A 21. századi magyar emberek között miért elterjedt ennyire a külföldiek utálata?
Utáljuk az iszlámokat, az ázsiaiakat, a németeket, a franciákat, a szlovákokat, a románokat, az ukránokat, az amerikaikat, az angolokat, a spanyolokat, a görögöket, az oroszokat, az osztrákokat, az afrikaiakat, az olaszokat, az észak-európaiakat.
Van olyan náció egyáltalán, amivel szemben nincsenek ellenérzések a köztudatban? Van olyan nép, amit egy terjedelmesebb réteg inkább barátnak tekint, mint ellenségnek?
Nem uszítani akarok, csak az oldalon felbukkanó kérdésekből / megjegyzésekből ez jött le. Miközben vendégszerető és barátságos népnek is tarjuk magunkat elvileg.
Nekem a saját tapasztalataim alapján van igen erős negatív véleményem úgy általában a nyugatiakkal szemben. Sokat dolgoztam olyan helyeken, ahol bizony kell foglalkozni emberekkel - így külföldiekkel is.
Amit nagyon sok esetben tapasztaltam a részükről, az a tömény lenézés, lesajnálás csak azért, mert más honfitársam kiviselkedte magát előttük. Vagy nekik szabad úgy általában véve lenézni bennünket? Nyilván nem, mert helytelen.
A másik, hogy itt van ez a cikk. [link]
Az, hogy nem megvette, inkább elcserélte a házakat jobbra, az odáig oké. Mi most költözünk el egy Pest megyei községbe. Nagyon nem szeretném átélni azt, hogy random külföldi folyamatosan a nyakamra jár, mert kell neki a házam. Nem! Azért ODA akarunk költözni, mert AZ A HELY TETSZIK nekünk. Ezt meg kell érteniük. Ha mit tudom én, felvirágoztat egy kihalt zsákfalut, az rendben van, tegye. De ami a MIÉNK, arra ne fájjon a foga. Nem az zavar, hogy érvényesül, hanem az, hogy esetleg elvárja tőlünk hogy MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT MI ALKALMAZKODJUNK HOZZÁ. Ez etikátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!