Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért fizet az emberek többség...

Miért fizet az emberek többsége készpénzzel?

Figyelt kérdés

Bevallom, engem szörnyen idegesít, hogy állok sorba egy szupermarketben, és előttem mindenki a készpénzzel szenved.

Jaj, csak húszezresem van, lehet azzal fizetni? Jaj, nincs véletlen öt forintja? Nincs véletlen húsz forintja? Nincs kisebb? Stb., stb., és csigalassan halad a sor.

Emberek, XXI. század! Tudom, hogy ez itt Kelet-Európa és mindenképp távol akarunk maradni a hanyatló liberális nyugattól, de a bankkártyát azért már egy ideje feltalálták.

Miért nem használtok bankkártyát?

Odanyújtod, paypass (vagy ha félsz tőle, akkor pin-kód), és meg is van. Nem kell a nagy címlettel, kis címlettel, aprókkal stb. szórakoznod.

És akkor ezek után még a pénztárosokat cseszegetik, hogy gyorsabban húzogassák és pakkolják az árut, mintha emiatt nem haladna a sor, és nem a sok készpénzzel fizető ember miatt.

Jó, megértem, hogy a 80 éves nénike idegenkedik a bankkártyától, de ilyen 20-30-40 évesek jussanak már el addig, hogy létezik...

Tudom, sok helyen nem fogadják el, de ahol igen, ott használjuk.

A kérdésem nem vonatkozik a maffiozókra, fekete munkásokra és paranoiásokra, akik félnek a bankba tenni a pénzüket.

2016. dec. 5. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/84 anonim ***** válasza:
86%

Engem meg az idegesít, aki kártyával fizet.

"Nem terhelhető a kártya akkora összeggel", "elütötte a kódot", "még ide kérek egy aláírást", "most nyomja meg még egyszer a zöld gombot" stb.

Nem tudom megmondani, miért nem szeretem a kártyás fizetést, de nem szeretem - pedig fiatal felnőtt vagyok. Sokan biztos jobban be tudják osztani a pénzt, ha fizikailag kiadják a kezükből - ez mondjuk rám épp nem vonatkozik.

Régen nagyon kiakadtam a költségektől, lehet, hogy ez manapság már másképp van, az igazat megvallva nem volt motivációm utánanézni, amikor nekem a kp tökéletesen megfelel. Kp-val mindenhol fizethetek, kártyával nem. (Csak a számláimat szoktam ATM-en keresztül fizetni, ahol lehet.)

2016. dec. 5. 13:05
 2/84 anonim ***** válasza:
28%

pénzügyi intelligencia.. amíg 80-90e forintos fizetésre 160-230e forintos telefont vásárolnak az emberek, vagy 2-3 milliós autót. addig ne csodálkozz azon, hogy képtelenek használni a bankkártyájukat.

Néz csak meg a kiírt kérdéseket e témában. 10 ből 9 ember a kártyájára akar pénzt tenni, vagy azt hiszi, hogy azon van a pénz.. és ha elhagyja akkor elveszíti az összes pénzét.

Persze ez nem csak az ő hibájuk... tanítják a sok sz@rt az iskolában, de hogy nem az életre nevelnek, az is biztos!

2016. dec. 5. 13:06
 3/84 anonim ***** válasza:
87%
Nem minden boltban van kártyás fizetési lehetőség. A készpénz még megszokottabb. Másrészt épp a bankkártyás mód viszi el az időt. Várni a gépre, nem olvasta be, na még egyszer stb. Én is a készpénzt szeretem, legalább érzem a kezemben a vagyonom.
2016. dec. 5. 13:07
 4/84 anonim ***** válasza:
100%

A kártyás is lassú, főleg, hogy a pénztárosok elmondása szerint sokan nem engedik a paypass-ot, idegenkednek tőle.

Egyébként a bankok és a magyar állam a felelős. Magyarországon a banki környezet minden, csak nem pénzbarát. Csak egyet pislogsz és már tíz adót terhelnek a pénzkezelésre bármit csinálsz vele, épp nemrég olvastam a friss statisztikát, soha nem volt ennyi embernél kp a cihában mint most.

2016. dec. 5. 13:09
 5/84 anonim ***** válasza:
83%

- kártyával sem egyszerűbb, mármint a sorban állás, várakozás szempontjából, már leírták, hogy milyen gondok lehetnek a kártyával, nem mindenkinek paypass-os, nekem pl. van kártyám, használom is, de nem csináltatok külön paypassosat

- két kiflit nem fogok kártyával fizetni, és nem tartok fel senkit sem azzal, hogy átadom az előre kiszámolt 60 forintomat

- sokan készpénzben kapják a fizetésüket, és nem mennek el külön a bankba betenni, hogy majd kivehessék vagy kártyával fizethessenek, főként kisebb, magánvállalkozásoknál van így, főleg olyan helyeken, ahol zsebbe többet kap az illető, mint papíron

- még nem láttam olyat, hogy a pénztárost cseszegetnék, hogy gyorsabban húzza le az árut

- ha sor van, az azért van, mert sokan vannak és csesznek új kasszát megnyitni

2016. dec. 5. 13:11
 6/84 anonim ***** válasza:
100%

Az elözöek sok mindent elmondtak már, ami kimaradt, hogy ha készpénz van nálad, akkor tudod, meddig tudsz vásárolni, ha elfogy a készpénz a tárcából, akkor az azonnal észreveszed.

A kártyás fizetésnél az gond, hogy nem látod, hogy áll a számlád, mennyire húztad túl és mire legközelebb eljurzs a bankba, addigra igencsak minuszban van a számlád.

2016. dec. 5. 13:11
 7/84 anonim ***** válasza:
100%

Erre van problémára van megoldás:ne a szupermarketekben éld az életed -idegeskedve és háborogva ítélkezve a többi ember felett.

"Emberek, XXI. század! [...] Miért nem használtok bankkártyát?"

Te azt használsz, a másik nem, a harmadik tötyörög az apróval. A XXI. sz lényeges vonásának az kellene hogy legyen, hogy fogadjuk el a másik embert, amint van.

Vagy még inkább egy szó illene ide, amit már ki sem merek mondani, annyira elbankártyásodott, technicizálódott, embertelenedett a világ. Sz-szel kezdődik és -eretettel végződik.

2016. dec. 5. 13:18
 8/84 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, hogy némelyik boltban sz@r, csigalassú a kapcsolat a terminál és a bank között, de nagyobbakban azért nem jellemző. Semmivel nem tart tovább a kártyás fizetés, mint a visszajáró számolgatása, aprókeresgélés stb. a készpénzesnél.

Ettől függetlenül én nem szoktam ilyesmin idegesíteni magam, ahol van önkiszolgáló pénztár, odamegyek, úgy fizetek, ahogy akarok. Idejét se tudom, mikor voltam utoljára csekket befizetni a postán, mindent online intézek a telefonszámlától a közüzemi díjakig, még a gyerek zsebpénzét is a számlájára utalom, nem a kezébe nyomom. Nekem ez engeteg időt, energiát takarít meg, de mindenkinek szíve joga, él-e a digitális korszak lehetőségeivel.

2016. dec. 5. 13:19
 9/84 anonim ***** válasza:
6%

"A kártyás fizetésnél az gond, hogy nem látod, hogy áll a számlád, mennyire húztad túl és mire legközelebb eljurzs a bankba, addigra igencsak minuszban van a számlád."

Erre találták ki a kártyaőr nevű szolgáltatást.:-)

2016. dec. 5. 13:22
 10/84 anonim ***** válasza:
78%

Gondolom pesti vagy. Ezáltal abban a szerencsében van részed, hogy bárhol hazsnálhatod a kártyádat, ami mellesleg sokkal hosszabb folyamat, mint a kp.

Paypass nagyon király addig, amíg nem 7800 forintot fizetsz a heti bevásárlásnál.

Nincs értelme a legtöbb helyen bankkártyával szórakozni, mert nem egy település van, ahol az üzletek 20%-a sem fogadja el a kártyát.

De maradjunk Pesten, mert én pl ott dolgozom.

Megveszem a bérletet az agglomeráció vasútállomásán kp-ért, mert 90%-ban nem tudok kártyával fizetni. Bemegyek, felszállok metróra, leszállok a melóhelyemnél, elrohanok a pékséges nénihez, veszek 2-300 fointért péksüteményt. Nyilván nem kártyával fizetem, na meg nem is lehet. Bemegyek dolgozni, veszek automatából kólát, sütit, az automata aprót és bankjegyet fogad el.

Dél körül lemegyek a kínaiba kajálni, szintén csak kp.

Miről is beszélünk? :D

2016. dec. 5. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!