Miért fizet az emberek többsége készpénzzel?
Bevallom, engem szörnyen idegesít, hogy állok sorba egy szupermarketben, és előttem mindenki a készpénzzel szenved.
Jaj, csak húszezresem van, lehet azzal fizetni? Jaj, nincs véletlen öt forintja? Nincs véletlen húsz forintja? Nincs kisebb? Stb., stb., és csigalassan halad a sor.
Emberek, XXI. század! Tudom, hogy ez itt Kelet-Európa és mindenképp távol akarunk maradni a hanyatló liberális nyugattól, de a bankkártyát azért már egy ideje feltalálták.
Miért nem használtok bankkártyát?
Odanyújtod, paypass (vagy ha félsz tőle, akkor pin-kód), és meg is van. Nem kell a nagy címlettel, kis címlettel, aprókkal stb. szórakoznod.
És akkor ezek után még a pénztárosokat cseszegetik, hogy gyorsabban húzogassák és pakkolják az árut, mintha emiatt nem haladna a sor, és nem a sok készpénzzel fizető ember miatt.
Jó, megértem, hogy a 80 éves nénike idegenkedik a bankkártyától, de ilyen 20-30-40 évesek jussanak már el addig, hogy létezik...
Tudom, sok helyen nem fogadják el, de ahol igen, ott használjuk.
A kérdésem nem vonatkozik a maffiozókra, fekete munkásokra és paranoiásokra, akik félnek a bankba tenni a pénzüket.
"Csak mondom, hogy max. 5000 Ft-ot tudnak tőled elpaypassolni, és egyből kapsz is róla SMS-t.
Szóval azért attól nem kell félni, hogy hatalmas vagyontól szabadítanak meg a tolvajok."
Örülök, hogy neked nem egy hatalmas vagyon. Nekem, egyetemistaként elég sok pénz kajára. Úgy kb. 10 napi kajám.
Kösz, ez roppant kedves. :D
Végül is bizonyára az a jó irány, hogyha nem haladunk a korral, nem használjuk a technológiai újításokat, a végén még sikerülne kitörnünk a "gyártósori operátorok hazája" megtisztelő szerepéből.
"Végül is bizonyára az a jó irány, hogyha nem haladunk a korral, nem használjuk a technológiai újításokat, a végén még sikerülne kitörnünk a "gyártósori operátorok hazája" megtisztelő szerepéből."
Merha' paypassolunk, akkor mi leszünk az új Szilícium-völgy...
És köszi, hogy "csak" 5000-et lopjanak el tőlem maximum, mert neked az amúgy sem egy vagyon. Részemről, idegeskedj, amennyit akarsz. Addig más boldogan fizet készpénzzel... :D
"Merha' paypassolunk, akkor mi leszünk az új Szilícium-völgy..."
Hát, pedig van kapcsolat az életszínvonal és aközött, hogy mennyire vagyunk fogékonyak a technológiai újításokra.
Most nézz körül, a magyarok többsége addig jutott el a technológiában, hogy Facebook, Youtube és Candy Crush. Nézz körül például az álláspiacon, 100-ból 1 ember van, aki például az Excelt (és a függvényeit) normálisan tudja használni, merthogy ááá, az hülyeség, meg túl bonyolult, inkább kiszámolom számológéppel, és beírom kézzel a táblázatba...
Nem olvastam végig a válaszokat, nem tudom, hogy feljött-e a téma, de én az automatákba pénzt dobálókat se értem, pl. ha BKV jegyet akarnak venni. Egy 300 ft-os jegy miatt nyomkodja be a húszezresét, aztán ő van felháborodva a legjobban ha nem ad vissza... Mindenki tudja, hogy sok automata megbízhatatlan, be lehet szerezni a biztonság kedvéért pár jegyet olyan helyen, ahol van pénztár, de ha valakinek hirtelen automata kell, akkor nem egyszerűbb a bankkártya?
Szupermarketekben is sokkal gyorsabb szerintem is, senkinek sem kell az aprót számolgatnia, és az az idő amíg a gép elfogadja a kártyát és kinyomja a blokkot pont elég arra, hogy elpakold a cuccod, és jöhessen a következő vevő. Nálam ez mindig beválik, soha nem tartottam még fel a sort.
"én például nem akarom etetni a cion bankokat"
Olvasd el kérlek a kérdésem utolsó mondatát.
A kérdésem nem vonatkozik a maffiozókra, fekete munkásokra és paranoiásokra, akik félnek a bankba tenni a pénzüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!