Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Huszonéves fiatalok: ti hogy...

Huszonéves fiatalok: ti hogy tudtok a mai helyzetben saját lakáshoz jutni?

Figyelt kérdés
Tudtok venni/vennétek lakást a mai iszonyat magas ingatlanárakon? Hogy költöztök így el otthonról, vagy családbővítés céljából hogy cserélitek le a kisebb lakásotokat egy nagyobbra?
2018. szept. 25. 20:26
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
71%

Sehogy...és egyébként se tenném, nagyon nagy az ingatlanlufi

Ha majd kilukkan és bedől az ingatlanpiac, majd akkor fogok vásárolni, szaréhugyé' vehetek lakást

(lehet hogy az építőipar is bedől, de vigasztalja a tudat, hogy vezéráldozat lett)

"Atlag fizetesbol biztos hogy nem, de sokat nagyobba gondolkoztak, kihasznaltak lehetosegeket, es eleg sok huszonevest ismerek sajat lakassal, amit nem apuci vett vagy orokseg."

Az egy dolog

Az meg egy másik, hogy a népesség jelentős része átlagfizetést kap, amiből hónap végére jó ha szárazkenyérre meg krumplistésztára futja

4,6 millió polgártársunk pedig még ennyit se keres

"Es igen, atlagemberekrol beszelek, nem orvosjogaszbankar csemetekrol."

Ellentmondasz saját magadnak

A korábbi kommentedben kijelentetted, hogy átlagfizetésből nem lehet lakást venni

Tehát az átlagemberes állításod fals

"Átlagbérből huszonévesen nincs lakástulajdon.

Az atlagember es az atlagfizetes nem ugyanaz."

De igen, ugyanaz...átlagembernek átlagfizetése van

Ja, lehet hogy 10 ezerrel többet keres egyik a másiknál...szerinted mit számít az, amikor egy bedőlt oldalú disznóólért is helyből elkérnek 15 millát?

"Atlag embernek van lehetosege atlag felett keresni."

Hadd találjam ki...bitkoin, MLM-átverés, és más hasonló baromságok...

"Pár nyelv tárgyalóképesen, paicképes diloma megfelelő specializációval, és kereshetsz te is ennyit."

Ha van munkahely

Ismétlem: HA

Bőven akad olyan ember, aki 2 diplomával, 4 nyelvvizsgával a Jewbilban gürizik futószallag mellett robotzombi munkában, mert sehol nem tudja hasznosítani a tudását

"A "programozó" önmagában nem varázssző, abból tömegek vannak."

Nincsenek tömegek, kereken 17000 programátor hiányzik a munkaerőpiacról (2018-cas adat)

Tehát programátorból hiány van

2019. aug. 17. 00:40
 52/54 Dkov06 válasza:

Egy dolog ki maradt a rehabos ok 24 éves srác vagy 8 általános iskolai végzetségem van 71% bán le vagyok % kolva Burgerkingben dolgozok 1300ft órabérért bruttó persze de 6 órában simán megkapok 160e Ft nettóban persze ebéd van 40% műszak pótlék stb de melege kapok segélyt adó kedvezményes is van így mindenek együtt keresek 228000 Ft nagyapám 10e Ft ja is Bene van és saját lakásom van kevés hitel van rajta persze külföldön szedtem be a jó segélyeket meg pici hitel így lett lakásom.

Magyarorszàgon csak az tud venni akinek ad hitelt a bank a nők meg ha akarnak szülnek ha nem akkor nem ennyi

2019. aug. 19. 00:01
 53/54 anonim ***** válasza:

28F vagyok nemrég jutottam egy felújítási önkormányzati bérlakáshoz.

Fel kell újjítanom 2 millió forintért

( ami épp folyamatban van).

Ha felújítottam utána 5 évig lényegében ingyen lakhatok benne(havi 10.000) forintért bérlem az önkormányzattól.

5 év után pedig meghosszabbítják velem a szerződést,ha nem éltem le a lakást és rendesen fizetem a számlákat.20 év után pedig meg is vehetem kedvezményes áron majd.

Nem örököltem nem vagyok gazdag,se fideszes,de még különlegesen tanult vagy intelligens srác se vagyok.

Én csak elmondanám hogyan csináltam.

7 éve dolgozok,az elmúlt 6 évben mindig megpályáztam ilyen felújításos bérlakásokat és most idén megkaptam egyet.

Én otthon laktam nincs feleségem nincs gyerekem,nincs eltartottam, nem mentem el albérletbe egyszer sem, nem vettem fel csokot se.

Nem akartam magam hitelcsapdába se kergetni ezért választottam ezt az alternatív módot.

2019. aug. 27. 09:42
 54/54 anonim ***** válasza:
Sehogy. 25 éves vagyok, 6 éve egyetem után havi nettó 135 ezret keresek, akbérletben lakom laótársakkal és még így is nehéz megélni. Félrerakni esélyem sincs ennyiből. Amúgy tanár vagyok.
2019. nov. 30. 21:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!