Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak rokonaitok, akik a...

Vannak rokonaitok, akik a pusztuló Földre hivatkozva nem akarnak családot alapítani?

Figyelt kérdés

Nekem az unokatestvérem és a férje nem akarnak családot, mondván minek, ebbe a világba már önzőség a gyerekkel szembe, és vak, aki ezt nem látja be. Ennyire nagy volna a baj?

Én pár éven belül biztosan szeretnék anya lenni, és ezek a dolgok, amiket felsorol, hogy vízhiány pl nem hiszem, hogy az én gyerekem életében gondot okozna.

Igazából sose beszéltek erről, és mivel már házasok, 30asok, mindig szóba jött a család, de nem válaszoltak. Én azt hittem valami betegség miatt terelik a témát. Végül elmondták ezt.

Vélemények?

2018. aug. 27. 06:02
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 lizzi77 ***** válasza:
93%
Ad egy:mindenki legbelsőbb magánügye a gyerekvállalás.És nem önzőség, ha nem vállal, ugyanis az önzőség az tulajdonság, a gyerekvállalási késztetés pedig egy ösztön.Most komolyan egy ösztönnek engedelmeskedve(itt ne felejtsük el: a gyilkolási ösztönt,pl)kellene még több gyereket a világra szülni?Hát sosem fejlődik az emberiség?Nem inkább értelmileg, érzelmileg kéne fejlődni, mint gyereket szülni?Ad kettő:Elméletileg a Föld, természetes úton előállított élelmiszerekkel, kb. 6 mrd embert képes eltartani.Vagyis, jelenleg 1,5 mrd ember mesterséges kaját eszik.Ad három: öööö, bocs, de ti nem Magyarországon laktok?Senkinek nem tűnt föl idén, hogy gyakorlatilag április vége óta nonstop hőség van?Hogy elektromos viharokkal próbálja magát a Föld rendbe hozni, mert lassan felhalmozódik a CO2?Hogy évszázadok-évezredek óta rakodó jégtáblák törnek le a hőség miatt?Kertész szemmel: kiég a a málna, a szeder,kétszer virágzik, ami eddig egyszer?Tönkrevágjuk a bolygót, aztán lehet utána bárkire mutogatni...de minek?Mindenkinek ajánlanám Arthur Herzog: Hőség c. könyvét, utána lehet, hogy nem túl sokan vágynának egy olyan világba gyereket szülni...Paks is kimaradt?Hogy majdnem le kellett állítani a blokkot, mert a Duna egyszerűen túl meleg volt a blokkhűtéshez?Nincs blokkhűtés, nincs áram,most még itt, aztán máshol se,nincs közszolgáltatás,nincs ventillátor, nincs tv, nincs laptop,nem tudod tölteni a cuccaidat, így net sincs..sötétben pedig kitör a káosz.Tessék tudomásul venni, hogy a mindenkori népszaporulatot a mindenkori kormány szükségletei irányítják,azok pedig a legritkább esetben humanitáriusok,max annak tűnnek.
2018. aug. 27. 17:41
 42/66 anonim ***** válasza:
88%
Hogy ne csak a bolygó pusztulásárol irjak olvasd el Orwell 1984 c konyvet... a felmerülő mai mindennapos tarsadalmi problemakrol szoktal olvasni Európában??? Apukám nagyon viccesen azt mondta pár evvel ezelott hogy 2050-ben nyarson fognak minket megsutni a mas kulturabol erkezok....hat kezdunk kozeliteni afelé is es ez nem politikai forum de ohatatlanul ez a resze is eszembe jut es tokre meg tudom erteni aki nem vallal gyereket.
2018. aug. 27. 17:48
 43/66 Metionin ***** válasza:
100%

Nem, nálunk az összes rokon szül(t) a semmire kb. és én vagyok a sátán mert nem akarok gyereket (nem a pusztuló Földre hivatkozva, hanem mert nem szeretem őket).

Szerintem ez mindenkinek a magánügye. Nem akar, hát nem akar, mindegy mi az oka.

2018. aug. 27. 17:52
 44/66 anonim ***** válasza:
44%
Lehet akármit mondani,teljesen igaza van hogy nem szül,én is féltem a 2 éves lányomat. Nem tudjuk milyen világ közeledik,kimehet e majd az utcára anélkül hogy mocskos,civilizálatlan állatok támadnának rá. Magamat nem féltem de a gyerekemet ne bántsa senki.
2018. aug. 27. 19:12
 45/66 anonim válasza:
89%
van, én :) (bár ez csak egy indok a millió másik mellett, és csak egy picit ad hozzá ahhoz a tényhez, hogy egyszerűen nem akarom, nem vágyom rá, sosem vágytam és kész)
2018. aug. 27. 19:19
 46/66 anonim ***** válasza:
91%
Mi is ezért nem akarunk, bár sok egyéb ok is szerepel a listán. Úgy gondolom, hogy már nekem is kár volt világra jönni, csak küszködés az élet, öröm semmi. Kitolás lenne szerencsétlen párával.
2018. aug. 27. 19:29
 47/66 anonim ***** válasza:
89%

"Én pár éven belül biztosan szeretnék anya lenni, és ezek a dolgok, amiket felsorol, hogy vízhiány pl nem hiszem, hogy az én gyerekem életében gondot okozna."

Ezzel mindent elmondták az önzőségről.

De,akár bőven a te gyereked életében is megtörténhet,vagy még ettől rosszabb is.

De ha nem a gyereked,akkor az unokád szívja meg akkor az téged már hogy is mondjam felment?

A világ tényleg nem jó irányban halad,ami a környezetvédelmet illeti,az embereket nem érdekli semmi más,csak a pénz,jólét,az mindegy milyen áron,de "most élünk",ahogy te is fogalmaztál,hogy "most még nincs baj"

Amúgy nem csak a környezeti tényezők,hanem az abból következő társadalmi nehézségek sem lesznek valami kellemesek.

Majd ha megindul fél Afrika,mert nem bírják a 60 fokban,akkor majd lehet migránsozni,csak senkit nem fog érdekelni,főleg azokat nem,ahol most egy családban 3-4 autó van.

Másrészt ez az ő dolguk,ha ők emiatt nem akarnak gyereket,akkor sincs ebben semmi irreális.

Sőt becsülendő,hogy vannak még emberek,akik tudatosan építik fel az életüket,nem csak az ösztöneiknek élnek.

Ez a duma meg különösen gáz,hogy bezzeg háborúban is születettek gyerekek.

És?Az olyan jó volt?Vagy kellemes volt,hogy erre büszkének kellene lenni?Persze idióták mindig lesznek akik bármilyen körülmények közé "vállalnak" gyereket.De nem kell ezt a gondolkodást követni mindenáron.

2018. aug. 27. 19:39
 48/66 anonim ***** válasza:
92%
Háborúban fogamzásgátlás nem volt, nemi erőszak viszont dögivel... elég gáz ezzel példálózni.
2018. aug. 27. 19:47
 49/66 anonim ***** válasza:
34%

#36:

"De pont ez az, hogy amúgy akarnának! Együtt nőttünk fel, egy darabig egyutt jártunk iskolába is, volt szó arról, hogy vágyna családra, szereti a gyerekeket is...."

De akkor miért nem fogadnak örökbe? Nem érzed az ellentmondást? Több gyerek nem növekedne föl, de ők sajátjukként szerethetnének egyet (vagy többet) közülük.

A tudatos énjük akar gyereket, mert a tudatalattijukba nyomták le a gyerekkel szembeni ellenkezésüket. De ez az elfojtás nem tudatos, így erről sem tudnak. És ha ezt így a szemükbe mondaná valaki, akkor valószínűleg zagyvaságnak minősítenék a gondolatait és dühösek lennének rá.

Csakhogy a tudatalatti erősebb, mint a tudatos én! És különösen akkor erős, ha nem néznek vele szembe! Akkor teljesen Ő irányít! Ő nem akar gyereket, ezért hihetetlen kreativitással képes kifogásokat gyártani a tudatos én számára - amit az, mint logikus érvet, elfogad.

2018. aug. 27. 21:58
 50/66 Sajtostallér válasza:
89%
En sem akarok gyereket es ez az egyik ok amiert nem kell. Nem hulyek es nem beszelnek hulyeseget. Majd amikor latod hogy szenved a gyereked akkor gondolj a rokonaidra. Nem biztos hogy csak pusztan kifogas. Valaki irta itt az orokbefogadast. Hat az sem megy am olyan konnyen. A masik meg hogy neked miert nem mindegy hogy miert nem akarnak gyereket? Illetve azt sem ertem hogy miert viselsz akkora marha nagy szemellenzot ami miatt nem latod a fatol az erdo. Mar ne is haragudj dw ujabb tanulmanyok szerint 2040-ban lesz a kataklizmaja ennek az egesz globalis felmelegedesnek. Legyszi nezz utana hogy miert lesz baj az amikor felolvan az eszaki sark jege. Varosok foldreszek kerulnek majd viz ala es felszabadul a metan is. Szep jovokep.En nem szeretnem megelni de sajnos valszeg meg fogom. Hat a gyerekemnek nem kivannam ezt a sz.rt ami jon.
2018. aug. 27. 22:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!