Sok embernek miért ellenszenves az olyan nő akinek volt plasztikai műtéte?
Köszönöm a higgadt választ!
Az idézett dolgokat én az önbizalomhiánnyal és ahhoz kapcsolódó lelki problémákkal kapcsolatban írtam, tehát továbbra is fenntartom, hogy nem írtam olyasmit, hogy "pszichoterápiára kellene járnia mindaddig, amíg az ízlése nem válik olyanná, amilyen a tiéd".
Azt viszont elismerem, hogy valószínűleg tényleg a szélsőségesebb esetekből kiindulva fogalmaztam meg élesebb véleményt. Ez amúgy egy általános hiba, elismerem, hogy időnként én is bele szoktam esni. De azért annyiban talán indokolt, hogy amint te is írod, jó pár szélsőséges példával lehet találkozni, még akkor ha az ember nem kifejezetten vadászik az ilyesmire. És sajnos ezek a szélsőséges példák sokszor nem elítélően, hanem pozitívan vannak bemutatva.
Amivel nekem igazából bajom van, az nem is a mélyen gyökerező problémákból adód önértékelési zavar miatti esetleges korrekciók. Ezt, mint mondtam, meg tudom érteni, bár magával a műtéti beavatkozással ilyen esetekben sem feltétlenül értek egyet, de ezt még valamennyire el tudom fogadni. Amivel nekem igazán bajom van, az a média és a marketing általi befolyásolás, ami egyébként ugyanúgy hat a férfiakra is, mint a nőkre. Az üzleti érdekből támasztott irreális elvárásokkal van bajom, a mesterségesen szított önbizalomhiánnyal, azzal, hogy sose lehess elégedett magaddal, mert az elégedetlenséged fog pénzköltésre késztetni. Szerintem ha ez nem lenne, akkor nem nagyon lenne igény a kisebb korrekciókra sem, ugyanis az "esztétika" amihez egyeseknek érzékük van, az nem saját kútfőből jön ám, és nem csak úgy terem a bokorban, azt bizony kialakítják. Mégpedig úgy, hogy üzletileg a lehető legnagyobb hasznot lehessen húzni belőle.
"bármit kezd (vagy nem kezd) a külsejével egy nő, mindenképpen le fogja őt szólni érte a férfiaknak egy relatíve nagy létszámú csoportja"
Ez igaz, és ezt én sem tartom jónak, még akkor sem, ha időnként én is beleesek ebbe a hibába. Nyilván más-más csoportok szólják le akkor, ha nem kezd, és mások ha kezd, és megint mások, ha valami más kezd. Így végül is megértem, hogy kialakul egy olyan benyomás, hogy a férfiaknak semmi se jó, csak csesztetni akarják a nőket. De azért ez mégis általánosítás, egy férfi nem köt bele mindenbe (bár lehet hogy ilyen is van).
Részemről maradok annál az álláspontnál, hogy alapvetően a természetesség a legjobb. Nem hiszem, hogy ezt az álláspontot joggal lehetne valamilyen elvárás vagy ízlés másokra erőszakolásának nevezni.
Ha olyan beavatkozást végeztet, ami indokolt, pl sasorr, elálló fülek, kifejletlen állkapocs, fogyás után lógó bőr eltávolítása, az szerintem érthető.
Ami nem érthető számomra, az a normális kategóriába eső orr átszabása (általában ezek után lélegezni se tud rendesen, a szája gyakran nyitva van, orrhangon beszél) a ráncfelvarrás, a botoxolás, a kacsaszáj (na ez tényleg mindig borzalmas buta kinézetet kölcsönöz), a mindenféle arcfeltöltések, a mellnagyobbítás, fenéknagyobbítás, zsírleszívás. Ezek szerintem fölösleges beavatkozások. Aki a normál kategóriába eső arcát, illetve a természetes öregedést nem bírja elfogadni, vagy inkább műtteti magát, ahelyett, hogy sportolna, annak pszichológusnál van a helye, nem a műtőben.
Én a magam részéről a műkörmöt, a platinaszőke hajat, a tetovált szemöldököt is mind mind rendkívül közönséges dolognak tartom. Tipikus kelet-európai proli kinézetet kölcsönöz a nőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!