Nem ciki ha valaki a fogászati kezeléstől fél izgul remeg, igaz? A fogorvosoknak ez nem kirívó különleges viselkedés ugye?
Felnőttkorban elég ciki. Nem az életed a tét, és ennyi tűrőképességre szükség volna.
Szabad félni, az teljesen rendben van, de remegni már túlzás. Igyekezz kontroll alatt tartani a félelmedet; biztasd magadat, legyél Te a hős, aki szabad akaratából elmegy a fogorvoshoz (működik, nálam is bevált ez a technika), és legyél büszke arra, hogy megteszed.
"Felnőttkorban elég ciki. Nem az életed a tét, és ennyi tűrőképességre szükség volna."
Konkrétan belém az iskolai fogászatok tették ezt a félelmet. Köszönhetően a tanárok "poénkodásának" is. Ráadásul, felnőttként simán érzéstelenítő nélkül is tömték már fogam, fájt, de túléltem. Tudom, hogy nem lesz nagy a fájdalom, mégis, egyszerűen félek.
Ettől függetlenül, azon pl. röhögtem, amikor felszakadt a fejem és dőlt a vér belőle, ráadásul enyhe agyrázkódást is kaptam. Szóval, a fájdalomtűrésem elég jó, de a fóbia más kérdés.
Az a helyzet, hogy elkezdtem leírni az én történetemet, de minél többet írtam, annál inkább éreztem elrettentőnek.😅
A lényeg: általánosban érzéstelenítő nélkül fúrt fog; legközelebb 18 éves koromban kerültem orvoshoz, amire 2 évet készültem; az első már felnőtt kori látogatásomnál izzadtam, görcsöltem, remegtem, bőrömet martam és sírtam a félelemtől.
De itt a másik lényeg: ha csak fogkőleszedésre mész, akkor nincs okod félni. Tudom, hogy ez most valószínűleg nem segít, mert nekem sem segített a húzás előtt, nem hittem el egyik "nem fáj" kommentet sem, hiába olvastam el több oldalnyi kérdést.
De azért valahol mélyen reménykedem, hogy egyszer (többször) segíthet valakinek ez a komment.😄
Amióta átestem a RENGETEG kezelésen, de már közben is rájöttem, hogy SEMMI okom sincs félni.
Biztonságban és profi kezek között vagyok, akik nem akarnak fájdalmat okozni, csak megszüntetni azt. Bátran kérdezhetek, szólhatok, ha valami nem jó és baráti hangulatúak a kezelések. Csak a legjobbat akarják nekem és a többi páciensnek.
Mára boldogan megyek fogorvoshoz bármikor, mindenféle tünet nélkül.
Ne félj! Én bízom benned.😊
Lélegezz be lassan és hosszan, közben gondolj bármire, ami eltereli a figyelmedet.
Írj nyugodtan, ha szeretnél bíztatást vagy kérdezni tőlem.
Én is a kötelező iskolai fogászat miatt kezdtem el rettegni a fogorvostól és ezt kb. 3-4 éve sikerült leküzdenem. Magánba járok én is, igazából nem az orvoson múlik, mert az én doktornőm egy ilyen hideg-rideg, katonás típus, tehát így nyugtatgatni nem nagyon szokott, egyébként pánikbeteg is vagyok. Nagyon csípem a dokinőt, rettentően szimpatikus. Poénkodni szokott olyanokkal, hogy akkor most gyökérkezelés lesz, fájni fog, szóval beletérdel a gyomromba, hogy ne mozogjak :-DDDD én meg visszaszólok, hogy ha fájni fog, akkor markolok.. úgyhogy így elpoénkodunk egymással. És fáj is, de már annyit mentem hozzá, sok a probléma a fogaimmal, valószínűleg genetika, hogy egy ici-pici izguláson kívül semmi más nincs. Nem pánikolok be. Szóval meg lehet szokni azt a széket. :)
26N
"Tudom, hogy nem lesz nagy a fájdalom, mégis, egyszerűen félek."
És teszel ellene? Hidd el, hogy szembe tudsz szállni a fóbiáddal, nem kell örökre olyannak tartanod magadat, aki "fél a fogorvostól"!
Én is rettegtem. Nem egyszerű, de jobb nem félni, mint félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!