Vannak rokonaitok, akik a pusztuló Földre hivatkozva nem akarnak családot alapítani?
Nekem az unokatestvérem és a férje nem akarnak családot, mondván minek, ebbe a világba már önzőség a gyerekkel szembe, és vak, aki ezt nem látja be. Ennyire nagy volna a baj?
Én pár éven belül biztosan szeretnék anya lenni, és ezek a dolgok, amiket felsorol, hogy vízhiány pl nem hiszem, hogy az én gyerekem életében gondot okozna.
Igazából sose beszéltek erről, és mivel már házasok, 30asok, mindig szóba jött a család, de nem válaszoltak. Én azt hittem valami betegség miatt terelik a témát. Végül elmondták ezt.
Vélemények?
Engem nem csak maga a környezeti állapotok borzasztanak el,hanem ez a fogyasztói társadalom,luxus-pénz alapú világ.
Fejlődik a technológia,egyre nagyobb a luxusra a lehetőség,és bizony,akinek van befolyása mindent akar majd,viszont olyan gazdasági rendszerben élünk,hogy ahhoz,hogy egy gazdagnak legyen majd a jövőben minden extra dolga,ahhoz a szegényeket még jobban ki kell semmiznie,vagy még többet kell majd dolgozni,kisebb életszínvonalért egy átlag embernek.
Gondold el,mi lesz itt,ha valami nagy áttörés lesz az orvostudományban,mekkora pénz lesz benne,a gazdagok pedig mindent elfognak követni,hogy mindenhez hozzáférjenek,ami javítja az életminőségüket.
Lehet, hogy ez scifi, de egyre jobban tolódik ki a várható életkor. Nyilván nem lesz mindenki holnaptól halhatatlan, de ha sokáig élünk, és még gyerekek is születnek, benne leszünk a kakiban.
Az meg, hogy senki nem akar rosszat a gyerekének... nézz körbe a családi kapcsolatok témakörben. Ne a nevetséges kérdéseket, hogy 12 évesen nem engednek különköltözni, hanem amiben olyan igazi vérbeli szar szülőkről írnak.
Plusz: ivóvíz készlet? Ne hülyéskedjünk, ma is vannak olyan emberek, akik a 8. kölyköt szülik a vályogházba, áram nincs, gáz nincs, majd a Fókuszban összekaparnak nekik egy kis kajára valót karácsony táján.
Úgyhogy ezek léteznek. Ez a világ meseszép lenne, ha mindenki rendesen nevelné a gyerekeit, 100%-ban saját kontóra vállalná, és tényleg azért szült volna, mert akar, nem mert szokás.
Ezen a grafikonon (eredeti forrás ENSZ) nagyjából minden rajta van annak, aki képes értelmezni:
Szerintem kössünk egyezséget.
Mi gyerekmentesek nem mondjuk, hogy csak a Föld megmentése miatt nem vállalunk gyereket.
Ti gyerekesek pedig nem emlegetitek folyton, hogy ti adófizetőt szültök meg a nyugdíjrendszer fenntartóját - mindketten tudjuk, hogy nem ez lebegett a szemetek előtt, amikor összehoztátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!