hagymás giroszodat...? majd utána ruganyos léptekkel vágtass keresztül a duna plázán, és ott kifizess 62ezer forintot egy fogyatékosoknak gyártott, full műanyag-karton nike cipőre, ami két edzés után olyan büdös lesz, mint egy páviánketrec? de legalább rá van írva, hogy "air jordan ultimate special elite II orangután edition BLUESTAR FOR WINNERS"?
tudod mi az egyetlen valós módja annak, hogy valaki trógerországban gazdag legyen? ha kizárja teljesen azt, a másik tízmillió embert, akiknek napi szintű megélhetési problémáik vannak.
nos, te ettől elég messze állsz, ha úgy próbálsz ebbe az elit klubba beférkőzni, hogy gyakorin kérdezgeted, hogy okos dolog-e a spórolt kis pénzecskédet valami kacat, bóvlimárkára kiadni, és előre feszélyezed magad, hogy vajon mindenki fogja-e tudni (rajtad kívül), hogy amiről büszkén olvasod le az időt, az igen, bizony 280ezerbe került.
ez egy tévút, tesó, amiről egyébként senki nem akar lebeszélni, mert arra költöd a pénzedet, amire akarod, csak ne csodálkozz, hogy nem fogja hozni a vágyott hatást, és nem fog veled történni semmi aztán.
fogadd el, hogy "az emberek felé :))" lónak a girbe-gurba, vaskos bögyörőjét sem mutatja egy karóra, mert a világon senkit nem érdekel manapság a másik ember, akkor se, ha ismerős, nemhogy akkor, ha egy ismeretlen.
meglepődött pillantásokra vágysz? elismerő csettintésekre? arra, hogy más legyél, és kiemelkedj? öltözz fel udvari bolondnak, és tanulj meg pöttyös lasztit egyensúlyozni a fejeden, hidd el, mindenki észre fog venni ezután.
Zeppelin, Maserati, Emporio Armani, Seiko - ezekről, mint márkákról hallottam már, de meg nem tudnám mondani, hogy melyik kerül 50 ezerbe, és melyik 500 ezerbe.
"Valóban nem mutat semmit és szinte már ciki ezeket a márkákat hordani?"
Ha egyáltalán meg tudom állapítani, hogy milyen értékű óra az, ami a kezén van, akkor azt gondolom róla, hogy fontos neki a pénz, és valószínűleg valamilyen üzletember.
Na akkor szakmailag!
ORIENT. Patinás japán márka, pokolian jó ár/érték arány, és egyre ismertebb Japánon kívül is.
SEIKO. Komoly minőség, a GS vonala simán Rolex szint!!!
CITIZEN. Teljesen korrekt japán minőségű márka.
EDOX. Jobb sorsra érdemes, valódi svájci márka.
JUNKERS, ARMANI, INVICTA,...Alsókategóriás japán szerkezetes, kínai alkatrészes időmérők. Semmi több.
LUMINOX. Ez valódi katonai óra. Profi cucc!
Mi a közös nevező a felsorolt óramárkákban? Alapvetően mindegyik jó ár-érték arányú, de presztízzsel nem rendelkező márka. (Bár a felső kategóriás Citizenek és a Grand Seiko pariban van a svájci elit órákkal, sőt, gyakran felül kis múlja azokat. Az Emporio Armani kicsit kilóg a sorból, mert az olyan túlhájpolt cuccnak tűnik a számomra, és nem jó ár-érték arányúnak. (Persze simán lehet az, nem ismerem ezt a márkát.)
Én szeretem az órákat. Van egy Junkersem , kvarc, nagyon szeretem, mert szép emlékeket idéz és nagyon pontos. Van mellette egy kézihúzós mechanikus Rakétám, még a nagyapámé volt. Egyik sem nagy szám, sehol sincsenek egy Rolexhez, sőt, egy Patekhez képest, de én szeretem őket viselni, és vigyázok rájuk nagyon. Ha egy óra ennyit megad neked, akkor az jó óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!