Valaki letörné a szarvam? Szeretném próbára tenni magamat egy komplex vita során.
Túl sok pozitív megerősítést kaptam a környezetemtől, és szeretném, ha valaki helyretenne, mert tartok attól, hogy elszállok magamtól és elvesztem a reális ítélőképességem, meg a viszonylag objektív perspektívamat.
Nyilván nem olyanokat kérek hogy "nem érsz többet másnál" meg hasonlók, mert egy hasonló kérdésnél már láttam ilyet.
Meg szeretném mérettetni magamat. Önigazolás kell, igen. Nem szabad túl sokat gondolnom magamról, így kell egy kognitív ragadozó aki helyretesz :D
Nem vagyok troll, de nem erőlködök az igazammal mert az gyanús :D
Mein Kampf? Nem vagyok nemzetiszoc. De arról tudnék beszélgetni. Vagy a dekadencia, a mainstream irodalom, személyiségfejlődés néhány ingerre úgy mint környezeti változások, trauma, ismeretek megszerzése, katarzisok. Ezekre gondolhatott X valaszoló aki értelmetlen tudásnak nevezte az ilyet. Ilyesmikre gondoltam egyébként.
Adolf hitler egy cuki ember volt!!
Ellenvélemény?
A karizmatikus személyisége és a remek stílusaiatt szeretik a mai napig ezrek.
Szerette a kutyákat,nagy környezetvédő volt,ha most élne akkor tuti szavaznék rá.
Ezekkel teljes egészeben egyetértek. (Kiemelem, ha igazatok van megadom, nem vedem magam, ez a lényeg), de a kutyás dolgot olyan hétköznapinak hottem hogy nem akartam kiemelni.
A Mein Kampfba beleolvastál? Én nem olvastam végig, talán kétszáz oldalig mentem, de értékes dolgok ragadtak meg, amiket ha kivennénk a kontextusból, forrás nélkül talán tömegek egyetértését nyernék el. Kéne ilyesmi kísérlet így belegondolva.
Arról mit gondolsz, hogy egy (sarkítva az antiszemitizmus és célzott terror miatt) szinte utopiszikus társadalom volt a háború előtt?
Direkt nem írom hogy utop., mert az nem felelne meg a definíciónak.
A mein kampf-ot átolvastam,néhol elégé lapos.
A társadalom csak a német győzelem után lett volna utopisztikus,ha olvastál "mi lett volna ha?„ írásokat akkor egy fejlett,modern,erős világ képe látszódik.
A haditechnikai újitásaik a mai kort is meghaladták,állítható rotorú helikoptet,jetpack,haunebu űrvadász,ezüstmadár sztratoszférikus atombombázó,stb.
A társadalom egy mai liberálisnak is megfelene,környezetvédelem,állatvédelem,dohányzás elleni kampány,egészséges ételek,sport,technikai fejlődés, de a hagyományok,művészet és a tökéletes ember kifejlesztése az eugenetika által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!