Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért fizet az emberek többség...

Miért fizet az emberek többsége készpénzzel?

Figyelt kérdés

Bevallom, engem szörnyen idegesít, hogy állok sorba egy szupermarketben, és előttem mindenki a készpénzzel szenved.

Jaj, csak húszezresem van, lehet azzal fizetni? Jaj, nincs véletlen öt forintja? Nincs véletlen húsz forintja? Nincs kisebb? Stb., stb., és csigalassan halad a sor.

Emberek, XXI. század! Tudom, hogy ez itt Kelet-Európa és mindenképp távol akarunk maradni a hanyatló liberális nyugattól, de a bankkártyát azért már egy ideje feltalálták.

Miért nem használtok bankkártyát?

Odanyújtod, paypass (vagy ha félsz tőle, akkor pin-kód), és meg is van. Nem kell a nagy címlettel, kis címlettel, aprókkal stb. szórakoznod.

És akkor ezek után még a pénztárosokat cseszegetik, hogy gyorsabban húzogassák és pakkolják az árut, mintha emiatt nem haladna a sor, és nem a sok készpénzzel fizető ember miatt.

Jó, megértem, hogy a 80 éves nénike idegenkedik a bankkártyától, de ilyen 20-30-40 évesek jussanak már el addig, hogy létezik...

Tudom, sok helyen nem fogadják el, de ahol igen, ott használjuk.

A kérdésem nem vonatkozik a maffiozókra, fekete munkásokra és paranoiásokra, akik félnek a bankba tenni a pénzüket.

2016. dec. 5. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
76%

Kedves kérdező!

Azért fizetünk sokan inkább készpénzzel, mert azon kívül, hogy megszokottá vált, a készpénzes fizetésnek van egy hatalmas előnye a bankkártyás fizetéssel

szemben:

- A készpénzes fizetést az ember jobban megérzi pszichésen.

Erről már volt is felmérés, hogy amikor az ember készpénzzel fizet, az agyában a veszteségért felelős tartomány aktiválódik. Ezzel szemben a kártyás fizetésnél ezek a tartományok nem fognak jelezni semmit.

Ha tehát készpénzzel fizetsz, akkor valószínűleg jobban meg fogod gondolni, hogy mennyit költesz, kevesebb az esélye, hogy felelőtlenül vásárolsz.

Egy példa (nem szoktam indexet olvasni, de ez jó cikk!)

[link]

Amúgy mindenki úgy fizet, ahogy akar! Amíg lehet, én a KÉSZPÉNZT választom. Mert jobb.

2016. dec. 6. 07:47
 62/84 anonim ***** válasza:
jó a cikk 61! Valójában ez a fogyasztói idiótává képzés kitűnő eszköze. Vedd-fogd-vidd-tűnj el! minél gyorsabban.
2016. dec. 6. 09:03
 63/84 anonim ***** válasza:
#62: Mer' az ősember amúgy nem volt ilyen. Nem vette el a zsákmány életét, nem vitte a barlanghoz, napokig a helyszínen nézelődött, ugye?
2016. dec. 6. 09:05
 64/84 anonim ***** válasza:
Aranyos vagy 63 :) Nem, a XIX. század előtt nem voltak fogyasztói idióták. Nehéz az átnevelés, de szépen halad! :)))
2016. dec. 6. 09:15
 65/84 anonim ***** válasza:
#64: Vedd-fogd-vidd-tűnj el! minél gyorsabban mindig is volt. Bár nem gondoltam volna, hogy bárki is így definiálja a fogyasztói társadalmat! :D
2016. dec. 6. 09:26
 66/84 anonim ***** válasza:
"Rohanj a prédára! Siess a vadra!"
2016. dec. 6. 09:40
 67/84 A kérdező kommentje:
Jól van, azt hiszem hiába reménykedem a változásban. :(
2016. dec. 6. 10:27
 68/84 anonim ***** válasza:

"Jól van, azt hiszem hiába reménykedem a változásban. :("

Miféle változásban reménykedtél? Hogy feljössz, előadod, hogy valamin idegeskedsz, ignorálsz minden ellenérvet és megváltozik a világ? Ezek után semmivel se gondold magad többnek azoknál, akik kp-val fizetnek.

2016. dec. 6. 10:53
 69/84 A kérdező kommentje:
Jól van pampogi. :)
2016. dec. 6. 10:56
 70/84 anonim ***** válasza:

Behalok ezen a kérdezőn...

Felteszi a kérdést. Mi megindokoljuk, hogy miért használnak a legtöbben készpénzt, és hogy mi előnye van a kártyával szemben.

Ha meg meg vagy győződve a saját igazadról, minek írsz kérdést? Vagy most azt hitted, hogy miattad mindenki átáll kártyára?

2016. dec. 6. 11:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!