Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok embernek miért ellenszenve...

Sok embernek miért ellenszenves az olyan nő akinek volt plasztikai műtéte?

Figyelt kérdés

2020. aug. 13. 18:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
28%
Es szapotodnak majd a rondàk. termeszetes szelekcio ellene
2020. szept. 4. 16:24
 72/83 anonim ***** válasza:
61%

A 68. válasz amúgy zseniális, lassan eljutunk odáig is, hogy a fogszabályozást erkölcsileg kifogásolhatóvá nyilvánítsuk, noha a "csálé" fogsor számos esetben gátolja a beszéd elsajátításában vagy az étel megrágásában a pácienst. Sőt, sportolni és diétázni is elítélendő lesz, mert hát ha ezt csinálod, nem fogja megtudni a többi ember, hogy hajlamos vagy a hízásra, beleértve szegény párodat, aki ebben az aljas megtévesztésben fog veled gyereket vállalni. A hatodik ujjadat is büszkén kellene viselned életed 8 évtizedén keresztül, nehogy találj magadnak kényelmes kesztyűt valaha.

Már komolyan nem tudom, hol fogjuk meghúzni a határt, és milyen alapon.

2020. szept. 4. 16:38
 73/83 anonim ***** válasza:
76%
Csak kifogás kell nekik, hogy beleköthessenek a nőkbe. Van itt kérdés a hajfestésről, sminkről, szőrtelenítésről is, ami az ezeket alkalmazó nőket kiáltja ki közellenséggé. Meg van olyan is, ami azokat, akik igénytelenek és nem kezdenek semmit a külsejükkel. Egy vicc ez az oldal.
2020. szept. 4. 16:43
 74/83 anonim ***** válasza:
53%

Sőt, inkább eugenika. Az a legbiztosabb, ha kiirtasz mindenkit, akinek az arcberendezése vagy a testfelépítése a személyes megítélésed szerint nem elég esztétikus ahhoz, hogy joga legyen továbbörökíteni a génjeit. Bármi jobb, mintha lehetősége lenne változtatni az adottságain, ha szeretne.

2020. szept. 4. 16:43
 75/83 Mansour ***** válasza:
82%

"Hogy jobban TETSZIK neked, azt nehezen hiszem el. Azt már könnyebben, hogy tudatában annak, hogy a második képen látható mell műtéti beavatkozás eredménye, zsigerből elutasítod, már csak azért is, hogy megőrizd a következetességedet."

Lehet, hogy nehéz elhinni, de ezt most nem "műmell vagy nem műmell" alapon ítéltem meg. Nem vagyok egy mell-fixált, nekem sokkal fontosabb az, ami fölötte van. Meg a teljes női test, úgy egészben. De ha már csak a mellet magát kell megítélni, akkor nekem a kerek, egyenesen álló mellforma tetszik legkevésbé. A műmellek pedig sajnos pont ilyen formájúak, és ami a legszörnyűbb, még fekvő helyzetben is. Szóval az első kép, bár tényleg nem a legszebb mell amit láttam vagy amit el tudok képzelni, de egy kicsivel azért jobban tetszik, mint a második képen lévő. Ilyen az ízlésem, nem tudok vele mit csinálni.

"Egyébként abból, hogy a te szépérzéked esetleg más irányba húz, mint azé a nőé, aki megcsináltat magán valamit, mi következik? Az, hogy pszichoterápiára kellene járnia mindaddig, amíg az ízlése nem válik olyanná, amilyen a tiéd?"

Én ilyet soha nem írtam, visszanézheted. Viszont itt egyes válaszok már-már azt sugallták, hogy nekem kellene pszichoterápiára járnom, hogy értékelni tudjam az átszabott hölgyeket.

Én több szempontot próbáltam körbejárni a válaszokban, és ezek közül csak egy az, hogy nekem mi tetszik. De egy ilyen kérdésben, ami alapvetően azért a férfiak nők iránti vonzalmáról szól, hadd legyen már legalább egy figyelembe vehető szempont az egyéni ízlés!

És többször leírtam már, de semmilyen reakció nem érkezett, ezért megint leírom: megértéssel fordulok az olyan hölgyek felé, akik lelki sérelmeket szenvedtek el férfiaktól, és teljesen át tudom érezni a helyzetüket, mert nekem is voltak komoly sérelmeim nők részéről. De mégsem stimmel az, hogy itt a férfiak egy kalap alá vannak véve, és nagy részben pont azok a férfiak kapják a válogatott szidalmakat, akik kifejtették, hogy nem értenek egyet azzal a világban uralkodó tendenciával, hogy mindenáron a külső elvárásoknak akarjunk megfelelni, és a külsőnket a ránk kényszerített elvárások szerint akarjuk megváltoztatni, és azok a férfiak vannak erőszakosnak, irányításmániásnak meg nem tudom minek nevezve, akik elfogadják a nőket olyannak, amilyenek. Erre valaki adjon már magyarázatot, ha kérhetném, vagy legalább valami minimális reakciót, csak hogy átment a dolog, és nem hiába nyomkodom a billentyűket már akárhányadszor.

2020. szept. 4. 17:07
 76/83 Mansour ***** válasza:
100%

"Csak kifogás kell nekik, hogy beleköthessenek a nőkbe."

Erről beszéltem. Döbbenet.

2020. szept. 4. 17:09
 77/83 Mansour ***** válasza:
100%

Amúgy megelőzendő, hogy megint minden férfi egy kalap alá legyen véve, gyorsan szólok, hogy nem értek egyet a 68/71-es válaszolóval. Nem mintha nem lenne igazság abban, amint mond, de ez a dolog nem erről szól. Legutolsó szempont az, hogy a természetes szelekció a "szépeket" részesíti-e előnyben, vagy sem. Itt a mentalitással van a gond.

Az egészségileg szükséges vagy ajánlatos beavatkozásokat pedig normális ember nem kérdőjelezheti meg, legfeljebb azon lehet vitatkozni, hogy hol van az egészségileg szükséges szint.

2020. szept. 4. 17:29
 78/83 anonim ***** válasza:
46%

Mansour, nincs most lelkierőm alaposan átnyálazni az előző 7 oldalt, de emlékszem, hogy néhány mondatod megragadta a figyelmemet:

"Elsősorban lelkileg kellene kezelni, a 6-os válaszoló jól mondja, hogy ha csak testi beavatkozás történik, a komplexusok majdnem mindig megmaradnak."

"[...] gyakorlatilag mindenkinek lehet önbizalomhiánya. Jó esetben nem akkora, hogy pszichológusi segítséget igényelne, de sok esetben eddig is elmehet a dolog. De pszichológushoz menni ciki, ezért inkább a külsejükön próbálnak változtatni."

Ezek után úgy érzed, alaptalanul feltételeztem, hogy a feljődési rendellenességgel (a tubuláris emlő ugyanis annak minősül, és nem azért, mert én azt mondtam) "megáldott" nőknek a fejében/lelkében van a probléma, hogyha korrigálni akarják ezt a testi hibájukat? Az ki van zárva, hogy alapvetően nem gyűlölik saját magukat és nem kérdőjelezik meg az értékes mivoltukat, szimplán csak van szemük és némi érzékük az esztétikához?

Amit én látok, az az, hogy sokatok túlbonyolítja a témát, sokkal mélyebben gyökerező, súlyos fiatalkori traumákból eredeztethető önutálatot láttok akár egyetlen szépészeti beavatkozás mögé, és úgy vetítitek előre azt, hogy aki belefog, az idővel tetőtől talpig át fogja szabatni magát, mintha ez valami kőbe vésett törvényszerűség lenne, csak mert a tévében már láttunk pár szélsőséges példát. Kedves tőled, hogy együttérzel azokkal, akik súlyos lelki sérelmeket szenvedtek el, de megérthetnéd, hogy nem mindenki azért jut el a műtétig, mert belegázoltak a lelkébe, és ezen nem volt képes túltenni magát, és nem is feltétlenül azért, mert sok photoshoppolt képet nézeget más nőkről az Instán meg a reklámfelületeken.

Én nem neveztem itt senkit sem erőszakosnak, sem irányításmániásnak, úgyhogy ennek az álláspontnak a megvédését nem érzem a feladatomnak, de az általad idézett mondatot szerintem úgy kellene értened, hogy bármit kezd (vagy nem kezd) a külsejével egy nő, mindenképpen le fogja őt szólni érte a férfiaknak egy relatíve nagy létszámú csoportja, tehát ha akarna sem tudna megfelelni megfelelni 10-ből 5 férfinál többnek, és a GyK ezt nagyon szépen reprezentálja.

2020. szept. 4. 18:44
 79/83 anonim ***** válasza:
22%

Aki nem önbizalomhiányból műtteti magát, hanem csak úgy, az meg egyszerűen felszínes.

Mert az most baromi menő dolog.

2020. szept. 4. 19:09
 80/83 anonim ***** válasza:
51%
Igen, akit jó érzéssel tölt el, ha tetszik neki az összkép, amit a tükörben lát, az rendkívül felszínes. Az is felszínes, aki odafigyel arra, hogy számára előnyös ruhadarabokat vegyen fel, amik passzolnak egymáshoz. Mindenki felszínes, aki úgy általában véve szereti a szépet.
2020. szept. 4. 19:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!