Sorolnátok nekem proli dolgokat? A lightostól a legocsmányabbig jöhetnek.
Voltam tegbap boltban és láttam egy csapzott, kopott melegítő túlsúlyos nőt a két gyerekével. Rajtuk is látszott az életmód: rossz fogak, ócsak ruhák, zsíros haj, stb.
Kosár tele Coca Colával, Fantával, sörrel, chipssel és konzervekkel. Semmi egészséges vagy nem szintetikus, csak a cukor cukor, minél olcsóbb legyen, stb. Testszag és hézagosra töltött cigi szaga jött az anya után. Na kérem, NEM VAGYOK pénzes, átlag fizetésből élek, de mégis adok magamra, emberien viselkedek, karban tartom magam annyira hogy ne egyek minden nap műanyagot.
Közben ment ugye az anya részéről a "gyeremáidemer xy" jó hangosan, hogy mindenki hallhassa, stb.
Nyilván ez egy véglet, de ismertek hasonlókat?
- 20+ éves lepukkant japán hatchback autókkal üveghangon veretni a városban éjjel, mintha nem lenne holnap,
- MOL Limo-n keresztül bónuszpercekért bérelt autóval rallizni a városban, úgy feszítve, mintha azt a CLA Merci árát két nap alatt megkeresnéd,
- vonóhorgon teniszlabda vagy tejszínhabos flakon kupakja,
- fél év angliai mosogatás után hazalátogatni ‘magyarba’ és a haverok előtt 4 fontos Hollister pólóban feszíteni és szidni az országot és a kormányt
- festett szakáll (olyan Gáspár Lacisan)
- tanulók, diákon esetében mindig mindenkit megkédezni, hogy mennyit tanult és elsírni hogy ő semmit nem tud, mert ‘csak átnézte a vonaton’ (közben hetek óta kidolgzta a tételeket és magánórákat vesz)
- biciklisként megrendszabályozni a szabálytalan autósokat
- más kutyájának a tömegközlekedési eszközön történő simogatása, a gazdival jópofizás
- családi rendezvényen a vendég szó szerinti tömése és itatása (azt még meg sem kóstoltad, alig ettél abból, b*zi aki nem bírja a pálinkát és nem eszik húst hússal ránta és társai ...)
- iPhone 11 hitelre, eBay-es igénytelen tokkal és lepattogzott szélű, pontosan rá nem illő, gagyi minőségű üvegfóliával + 500 MB mobilinternettel,
- Instagram bioban, Facebook kép leírásában angol nyelvű életbölcsesség, idézet
Én egyszer voltam nyaralni (csoportos utazás volt, ott barátkoztunk össze) egy olyan lánnyal Görögországban, aki nem érezte jól magát, mert meleg volt, másmilyen volt a kaja, végig panaszkodott, hogy ez se jó, az se jó, a Balaton jobb, és egy hét alatt egyszer hagyta el a szállást. Nyomasztó volt kicsit, egy szobában laktunk.
A kérdésre:
- csillámos-bolyhos szobapapucs viselése utcán, zoknival és melegítővel
- melegítő óriási karika fülbevalóval
- igénytelen helyesírás,amikor nem elgépel valamit, hanem hatarozotan igy ir és ha szòsz nekki akk neki ál fejeb
- nyilvános helyen fingó és böfögő emerek, akik meg sem próbálnak elhúzódni, vagy halkabban monjuk szalvétába böfögni.
- étkezőasztalnál fésülködni
- egy rakat gyerekkel menni vásárolni, és hagyni hadd rohangáljanak meg szedjék szét a boltot
- füttyögni a nőknek
- buszmegállóban dohányozni. Esőben behúzódni a tetős váróba, és ott dohányozni
- köpködni
De jókat írtatok, te jó ég!
Kiegészíteném a példás felhozatalt :) :
- Szupermarketben vásárló anyuka kisgyerekkel, akinek még bőven a nézelődés közben megengedi, hogy csokoládékat felbontogasson és mindent összekenve megegyen. Gondolom, nem lóbálja a kasszásnak utána a csomagolópapírt, hogy “fizetném ezt is”, hanem az alkalmazottaknak kell összeszedni azt is. Elvégre “” azért vannak””.
- Ugyancsak szupermarketekben a péksütemények összetaperolása, pláne, ha sérülést okoznak vele a terméken.
- Babalátogatásnál önkényesen előadni az anyukának politikai célzatú odaböffenéseket, hogy miért szüljön még 2 gyereket minimum, “micsoda üzlet van abban”...
- Apukák levakarhatatlan szövege lányaik kb. 15 éves korától kezdve, hogy “most már csak férjhez kell adnom”.
- “Annyira híres a cikkben szereplő ember, hogy még én sem hallottam róla” komment. Egyszerűen annyira prosztó, hogy arra szavak sincsenek.
- Direkte bozontos, farkasszemöldök nőknél.
- Minden, ami neon.
- Pólóruhák. Normális emberi eseményre képtelenség felvállalni őket, esetleg lerohanni bennük a kisboltba egy nyári reggelen van funkciójuk.
- “Nekem senki ne mondja meg, én megszültem 2 gyereket!”-típusú megnyilvánulások.
- Amikor valaki büszkén hangoztatja, hogy szélsőséges (általában politikai) nézeteket vall.
- Oravecz Nóra idézetek.
- “Ezomamik”, akik normális táplálék helyett mirelit panírozott parizert etetnek a gyerekeikkel, egy putri panelban laknak egész életükben albérletben, de van pénz napi több doboz cigarettára és ásványbörzéken többezerért aurafotózásra.
- Előbbi ponthoz kapcsolódik; amikor ugyanezek az anyukák a már huszonéves, félresiklott életű, mamahoteles gyereküket “kristálygyereknek” kiálltják ki, aki amiatt nem vitte annyira sem, hogy normális munkája/végzettsége/lakhatása legyen, mert fontosabb feladatot “bíztak rá az égiek”.
- “Tanulmányok: Az elet iskolaja, ahol Isten a tanar!!!!” beállítás Facebook-on. Kell kommentálni? Az élet iskoláját mindenki elvégzi, csak valakinek jut mellé egy érettségi/szakmunkás bizonyítvány is. :)
- “Anyucii/apucii eltart” szintén Facebook-on.
- Amikor a helyi lelkész a feltétlen felebaráti szeretetről prédikál, közben több házassága volt, azóta éppenhogy’ nagykorú modell lányokat kerget.
- “Dolgozzon az, aki rászorul” megnyilvánulás többnyire olyan munkakerülő emberektől, akik nyugdíj hiányában (ugyan miért? :))))) utolsó éveiket a család nyakán élősködve töltik el.
- Amikor fizetéskor/segélyosztáskor az egész lakótelep a Mekibe’ jön enni horribilis összegekétt, hónap közepétől pedig a Queen Cola-kon és a Cheetos-on spórolják ki a normális táplálékot a családnak.
- Több százezres telefon mellett olyan hangszóró, ami gyengébben szól, mint magasabb hangerőn a telefon.
Ennyi jutott eszembe. :)
Ja, igen. Elmaradhatatlan.
- Hahota vicckönyvek :D
Még jutott eszembe egy pár az újabb válaszokat olvasva:
- apukák megszállott védelmező viselkedése onnantól kezdve, ahogy a lányukon megjelennek a kamaszodás első jelei. Pláne, ha társaságban hangoztatja a válogatott kínzási módokat, amit a leendő udvarlóknak tartogat.
- poénkodás, gátlástalankodás a gyereked, hozzátartozód testi funkcióival kapcsolatban gyerek- és kamaszkorban. Hangosan odakiáltás a lányodnak a tescoban, hogy "Sárika, tampon nem kell?", újságolás a rokonoknak telefonon, hogy "Jó volt a nyaralás, de Pannika menstruált, úgyhogy nem tudott strandra jönni", vagy osztálypóló vásárláskor odasúgás a tanárnak, hogy "legyen egy mérettel nagyobb, hátha nő még a melle" (anyám ebben bűnös).
- megalázó képek posztolása a gyerekedről közösségi médián. Akár épp nyakig f#sos, akár lehányta apukát, akár tökig túrórudis szerencsétlen gyerek, gimnáziumban biztos jól fog neki esni, ha az egész suli rajta röhög.
- családi összejövetelekkor a középkorú nagybácsiknak megrohamozni a család 10-15 éves lány tagjait és közönség előtt, fennhangon gyönyörködni abban, hogy megjelentek rajtuk a nőiség első jelei, biztos nem győzi majd az apjuk elzavarni a sok udvarlót.
- család, kollégák, bármilyen távoli ismerősök vég nélküli, tapintatlan kérdezősködése, hogy barátod/barátnőd van-e? Mér nincs? Nem is tetszik senki? Ha van, akkor mikor lesz esküvő? Ha már házasok vagytok, akkor mikor lesz gyerek? Ha már van, akkor ugye tervezitek már a kistesót?
#44-45-ös vagyok, megrohamozott közben az ihlet. :D
- 16 éves, serdülő lányok “Szóba sem állok, aki nem autóval jön értem.” mentalitása, akiknek nagyrésze később fogatlan, munkanélküli kóklereknek + adósságspirálba szülnek pulyát egy albérleti szobakonyhába a Klauzál téren és GYES után mennek vissza a Mekibe nappali műszakba dolgozni.
- Idősebb férfirokonok filozofálgatása azon, hogy a fiatal lányrokon már ne nőjön tovább, mert minden egyes centivel tovább romlanak a párkapcsolati esélyei. Ilyenkor egyébként sok esetben az illető kb. 155-160 cm, a hallgató pedig 165 és 15 éves.
- Ugyanezen az alkalmon a “Nem tanulni kell, hanem jól férjhezmenni!” életbölcsesség mantrázása.
- Amikor ezoanyuka azzal vigasztalja a kristálygyerekét, hogy akik megjegyzéseket tesznek arra, hogy hetente 1x mos hajat és háromnaponta fürdik, az 5 év múlva majd “talicskát fog tologatni a szupergyerek cégénél”. De egyébként állítólag elítélnek mindenféle erőszakot.
- Áltudományos zsebfilozofálgatások a párkapcsolatról.
- Amikor valaki abszolúte nem ad magára emberi szinten sem fizikailag, sem szellemileg; nincs munkája, nincs egy végzettsége, mamahotelezik, igénytelen a megjelenése, ellenben elvárna egy Scarlett Johansson kaliberű hölgyet/Brad Pitt-szintű férfit maga mellé, “ez nekem jár, megérdemlem” alapon.
- A hunglish, mint önálló létező kultúrjelenség, sajnos.
- Amikor egy buliban a zenei felhozatal részét képezik ezek a slágerek: Darude - Sandstorm, Me-Do - Eins, Zwei, Polizei.
- A történelmi tények el nem fogadása, különösképpen a kádárista nosztalgiahullám, “A szocializmusban minden jobb volt!” szlogen.
- A multik és a külföldi tőke elátkozása, miközben az illető azért pakolja a szlovák termékeket a kosarába a Penny-ben, mert 5 ft-tal olcsóbb, mint a magyar áru/ dupla pontokat ér a törzsvásárlói kártyán.
- Playboy parfümök és azok kínais utánzatai.
- 40 év mértéktelen, minőségi ételeket mellőző táplálkozási szokásai után kijelenteni, hogy a diabétesz a “Judit lányom válása miatt jött elő”.
- Amikor a nagyszülők már kisgyermekkoruktól olyanokat mantráznak az unokáiknak, hogy “Bezzeg, ha én meghalok...”
- Zokni bármiféle ízléses női lábbelivel összeegyeztethetetlen szerintem.
- Öltözködési stílust építeni az öltöny+ sportcipő/nőknél nadrágkosztüm+sportcipő kombóra.
- Férfiaknál fülbevaló.
- Férfiaknál V nyakú felsők.
- Nőknél bármiféle fazont mellőző hajkorona, amit az “univerzumnak növesztenek”.
- Emberek az alapján való elhelyezése az életben elért sikereit illetően, hogy van-e autója. Teljesen mindegy, milyen; egy lerobbant, bontószökevény Suzukit birtokló személy is értékesebb, mint az, aki biciklivel/tömegközlekedéssel jár. :))
- Lapos Föld hívők.
Próbáltam olyanokat gyűjteni, amiket mások eleddig nem írtak, de őszintén szólva nem olvastam végig teljes körűen, talán lesz ismétlődés:
- bizonyos divatmárkák termékeinek viselése (pl. Guess, Tommy Hilfiger) - akinek van rá pénze, így akarja kimutatni azt, akinek pedig nincs és a 140 000 forintos fizetéséből harmincezret ilyenre költ, az így akar kompenzálni, mindkét eset meglehetősen prosztó
- beszólogatni, alá nem támasztott tényekkel és féligazságokkal traktálni a más táplálkozási formát követőket (pl. mindenevők - vegánok vagy fordítva)
- véleményt nyilvánítani olyan kérdésben, amihez egyértelműen nem ért az illető (lásd azokat az úriembereket/úrhölgyeket, akik évtizedes börtönt adnának Kaleta Gábornak, a kasztrálásról és társairól nem is szólván)
- megszólni mást, amiért nem ismer egy-egy celebet, aki különösebb értéket nem teremtett (és aki amúgy jó eséllyel drogos, piás, csalfa)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!