Miért fizet az emberek többsége készpénzzel?
Bevallom, engem szörnyen idegesít, hogy állok sorba egy szupermarketben, és előttem mindenki a készpénzzel szenved.
Jaj, csak húszezresem van, lehet azzal fizetni? Jaj, nincs véletlen öt forintja? Nincs véletlen húsz forintja? Nincs kisebb? Stb., stb., és csigalassan halad a sor.
Emberek, XXI. század! Tudom, hogy ez itt Kelet-Európa és mindenképp távol akarunk maradni a hanyatló liberális nyugattól, de a bankkártyát azért már egy ideje feltalálták.
Miért nem használtok bankkártyát?
Odanyújtod, paypass (vagy ha félsz tőle, akkor pin-kód), és meg is van. Nem kell a nagy címlettel, kis címlettel, aprókkal stb. szórakoznod.
És akkor ezek után még a pénztárosokat cseszegetik, hogy gyorsabban húzogassák és pakkolják az árut, mintha emiatt nem haladna a sor, és nem a sok készpénzzel fizető ember miatt.
Jó, megértem, hogy a 80 éves nénike idegenkedik a bankkártyától, de ilyen 20-30-40 évesek jussanak már el addig, hogy létezik...
Tudom, sok helyen nem fogadják el, de ahol igen, ott használjuk.
A kérdésem nem vonatkozik a maffiozókra, fekete munkásokra és paranoiásokra, akik félnek a bankba tenni a pénzüket.
Látod, ennyire futja. :) Te kezdtél el pampogni, hogy idegeskedsz a készpénzzel fizetők miatt.
Igazából, sajnállak. Durva, hogy tegnap déltől ma délig pár óránként nem volt más dolgot, mind itt reagálni. Barátok, barátnő, egyéb? :) Ja, hogy ezek nélkül marad az idegeskedés, mert valamivel le kell foglalnod magad.
Ha meg valaki válaszra méltat normálisan és érvel? Akkor az már túl sok a világodnak. Csak az egyetértés fér bele.
"Barátok, barátnő, egyéb? :)"
Hát, hogyne. Meg családi ház, kert, kutya, macska, és akkor majd üljek kint egésznap és bámuljam a mókusokat. Inkább gyakorizok 0-24. :)
Nem hangzottak el normális érvek, a legtöbben azért készpénzeznek, mert feketén dolgoznak vagy ha bankba raknák a pénzük, egyből letiltanák, mert tartoznak fűnek-fának.
Ha szerinted ez normális érv, akkor sorry.
"a legtöbben azért készpénzeznek"
Ez csak a te rosszindulatú, rágalmazó meglátásod.
De rám hatottál, Mester(nő)!
Megyek kiveszem a szalmazsákból az össze pénzemet, mind a 53.215 forintot és viszem a templomodba, a bankba.
És kártyázom ezentúl.
Semmilyen előnye nincs a készpénzes vásárlásnak, nekem legalábbis a 8600 (vagy akármennyi) forint bankjegyben fizetve és a terminálon leokézva is ugyanazt jelenti pszichésen. Hitelkártyával vásárolgatni megint más, de azzal is lehet okosan intézni a dolgokat.
Persze más történet, ha valaki nem utalással kapja a fizuját, vagy ilyen-olyan oknál fogva jobbnak látja rögtön levenni az egészet. A világ viszont halad, nagyon remélem, hogy belátható időn belül a legtöbb, most papíralapú művelet meg fog szűnni, és elektronikusan intézhető lesz.
"Megkérdezhetem Kérdező, hogy mi a foglalkozásod? Nem rossszindulatból csak kiváncsi vagyok"
Aki kíváncsi, hamar megöregszik. Maradj mindig fiatal, és ne kíváncsiskodj! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!