Vannak rokonaitok, akik a pusztuló Földre hivatkozva nem
akarnak családot alapítani?
Figyelt kérdés
Nekem az unokatestvérem és a férje nem akarnak családot, mondván minek, ebbe a világba már önzőség a gyerekkel szembe, és vak, aki ezt nem látja be. Ennyire nagy volna a baj?
Én pár éven belül biztosan szeretnék anya lenni, és ezek a dolgok, amiket felsorol, hogy vízhiány pl nem hiszem, hogy az én gyerekem életében gondot okozna.
Igazából sose beszéltek erről, és mivel már házasok, 30asok, mindig szóba jött a család, de nem válaszoltak. Én azt hittem valami betegség miatt terelik a témát. Végül elmondták ezt.
#9,teljesen egyetértek. A szaporodó emberek számára felfoghatatlan, hogy láteznek olyan emberek is, akik nem szeretnének gyerekeket. Nevezhetik őket önzőnek, kifogáskeresőnek, nyaggathatják akárhogy, ilyen emberek mindig is voltak és lesznek. A "childfree" (gyermekmentes) párok szabad akaratukból szabnak gátat a családalapításnak, nem összekeverendő a gyermektelen párokkal, akik szeretnének, de nem lehet. Én is egy gyermekmentes kapcsolatban élek, és nem hiszem hogy bármelyikünk is meggondolná magát. Igen, önző vagyok, mert a saját kényelmemet, jólétemet és boldogságomat fontosabbnak tartom mint egy gyerekét. Élvezem hogy minden szabadidőnket kettesben töltjük, az átaludt éjszakákat, a két fizetést, a csendet, a nyugalmat, a szabadságot, és még sorolhatnám. Önző vagyok és gyermekmentes. Le lehet pontozni.
2018. aug. 27. 09:17
12/66 anonim válasza:
Nem felfoghatatlan, utolsó, neked nem sikerült értelmezni a leírtakat. Felőlem mindenki úgy dönt, ahogy akar, az ő dolga, de szánalmasnak tartom, amikor valamiféle felsőbbrendű erényt óhajt kovácsolni ebből, holott mindössze a két ok valamelyike van a háttérben. (Természetesen fizikailag és pszichésen is egészséges emberek esetében.) Sokkal intelligensebb vagyok annál, hogy bárki meg tudjon vezetni a süket rizsával, érthető módon ez nem tetszik a próbálkozóknak, de c’est la vie.😀
2018. aug. 27. 09:28
13/66 anonim válasza:
Ha nem tűnt volna fel, a gyerekes szülők azok, akik felsőbbrendű erénynek tartják, hogy csináltak egy gyereket. Mintha tettek volna valami jót a világért. Pedig épp csak ártanak vele mindenkinek. Majd ha megszültük a 10 milliárdadik gyereket is, rá fogunk jönni, hogy a kakis pelenka az egyetlen megújuló energiaforrás, ami megmaradt.
2018. aug. 27. 09:34
14/66 anonim válasza:
#12, az általad leírt hozzáállás pont erős indok arra, hogy az emberek ne akarjanak szaporodni... legalábbis ebbe a szociokultúrás környezetbe...
2018. aug. 27. 09:35
15/66 anonim válasza:
Valószínűleg azért terelik a témát, mert ők nem akarnak gyereket. Csak ez kevésbé hangzik "szépen", mint hogy a világ így úgy amúgy.
Nincs róla véleményem. Engem nem zavar ha valaki akar gyereket, meg az sem ha nem akar. Ami nagyon zavar mikor a menősködő emberek többnek jobbnak képzelik magukat a másiknál csak azért mert ők nem akarnak vagy mert akarnak.
Mindig lesz a társadalomnak egy ostoba rétege, akik nem fogadják el, ha valakinek más a fontos. Lásd ezt a ZS kategóriás fórumot, ahol folyton mocskolódik valaki a másikkal hol az egyik hol a másik ürügyén.
Ki kéne mászni egymás életéből.
2018. aug. 27. 09:55
16/66 anonim válasza:
#13-as, mindenesetre aki gyereket IS nevel, az többet vállal, mint aki nem teszi. A világ meg nem a magyarok jelenlegi, 1,5-ös termékenységi rátájától fog túlnépesedni, akit ez a téma valóban aggaszt, menjen el igét hirdetni és kotont osztogatni oda, ahol a probléma gyökeredzik.
2018. aug. 27. 10:02
17/66 anonim válasza:
Maga vállalta, maga csinálta, ne várjon érte elismerést.
2018. aug. 27. 10:06
18/66 Lazy Lover válasza:
Igazuk van! ebbe a mocskos világra felesleges... nekünk 1 rakás kaka az életünk akkor az övék milyen lesz...de valóban így van a selejt szaporodik az okos nem
2018. aug. 27. 10:37
19/66 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy ez ürügy. Attól tartok komolyan is gondolja. Még 12-13 éves korában is mondta, hogy szar a világ, és ő ide nem akar gyereket szülni. Persze, nyilván az ő élete, csak nem értem mit ért pusztuló bolygó alatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!