Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért fizet az emberek többség...

Miért fizet az emberek többsége készpénzzel?

Figyelt kérdés

Bevallom, engem szörnyen idegesít, hogy állok sorba egy szupermarketben, és előttem mindenki a készpénzzel szenved.

Jaj, csak húszezresem van, lehet azzal fizetni? Jaj, nincs véletlen öt forintja? Nincs véletlen húsz forintja? Nincs kisebb? Stb., stb., és csigalassan halad a sor.

Emberek, XXI. század! Tudom, hogy ez itt Kelet-Európa és mindenképp távol akarunk maradni a hanyatló liberális nyugattól, de a bankkártyát azért már egy ideje feltalálták.

Miért nem használtok bankkártyát?

Odanyújtod, paypass (vagy ha félsz tőle, akkor pin-kód), és meg is van. Nem kell a nagy címlettel, kis címlettel, aprókkal stb. szórakoznod.

És akkor ezek után még a pénztárosokat cseszegetik, hogy gyorsabban húzogassák és pakkolják az árut, mintha emiatt nem haladna a sor, és nem a sok készpénzzel fizető ember miatt.

Jó, megértem, hogy a 80 éves nénike idegenkedik a bankkártyától, de ilyen 20-30-40 évesek jussanak már el addig, hogy létezik...

Tudom, sok helyen nem fogadják el, de ahol igen, ott használjuk.

A kérdésem nem vonatkozik a maffiozókra, fekete munkásokra és paranoiásokra, akik félnek a bankba tenni a pénzüket.

2016. dec. 5. 12:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 anonim ***** válasza:
50%
költözz nyugatra ha bajod van és foglalkozz magaddal légyszives..... milyen alapon feketemunkásozol le valakit aki készpénzben kapja a fizetését? nézz már magadba haver
2016. dec. 5. 15:16
 22/84 anonim ***** válasza:

Ja, mikor az 50-es meg az idősebb nénik tíz percen keresztül kotorásznak a pénztárcájukban, kevesebbet adnak, aztán megint kotorásznak tíz percet...

Ahol lehet, paypass-szal fizetek, havi 1x, max 2x veszek le nagyobb összeget kp-ben, többi mind kártyás fizetés. Paypass kb. 3 másodperc.

Másik kedvencem, amikor órákig állnak sorban a postán, hogy befizessék a számlákat. Pedig azokat is lehet neten keresztül, van olyan szolgáltató, aki ha nem kéred, nem ad papír alapú számlát. Neten befizetem 5 perc alatt a tv-t-netet-vezetékest, mobilszámlát, gyerekek kajáját a suliban.

2016. dec. 5. 15:22
 23/84 A kérdező kommentje:

"milyen alapon feketemunkásozol le valakit aki készpénzben kapja a fizetését? nézz már magadba haver"

Normális helyeken már évek óta átutalással fizetnek, még itt Magyarországon is. Ember, nézd már a naptárra, 2016 van, szerinted normális, hogy készpénzben fizetnek ki (kivéve persze ha feketén kapod a pénzt)?

Atyaúristen, és az ilyenek vannak meglepődve, hogy miért nincs normális fizetés Magyarországon...

2016. dec. 5. 15:27
 24/84 A kérdező kommentje:
Remélem munkahelyre is lovaskocsival mész, ebédre pedig hamuban sült pogácsát eszel a padon ülve. :D
2016. dec. 5. 15:27
 25/84 hollófernyiges ***** válasza:

Ja, milyen jó is a paypass:

[link]

2016. dec. 5. 15:43
 26/84 anonim ***** válasza:
Ezért sem használok paypassos kártyát, és lehetőleg a PIN-kódosomat sem adom ki a kezemből. Ugyanakkor ennek a digitális zsebtolvajlásnak jóval kisebb az esélye, mint a fizikainak.:-)
2016. dec. 5. 15:52
 27/84 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, te még mindig SENKI SEM VAGY, hogy másokat elítélj azért, mert készpénzt merészelnek használni, de látom nehéz ezt elfogadni. Ki vagy te, csak nem a Pattogi a Szomszédokból? :D
2016. dec. 5. 15:54
 28/84 anonim ***** válasza:

Most ez a kérdés arról szól, hogy miért fizetnek az emberek készpénzzel vagy arról, hogy a kérdező levezesse rajtuk a frusztrációját, mert őt zavarják? :D

Csak mert azt megírtuk, hogy miért fizetnek kp-val sokan. Erre jött egy csomó szöveg, hogy ők rosszak és ne csinálják ezt.

Kérdező, te soha, semmivel sem tartasz fel senkit? :)

2016. dec. 5. 15:56
 29/84 A kérdező kommentje:

Csak mondom, hogy max. 5000 Ft-ot tudnak tőled elpaypassolni, és egyből kapsz is róla SMS-t.

Szóval azért attól nem kell félni, hogy hatalmas vagyontól szabadítanak meg a tolvajok.

2016. dec. 5. 15:57
 30/84 anonim ***** válasza:
85%

Én írtam, hogy kp-ban kapom a fizetésemet, és akármilyen hihetetlen is ez számodra, nem feketén dolgozom. Normálisan be vagyok jelentve, és minden szabályos, ami a munkahelyemet illeti. Mivel a napokban is volt nálunk NAV ellenőrzés, és amúgy rendszeresen van, igencsak tudnék róla már, ha feketén dolgoznék.

De úgy látom, kérdező, hogy te egy felsőbbrendű lény vagy, akinek a véleménye szent, és mindenki más a hülye.

Részemről a vita ezzel le is van zárva, de az biztos, hogy a jövőben lassabban fogok fizetni a kedvedért, és reménykedem, hogy egyszer mögöttem leszel a sorbn.

2016. dec. 5. 15:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!