Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak rokonaitok, akik a...

Vannak rokonaitok, akik a pusztuló Földre hivatkozva nem akarnak családot alapítani?

Figyelt kérdés

Nekem az unokatestvérem és a férje nem akarnak családot, mondván minek, ebbe a világba már önzőség a gyerekkel szembe, és vak, aki ezt nem látja be. Ennyire nagy volna a baj?

Én pár éven belül biztosan szeretnék anya lenni, és ezek a dolgok, amiket felsorol, hogy vízhiány pl nem hiszem, hogy az én gyerekem életében gondot okozna.

Igazából sose beszéltek erről, és mivel már házasok, 30asok, mindig szóba jött a család, de nem válaszoltak. Én azt hittem valami betegség miatt terelik a témát. Végül elmondták ezt.

Vélemények?

2018. aug. 27. 06:02
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
31%

#50:

"Valaki irta itt az orokbefogadast. Hat az sem megy am olyan konnyen."

Persze, hogy nem.

A gyerek fölnevelése sem (a sok öröm ellenére sem).

Egyvalami megy könnyen: a kifogások gyártása.

Ha akarsz valamit, akkor hajlandó vagy érte áldozatot hozni. Ha erősen akarsz gyereket felnevelni, de bármilyen okból nem akarsz (vagy nem lehet) saját gyereked, akkor végigcsinálod az örökbefogadáshoz szükséges procedúrát. Ja, hogy ha az nem megy könnyen, akkor már nem is akarsz annyira gyereket felnevelni? Hááát, akkor tényleg ne nevelj. Nem neked való.

2018. aug. 27. 23:37
 52/66 anonim ***** válasza:
90%

"Ha akarsz valamit, akkor hajlandó vagy érte áldozatot hozni." - na ya, de ugye ha valaki valamit akar, az nem azt jelenti, hogy az élete legeslegfontosabb célja, amiért minden mást gondolkodás nélkül beáldozna... ugye valahogy úgy néz ki, hogy ha 100 ember van, aki alapban szeretne gyereket, abból csak 50 az, aki ezért orvosi beavatkozásokat (hormonkészítmények, kisműtétek) is bevállalna, 25, akinek mondjuk a sperma/petesejt donáció is beleférne, és 12, aki kész lenne végigcsinálni egy örökbefogadási procedurát is.

(persze az arányok nem feltétlen ezek, csak érzékeltetni szeretném, hogy az akarásnak is vannak fokozatai)

2018. aug. 28. 00:10
 53/66 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez huszadrangú indok a gyerekvállalás ellen. Jobban hangzik, ha a környezetre, a föld túlnépesedésére, vízhiányra, ilyenekre fogja az ember. Hisz azt aki nem akar gyereket, rengetegen megbélyegzik önzőnek, holott semmivel sem önzőbb nem vállalni, mint vállalni. Mindkét esetben az ember a saját vágyait valósítja meg. Tehát ha egyik önzés, akkor a másik is az.

Az igazi ok pedig egyszerűen az, hogy nem akarnak gyereket. Családot igen, mert ők ketten már egy család. Gyereket nem akarnak. Ami mellesleg csak rájuk tartozik.

Azért nem válaszolnak, mert marhára unhatják, hogy rendszeresen rokonok, ismerősök, akár gyerekes barátok a magánéletükben vájkálnak. Semmi köze hozzá senkinek, hogy kinek miért nincs, vagy miért nem akar gyereket. Nem is értem az ilyen jellegű kérdezősködőket, faggatózókat, mégis mit képzelnek magukról. Minket is állandóan ezzel csesztetnek. Kevés kivétellel csak azok fogják fel és értik meg, akik szintén nem akarnak kölyköket.

Aki nem akar az leginkább azért nem, mert a macerát nem akarja, és a következményeket ami a gyerekvállalással jár. Drága, plusz stresszel jár, kötöttséggel jár, olyan terhekkel amiket van aki nem akar a nyakába venni, a szülés utáni esetleges komplikációkról, testi sérülésekről nem is beszélve.

Aki nem akar gyereket, az leginkább szabadságra vágyik, hogy akkor és azt csinálhasson amit akar, akkor amikor akarja. Én pl kikészülnék a gyerek nonstop üvöltésétől, az alváshiánytól, sok egyéb dologtól ami elkerülhetetlen, ha valakinek gyereke van.

Megértem azt aki nem akar, mi sem szeretnénk a férjemmel gyereket. Ettől még egy család vagyunk. Tiszta vicc összemosni a két dolgot. Sajnálom a párodat, ha neked csak az a család ha szülsz x gyereket, őt magát nem tartod annak önmagáért, kettőtöket nem tartod annak, csak ha gyerek van. Kb ez jött le abból amit írsz.

Nekem van ismerősöm aki képes volt azt az ostobaságot megkérdezni, mikor megtudta, hogy nem tervezünk gyereket, hogy akkor minek vagyunk együtt. Az ilyen hozzáállás irtó szánalmas.

2018. aug. 28. 00:56
 54/66 anonim ***** válasza:
26%

52-re:

Igen, azzal teljesen egyetértek, hogy az akarásnak vannak fokozatai.

Csak aki kizárja a saját gyereket valamilyen elvi okból, az örökbefogadást meg annak macerája miatt (vagy más okból), az kizárja, hogy gyereket neveljen. Ezek után abszurd azt hallani tőle, hogy "de egyébként ő nagyon is akar gyereket nevelni". Dehogy akar! Ügyes logikával kizárja az összes lehetőséget, ami lehetővé tenné, hogy gyereket neveljen.

Ez más eset, mint amikor szeretne a pár gyereket, és ha nem jön össze, akkor orvoshoz fordulnak és egy határig elmennek a szükséges kezelésekben, de egy határon túl már nem és örökbefogadást sem akarnak. Ők - egy adott szintig - valóban akartak gyereket.

2018. aug. 28. 01:30
 55/66 anonim ***** válasza:
83%
Ó, sóval aki a gyerekben a terhet látja (valljuk be azért, valamennyire igazuk van), az egy önző dög, de aki az örömet látja benne (szintén félig-meddig jogosan), és szül egy gyereket MAGÁNAK, hogy Ő MAGA (lehet itt misztifikálni az anyaságot, hogy a párodnak szülöd, meg onokát a szüleidnek, meg továbbadni az életet (minek? Azt hiszed a te tyúkszaros génkészleted akkora durranás?), meg még egy MAGyar magzatgyermeket a MAGyar hazának... Igazából rohadtul azért csinálsz gyereket, mert TE vágsz rá) örömét lelje abban, hogy ránevet a gyereke, megtaníthat neki dolgokat, ölelgetheti, szeretgetheti, az meg nem önző. Ééééérteeeem...
2018. aug. 28. 02:53
 56/66 anonim ***** válasza:
75%
Nekem is benne van a dologban, hogy ezért SEM szeretnék gyereket. Szerintem önzőség olyan világba gyereket szülni, ahol pár éven belül már az ivóvíz-ellátottság sem biztosított. Dél-Amerika több részén nincs már ivóvíz. Lehet védekezni, hogy ez itthon nem gond, csak nem érdemes, mert hamarosan itthon is gond lesz. Aki ezt nem akarja elfogadni érvként, azzal meg úgysem érdemes vitatkozni.
2018. aug. 28. 10:16
 57/66 A kérdező kommentje:
Ha ez igaz lenne, nem hiszem, hogy ennyien vállalnának gondtalanul gyereket, és terveznék a jövőt. Egy szülő se akar rosszat a gyerekeinek. Miért vállalná őket olyan vilagba, ahol ez várható? Logikátlan, ezért se hiszek ebben.
2018. aug. 28. 10:23
 58/66 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, mai cikk:

[link]

2018. aug. 28. 10:43
 59/66 anonim ***** válasza:
77%
„Nem, de igenis kevésbé önző, aki életed ad, és nem csak magának el utolsó előtti!” – Muhaha, meg a nagy lónemiszervet, azt! Te miért vállalsz – majd – gyereket? Segítek: mert akarsz. Pont. Magasról texarod te a nagymagyar népesség csökkenését, a Földet, a túlnépesedést, a vízhiányt és minden mást… csak és kizárólag a saját igényedet helyezed előtérbe: azt, hogy márpedig te gyerMeket akarsz. Hogy azért, mert pelenkás korod óta anyaságra neveltek, azért, mert félresiklott az életed, és úgy érzed, ezzel értelmet adhatnál neki, vagy azért, mert nem akarsz/tudsz parancsolni az állati ösztöneidnek… stb., az már tökmindegy, a lényeg, hogy te akarod és ezért lesz. Megsúgom, én is ugyanígy érzek, és én is fogok szülni, mert akarok és kész… de ezt önzetlenségnek nevezni, a tudatosan gyermekteleneket/gyereket nem akaró párokat pedig önzőnek titulálni az a világ vicce, nem gondolod? Könnyű úgy önzőségről pofázni, hogy az épp aktuális trend pont a mi vágyainknak kedvez… imádkozom érte, hogy mire megszületik a gyerekem, ne változzak ilyen beszűkült, elfogult, másokra tekintet nélküli létező majommá, de komolyan… nem bírnám elviselni magam…
2018. aug. 28. 11:52
 60/66 anonim ***** válasza:
88%

57. Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke (tudod, a fura hajú, vicces fickó a tévében) kijelentette, hogy a globális felmelegedés fake news. Nyilván, B+ *insert face palm meme here*

Ha az USA elnöke mondhat ekkora böszmeséget, akkor miért csodálkozunk azon, hogy Olajosné Zsíros Erzsike, huszonötéves hajdúszentszutyoki fiatalasszony úgy gondolja, hogy nincs itt baj, hát folyik víz a csapból, tegnap is folyt, tehát holnap is folyni fog. Erzsikénk abba nem gondol bele, mert fel se fogja kis agyával, hogy az ő ivadéka akár a 80-100 éves kort is megélheti, ráadásul még a tudósok se m tudják pontosan, mikor "fogy ki" végleg a Föld, vagy mikor kezdik el kontinensek ölni egymást a tiszta vízért és a védőoltásokért.

Persze, hogy ennek ellenére mindenki vállal gyereket orrba-szájba, egyrészt, mert az emberek azt se látják előre, mi lesz holnap a vacsora, nem, hogy 50-100 évre képesek lennének előre gondolkozni. De ha képesek is, a fajfenntartás ösztöne van olyan erős, hogy elnyomja a fejekben az esetleges aggódó hangokat.

Világháborúk idején se lett volna szabad gyereket szülni, a nagy többség nem is akart, csak hát nem igazán volt gumi, meg a mi falunkban a legszebb lányt a német után az orosz katona is megerőszakolta...

2018. aug. 28. 12:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!