A külföldiek mégis miért jönnek turistaként Magyarországra? Mi olyan érdekes van ebben az elmaradott országban?
Erről jutott eszembe hirtelen a kérdés: https://www.youtube.com/watch?v=7sCoGuSuK04
De alapvetően se értem, hogy mi látványosság van a fővárosban (a vidékről meg már nem is beszélve). Én amikor 7 év körüli lehettem és faluról először felmentem Bp.-re az osztállyal már akkor is hidegen hagyott az egész látvány. Azóta többször jártam szimplán turistaként/kirándulgatva elütni az időt, de totál nem haladta meg az ingerküszöbömet. Gőzöm sincs mi látványosság van egy folyóban meg pár klasszicista stílusú mesterségesen felhúzott épületben. A modortalan, balkáni mentalitásról meg nem is beszélve. Ebből a szempontból pl. Prága fényévekkel jobb (meg bármely nyugatabbra fekvő nagyváros). Vagy pl. Rómában is voltam, de az is drasztikusan más élmény volt és szinte magába szívott a hangulat a maga történelmével és súlyával ez pl. Bp.-en egy pillanatig nem volt jellemző és inkább azt éreztem, hogy olyan mint egy nagyobb Debrecen (jelenleg itt élek) csak egy folyó szeli át. A külföldi turisták - akik bármikor elmehetnek Drezdába/Bécsbe/Párizsba/Milánóba/Krakkóba stb. - miért választják Budapestet, ahol tényleg semmi olyan dolog nincs, ami más élhetőbb/kulturáltabb és hangulatosabb valamint pezsgőbb városban ne lehetne látni?
"Vagy pl. Rómában is voltam, de az is drasztikusan más élmény volt..."
Na látod... A külföldre való utazásnak általában az a célja, hogy egy (teljesen) más, számunkra kevéssé ismert, "új" helyszínt és kultúrát ismerhessünk meg. Számodra nem adott sok újat Debrecen után Budapest. Ez érthető is abból a szempontból, hogy mindkettő magyar nagyváros. Így nagy újdonságokat nem tud mutatni neked. Aki viszont kisebb településről jön nagyobba - vagy éppen a nagyból a kisebbe, azt sokkal inkább fel tudja tölteni az eltérő környezet, hiszen abban az esetben nagyobb a kettő közötti különbség. Az, hogy az ország második legnépesebb városából elutazol a fővárosba, az nyilvánvalóan nem tud akkora változást jelenteni.
A külföldiek által pedig azért keresett Magyarország, amit te magad is megfogalmaztál... Mert "drasztikusan más élmény".
Kezdjük ott, hogy a főváros egyáltalán nem elmaradott, én "vidékiként" is szeretek jönni-menni benne.
Arról nem a külföldi turisták tehetnek, hogy a kérdező egy megkeseredett tuskó aki annyit lát Budapestből, hogy "egy folyó meg pár klasszicista stílusú épület".
4: akkor miért nincs pl.: lábfétist kedvelő nő?
Szerintem csak azért jönnek az országba, hogy ténylegesen hogyan is élünk, viszonyulunk Plakátországban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!