Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért fizet az emberek többség...

Miért fizet az emberek többsége készpénzzel?

Figyelt kérdés

Bevallom, engem szörnyen idegesít, hogy állok sorba egy szupermarketben, és előttem mindenki a készpénzzel szenved.

Jaj, csak húszezresem van, lehet azzal fizetni? Jaj, nincs véletlen öt forintja? Nincs véletlen húsz forintja? Nincs kisebb? Stb., stb., és csigalassan halad a sor.

Emberek, XXI. század! Tudom, hogy ez itt Kelet-Európa és mindenképp távol akarunk maradni a hanyatló liberális nyugattól, de a bankkártyát azért már egy ideje feltalálták.

Miért nem használtok bankkártyát?

Odanyújtod, paypass (vagy ha félsz tőle, akkor pin-kód), és meg is van. Nem kell a nagy címlettel, kis címlettel, aprókkal stb. szórakoznod.

És akkor ezek után még a pénztárosokat cseszegetik, hogy gyorsabban húzogassák és pakkolják az árut, mintha emiatt nem haladna a sor, és nem a sok készpénzzel fizető ember miatt.

Jó, megértem, hogy a 80 éves nénike idegenkedik a bankkártyától, de ilyen 20-30-40 évesek jussanak már el addig, hogy létezik...

Tudom, sok helyen nem fogadják el, de ahol igen, ott használjuk.

A kérdésem nem vonatkozik a maffiozókra, fekete munkásokra és paranoiásokra, akik félnek a bankba tenni a pénzüket.

2016. dec. 5. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
60%
kérdező nem vagyok sem maffiozó sem paranojás.lehet te vagy az.mivel nem tudsz mást elképzelni csak a te verziódat.egyszerűen nem vagyok hajlandó a banknak fizetni 1ft.-ot sem azért hogy a pénzemet használják.mert minek?tudok én vigyázni a magaméra.ennyi semmi paranoja nincs csak köszönöm ,nem kérek az olyan szolgáltatásokból amik nekem nem hasznosak.tetszik érteni?ezt kéne az iskolába tanítsák az excel táblázattal még várhatnának.a fölösleges mócsingtól megszabadulni és akkor nem lenne ekkora mizéria a világban.
2016. dec. 5. 17:18
 42/84 anonim ***** válasza:
0%

"én például nem akarom etetni a cion bankokat "

Nem az a baj, hogy ostoba vag, hanem az, hogy több millió ilyen ostoba van az országban, akik ugyanilyen ostoba politikusokat választanak meg, de persze mindig minden bajról Soros, a zsidók, a bankok, a multik, a gyíkemberek tehetnek, még véletlenül sem a sok ostoba proli...

2016. dec. 5. 17:20
 43/84 anonim ***** válasza:
67%
#42 te bomlott elme ,miért hisztizel ,ha más nem úgy csinálja ahogy te? nagyon sötét figura vagy.pppp
2016. dec. 5. 17:29
 44/84 A kérdező kommentje:

"Hogy miért, mert amíg bankszámláján sok pénzt tartott mindenféle levonások történtek csak úgy."

Igen, ez roppant jellemző, gondolom sokan jártak úgy, hogy "csak úgy" hirtelen levont tőlük a NAV többszáz ezer forintot. :D

És ha nincs bankszámlám, akkor nyilván nem vonják le, és nem is kell kifizetnem soha.

Régebben gondolkodtam, hogy külföldre költözöm (jobb munka, több fizetés, normálisabb mentalitás), de inkább maradok, mert ennyi sültbolondot együtt sehol sem lehet látni. :D :D

2016. dec. 5. 17:41
 45/84 anonim ***** válasza:
84%
kérdező keress már fel egy pszichológust vagy nyomass egy kis nyugtatót légyszives
2016. dec. 5. 17:41
 46/84 A kérdező kommentje:

Szerintem hatalmas pénz lenne abban, hogyha bekameráznánk az országot, és valóságshow-t forgatnánk az itt élőkből, persze angol felirattal.

Hatalmas sikere lenne, már ez a negyvenvalahány komment többnapi röhögést garantálna. :D

2016. dec. 5. 17:42
 47/84 anonim ***** válasza:
76%
ja és a nagyrészük rajtad röhögne hidd el :)
2016. dec. 5. 17:45
 48/84 anonim ***** válasza:
76%
amúgy meg neked a paypass a kényelmes, nekem a készpénz. én békén hagylak. te is megtehetnéd :)
2016. dec. 5. 17:46
 49/84 A kérdező kommentje:
Te kommentelsz még mindig ide, Endre. :)
2016. dec. 5. 17:48
 50/84 anonim ***** válasza:
te meg még mindig válaszolsz és szidod azt, aki nem osztja a véleményed, Norbikám :)
2016. dec. 5. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!