Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért fizet az emberek többség...

Miért fizet az emberek többsége készpénzzel?

Figyelt kérdés

Bevallom, engem szörnyen idegesít, hogy állok sorba egy szupermarketben, és előttem mindenki a készpénzzel szenved.

Jaj, csak húszezresem van, lehet azzal fizetni? Jaj, nincs véletlen öt forintja? Nincs véletlen húsz forintja? Nincs kisebb? Stb., stb., és csigalassan halad a sor.

Emberek, XXI. század! Tudom, hogy ez itt Kelet-Európa és mindenképp távol akarunk maradni a hanyatló liberális nyugattól, de a bankkártyát azért már egy ideje feltalálták.

Miért nem használtok bankkártyát?

Odanyújtod, paypass (vagy ha félsz tőle, akkor pin-kód), és meg is van. Nem kell a nagy címlettel, kis címlettel, aprókkal stb. szórakoznod.

És akkor ezek után még a pénztárosokat cseszegetik, hogy gyorsabban húzogassák és pakkolják az árut, mintha emiatt nem haladna a sor, és nem a sok készpénzzel fizető ember miatt.

Jó, megértem, hogy a 80 éves nénike idegenkedik a bankkártyától, de ilyen 20-30-40 évesek jussanak már el addig, hogy létezik...

Tudom, sok helyen nem fogadják el, de ahol igen, ott használjuk.

A kérdésem nem vonatkozik a maffiozókra, fekete munkásokra és paranoiásokra, akik félnek a bankba tenni a pénzüket.

2016. dec. 5. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:

Látod, ennyire futja. :) Te kezdtél el pampogni, hogy idegeskedsz a készpénzzel fizetők miatt.

Igazából, sajnállak. Durva, hogy tegnap déltől ma délig pár óránként nem volt más dolgot, mind itt reagálni. Barátok, barátnő, egyéb? :) Ja, hogy ezek nélkül marad az idegeskedés, mert valamivel le kell foglalnod magad.

Ha meg valaki válaszra méltat normálisan és érvel? Akkor az már túl sok a világodnak. Csak az egyetértés fér bele.

2016. dec. 6. 11:05
 72/84 A kérdező kommentje:

"Barátok, barátnő, egyéb? :)"

Hát, hogyne. Meg családi ház, kert, kutya, macska, és akkor majd üljek kint egésznap és bámuljam a mókusokat. Inkább gyakorizok 0-24. :)

2016. dec. 6. 12:28
 73/84 A kérdező kommentje:

Nem hangzottak el normális érvek, a legtöbben azért készpénzeznek, mert feketén dolgoznak vagy ha bankba raknák a pénzük, egyből letiltanák, mert tartoznak fűnek-fának.

Ha szerinted ez normális érv, akkor sorry.

2016. dec. 6. 12:29
 74/84 anonim ***** válasza:

"a legtöbben azért készpénzeznek"

Ez csak a te rosszindulatú, rágalmazó meglátásod.

De rám hatottál, Mester(nő)!

Megyek kiveszem a szalmazsákból az össze pénzemet, mind a 53.215 forintot és viszem a templomodba, a bankba.

És kártyázom ezentúl.

2016. dec. 6. 12:34
 75/84 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem Kérdező, hogy mi a foglalkozásod? Nem rossszindulatból csak kiváncsi vagyok
2016. dec. 6. 18:26
 76/84 anonim ***** válasza:
28%

Semmilyen előnye nincs a készpénzes vásárlásnak, nekem legalábbis a 8600 (vagy akármennyi) forint bankjegyben fizetve és a terminálon leokézva is ugyanazt jelenti pszichésen. Hitelkártyával vásárolgatni megint más, de azzal is lehet okosan intézni a dolgokat.

Persze más történet, ha valaki nem utalással kapja a fizuját, vagy ilyen-olyan oknál fogva jobbnak látja rögtön levenni az egészet. A világ viszont halad, nagyon remélem, hogy belátható időn belül a legtöbb, most papíralapú művelet meg fog szűnni, és elektronikusan intézhető lesz.

2016. dec. 6. 18:46
 77/84 A kérdező kommentje:

"Megkérdezhetem Kérdező, hogy mi a foglalkozásod? Nem rossszindulatból csak kiváncsi vagyok"

Aki kíváncsi, hamar megöregszik. Maradj mindig fiatal, és ne kíváncsiskodj! ;)

2016. dec. 6. 19:40
 78/84 anonim ***** válasza:
szóval nem akarod leégetni magad azért nem válaszolsz, értem én :)
2016. dec. 6. 19:45
 79/84 anonim ***** válasza:
Nekem pont fordítva van. Ha megkapom az sms-t, látom, hogy mennyit költöttem. Készpénzből meg egy csomót el tudok verni. Nem tudom, hogy ez most a másik 10-es, vagy amiből az előbb visszakaptam. A bankkártyánál van "paper trail". Ezért sem szeretik pl a már említett maffiózok.
2016. dec. 6. 20:39
 80/84 A kérdező kommentje:
Szegény 76-ost, aki egyet értett velem, hogy lepontozták. :(
2016. dec. 6. 20:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!