Valaki letörné a szarvam? Szeretném próbára tenni magamat egy komplex vita során.
Túl sok pozitív megerősítést kaptam a környezetemtől, és szeretném, ha valaki helyretenne, mert tartok attól, hogy elszállok magamtól és elvesztem a reális ítélőképességem, meg a viszonylag objektív perspektívamat.
Nyilván nem olyanokat kérek hogy "nem érsz többet másnál" meg hasonlók, mert egy hasonló kérdésnél már láttam ilyet.
Meg szeretném mérettetni magamat. Önigazolás kell, igen. Nem szabad túl sokat gondolnom magamról, így kell egy kognitív ragadozó aki helyretesz :D
Csak odáig jutottam a beszélgetésben, amikor az elején a hitleri korszakról "értekeztetek". Amiket ott írtál, azok alapján az a véleményem rólad, hogy szakbarbár vagy, felületesen olvastál/hallottál ezt-azt, így egymás mellé tudsz pakolni szavakat úgy, hogy azt a hatást kelted, hogy értesz hozzá. De igazából ostobaságokat írsz, csak okoskodsz, egyszóval: dilettáns vagy.
Sokszor jobb csöndben maradni, mert attól okosabbnak tud tűnni egy ember, ha inkább nem szólal meg, ahelyett, hogy jártassa a száját és hülyeségeket beszéljen. Persze, ha valaki nem ért hozzá, és te elkápráztatod a jól előadott dilettáns szövegeddel, biztos hízeleg az egódnak, hogy okosnak néz, és mivel sok ilyen emberrel találkoztál, nyilván okosnak képzeled magad. Szánalmas. Az igazi tudás ismérve a szerénység, és aki igazán okos, azt tudja, hogy mennyi mindent nem is tud a valóságban, és nem fényezi magát mindenki előtt, hogy milyen okos, és törjék le a szarvát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!