Egy kis tini 17 éves középiskolás kezébe minek iphone 6? A szülők miért veszik meg azt a drága telefont nekik?
Én nyáron dolgoztam diákmelón és még jó pár diák is "dolgozott" ott. Inkább ácsorogtak mint dolgoztak,meg néha megfordultak,hogy a hátukat is lássák.
Szóval sokan végigdolgozzák a nyarat majd vesznek egy telefont belőle,ami pár hónap múlva már jó pár tízezerrel kevesebbet ér.
De nekem az nem érné meg,hogy végiggürcölöm a nyarat,csak azért,hogy egy státuszterméket tudjak belőle venni.
Inkább pótolok szüleimnek a rezsibe,plusz teszek félre lóvét az egyetemre és a ruházkodásra,kajára.
Mindenki arra költi a pénzét amire tudja.
Sokaknak meg ott van apuci-anyuci,akik összedobják a 250ezer forintos telefonra a lóvét.
Miért? Fáj neked?
Ha ennyire zavar, akkor legalább a 8 éves gyerekeket mondd, hogy mit keres iPhone a kezükben, mert az, ami tényleg abszurd...
Soha nem fogom megérteni ezeket a kérdéseket. Ha nem lopták a rávalót akkor mi a probléma? Megvették neki, megvette magának zsebpénzből, megdolgozott érte, húsvétra kapta.
Hol van az leírva hogy csak kemény munkával jár valakinek iPhone? Vagy éppen az hogy csak akkor kaphat ha jól tanul?
Mert ezek a kis tini semmire való valakik tisztelet a kivételnek persze azok addig hisztiznek míg meg nem kapják és csak azért tanulnak jól hogy megkapják amit akarna és nem azért hogy jobb életük lehessen. Persze ez nagy részt a szülő hibája hogy így engednek nekik és nem figyelnek oda a nevelésre eléggé főleg kisgyermek korban nem elég határozottak és elkényeztetik és nem tanítják meg nekik azt hogy mindenért meg kell dolgozni és mindenért tenni kell! Ezt persze 10 éves kor feletti gyereknek már kb felesleges tanítani de lényegében ez az egyik oka ennek. Másrészt én soha nem vennék ilyen készüléket még részletre sem a gyerekemnek, vennék neki egy olcsó kategóriás valamire való telefont amivel az alapdolgokat tudja csinálni, ugye a facebook nélkül már nincs élet felfogással nem értek egyet, jó én is elég sokat lógok rajta bevallom a kapcsolattartás miatt inkább de arra más olcsó okos telefon is teljesen alkalmas, interneten meg mást úgysem néznek az ilyen korúak, persze megint tisztelet a kivételnek.
Én unokahúgom is 17 éves a szülei nem keresnek a legjobban de azért az átlagszínvonalat tudják hozni és bár mindenkinek van a családban okos telefon meg mindenkinek van laptopja, TV-je stb... ettől független a drága leányzó tabletet akart sokáig arról is én beszéltem le hogy minek neki ha ott a laptopja. De most meg ő valami 150 ezer forintos Samsung telefont akar az anyja aki a nagynéném, vele nagyon jó a kapcsolatom és állandóan panaszkodik hogy a lánya hisztizik meg addig húzza míg meg nem sajnálja de ő mondta hogy a legalacsonyabb törlesztés előfizetéssel együtt 15 ezernél kezdődne és ő ezt már nem bírná fizetni. Ő mondta ha annyira kar jobb telefont maximum 7 ezer forintos törlesztést vállal érte mert megértjük hogy kell neki másik telefon mert ami van már tényleg a kukába való sajnos ezt aláírom. De én is mondtam neki hogy olcsóbb régebbi de zsír új telefont tudok neki szerezni ami mégis jó és nem lenne vele gondja, de hiába jár nekik az ember szája nem értik meg sajnos és legtöbbször ez a legnagyobb baj. Persze megy a hiszti meg a lázadás de addig mondom az anyjának hogy ne engedjen neki mert így sosem fogja megtanulni azt hogy ami kell azért meg kell dolgoznia, és mindent értékelni kell amije van. Én sajnos tudom milyen az amikor volt valami, elromlik és utána egy ideig nincs és nem is lesz mert nincs rá keret. Engem így neveltek a szüleim és nagyon tudom értékelni a dolgaimat. Én tudok munkát szerezni unokahúgomnak, a munkahelyemen vannak lehetőségek diákmunka alapon dolgozni és nem egy nagy munka sima takarítás egy kis épületben, egyéb kisegítői munka és válogatás az egész ami nem egy nagy feladat 15-16 évesek is járnak ide, fiúk, lányok, rugalmas munka idő van van aki délután 4 től este 8 ig nyomja és így tovább, amit kell megcsinálnak és a felnőttekkel akinek segítenek nagyon jól elvannak mindig megy a nevetgélés meg el is beszélgetnek közbe a munka is elvan végezve, én felügyelem őket részben és eddig nem nagyon voltak problémák, akinek gondja volt odajött megbeszéltük ennyi. Az unokahúgomnak is mondom hogy menjen nyugodtan a korosztálya dolgozik ott általában 16-20 évesek meg pár főállásban lévő felnőtt akik a nagyobb dolgokat csinálják a felelősség vállalás miatt csak, és szinte álom munkahely a diákmunkásoknak is. Az hogy néha takarítani kell a műhelyben ami söprés, felmosás esetleg ablakmosás bár azt a takarítóbrigád végzi, meg néha az öltözőt kell takarítani ha az odatartozó személy szabin van, ebbe egy fiatal sem halt bele, sőt van egy 18 éves srác aki borzasztóan szegény körülmények közt él és bármit mosolyogva elvállal, és azért nem ment eddig főállásba dolgozni mert érettségizni akar és komolyabb szakmát akar tanulni amihez feltétel az érettségi, nem is buta srác de ő értékel mindent, a szülei sem rossz emberek, igaz kisebbségeik de maximálisan a normális családot erősítik ami nem egy rossz dolog én véleményem szerint. Ott nincs hiszti hogy kapjon meg ezt meg kapjon meg azt ott már annak örülnek ha picit módosabb étel kerül az asztalra nem hogy Iphone.
Az ilyen kis semmirekellőeknek meg kell mutatni mi az hogy munka és talán rájönnek hogy nem egyszerű egy ilyen készülékre megteremteni az árát. Nekem is 2 havi fizetésem menne el rá sőt még több is mert hiába vagyok vezető nem fizetnek agyon érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!