Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak rokonaitok, akik a...

Vannak rokonaitok, akik a pusztuló Földre hivatkozva nem akarnak családot alapítani?

Figyelt kérdés

Nekem az unokatestvérem és a férje nem akarnak családot, mondván minek, ebbe a világba már önzőség a gyerekkel szembe, és vak, aki ezt nem látja be. Ennyire nagy volna a baj?

Én pár éven belül biztosan szeretnék anya lenni, és ezek a dolgok, amiket felsorol, hogy vízhiány pl nem hiszem, hogy az én gyerekem életében gondot okozna.

Igazából sose beszéltek erről, és mivel már házasok, 30asok, mindig szóba jött a család, de nem válaszoltak. Én azt hittem valami betegség miatt terelik a témát. Végül elmondták ezt.

Vélemények?

2018. aug. 27. 06:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
77%
"Nem, de igenis kevésbé önző, aki életed ad, és nem csak magának el utolsó előtti!" - ebben abszolút nem tudok egyet érteni, az un. anyai ösztönnél önzőbb dolog a világon nincs...
2018. aug. 27. 13:25
 32/66 A kérdező kommentje:
Miért is??
2018. aug. 27. 13:41
 33/66 anonim ***** válasza:
91%

"Mindössze próbálom megérteni, hogy mégis mi az a hatalmas dolog a világban, ami miatt az ember lemond a családról."

A magyarázat sokkal egyszerűbb, mint hinnéd. Ők messze nem tartják olyan jó dolognak a saját gyerek meglétét, így az arról való lemondáshoz sem kell olyan hatalmas dolgot szembeállítaniuk.

Sőt, merem állítani, hogy különösebben nem is vágynak gyerekre. Kifejezetten a terhet látják benne. Te meg épp ellenkezőleg. Ezért nem fogjátok megérteni egymást és nem is érdemes erre törekedni.

Aki ilyennel érvelt, mint a te rokonaid, attól még soha nem hallottam olyat, hogy "Pedig egyébként annyira, de annyira vágynék gyerekre, úgy babusgatnám, szeretgetném! Annyira fáj a szívem, hogy e külső körülmények miatt mégsem vállalhatom!"

Ugye milyen érdekes?

Biztos, hogy az sem merült föl bennük, hogy a már megszületett, de család nélkül élő gyerekek közül örökbe fogadjanak. Pedig azok a gyerekek már megvannak és föl is fognak nőni akár lesz vízhiány, akár nem! Ugye ez is milyen érdekes? A belső vágy hiányzik belőlük (vagy legalábbis sokkal gyengébb, mint pl. benned), a külső körülmények csak a kifogások hozzá.

2018. aug. 27. 13:52
 34/66 anonim ***** válasza:
84%

"Nem, de igenis kevésbé önző, aki életed ad, és nem csak magának el utolsó előtti!"

Nem, az önzőségnek az anyasághoz semmi köze. Az önzetlenség az, mikor a dolog, amit csinálok, nekem nem hoz semmi hasznot vagy kárt okoz.

Az lenne önzetlenség, ha én a magyar népre gondolva vállalnék egy kis adófizetőt, pedig nem akarok.

Ha valaki akar gyereket, majd szül is egyet, az megkapta, amit akart, önző módon lefénymásolta magát, mert babát akart.

2018. aug. 27. 14:11
 35/66 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező (#32) azért, mert még a társadalmi igazságosságnál is fontosabbá válik számára - max tisztelet a ritka kivételnek - hogy a saját gyereke, családja számára minél többet megszerezzen, biztosítson a számára elérhető forrásokból akár mások kárára is... és ez is egy olyan folyamat, ami egyre durvábban zajlik a világban, ahogy nő a népesség, és egyre romlik a javak és a jogosultak aránya.
2018. aug. 27. 14:15
 36/66 A kérdező kommentje:
#33! De pont ez az, hogy amúgy akarnának! Együtt nőttünk fel, egy darabig egyutt jártunk iskolába is, volt szó arról, hogy vágyna családra, szereti a gyerekeket is, csak a férjével azt állítják hogy ebbe a mai világba már kibszás a gyerekkel szemben, mert vízhiány jön, és nem lesz mit enni stb. De ezek miért következnének be? Ezt nem értem. Az emberiség úgyis talál megoldást, plusz nem hiszem hogy ez az ő gyerekeiket fenyegetik. Oké, hogy vannak bajok, de ez az apokalipszis hatású sztori, amit ők leírnak túlzás. Csak próbálom megérteni, ennyi.
2018. aug. 27. 15:44
 37/66 A kérdező kommentje:
Utolsó nem hiszen, hogy értelek. A javakat az emberek maguknak teremtik meg, nyilván a legjobbat akarják a családjuknak.
2018. aug. 27. 15:46
 38/66 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező (#37) miért, akkor szerinted mi ha nem önzés az, ha valakit jobban érdekel a saját meg a saját gyereke jóléte, mint mondjuk pármillió más ember alapvető megélhetése??? Nekem mindenesetre mindig is herótom volt az ilyen emberektől...
2018. aug. 27. 15:58
 39/66 anonim ***** válasza:
85%
De akkor a szülők mondjanak le az ingyenes suliról, dokiról, a kedvezményekről, támogatásokról, mert ha elfogadják, önzők.
2018. aug. 27. 16:05
 40/66 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező!

Ha az unokanővérednek vagy a párjának valamilyen egészségügyi probléma miatt nem lehet gyereke, nem biztos, hogy meg akarja beszélni Veled.

Én most 35 leszek, és nincs gyerekem. Nem mondom, hogy nem akarok, azt sem, hogy igen. Majd az élet kiforogja.

Amikor tizenéves voltam, én is mondogattam a húszas évei végén járó hölgy ismerőseimnek. S láss csodát, most Én is itt vagyok gyermektelenül és bizony, én is rossz néven veszem, ha idegenek említik a témát.

Mindenkinek a saját magánügye, hogy akar-e gyereket vagy nem. Van, aki akar gyereket, mégsem lesz neki, van, aki nem akar mégis lesz. Ha az unokatestvéredék akarnak gyereket, de nem jön össze Nekik, még Te is tetézed a problémájukat a kérdéseddel, ha viszont nem akarnak..., nos, hát az is az Ők magánügyük.

Vannak, akiknek nem stabil a házasságuk, vagy nincs meg az anyagi hátterük, azért nem akarnak.

Léteznek olyanok, akik jobban tennék, ha nem vállalnának gyereket. Egy gyerek felneveléshez fizikai, mentális, emocionális, szociális és materiális érettség kell.

2018. aug. 27. 16:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!