Mi értelme a külön férfi/női öltözőknek/zuhanyzóknak?
A 38-40-eseket én írtam, csak megjegyzem technikailag, hogy van egy hozzám hasonlóan gondolkodó illető itt a kérdésnél, aki még hozzászólt, de ő nem én vagyok, viszont technikai okokból nem lehet kizárni, hogy azonos százalákon fogunk állni előbb-utóbbi, mivel jelenleg csak kettő % van közöttünk.
Ezt csak mint száraz technikai tény jelzem,
a félreértések elkerülése végett.
Utalt valaki az északiak lelkibetegségére. Nos, ez, szerintem
nem igazán elemezhető egy lapon a szégyenlősség kérdésével.
Gondoljuk bele, milyen kevés ott a napsütéses órák száma évente.
De mi köze ennek a szégyenlősség kérdéséhez??
(Egyébként nem csodálkozom, h orgazmussal is , meg piálással is próbálnak enyhíteni a hideg vidékeken a depikükön, bár személy szerint nem látom megoldásnak az élvezethajszolást mint gyógyszert, bár a szex oké, a piálással azonban nem értek egyet.)
Na de hogy jön, követlen módon, a megcsalás téma:
a meztelenség elfogadása, tudomásul véltele kérdésköréhez...?
Azt nem tudom, Dániában mi a helyzet, de ismerek magyarokat, akik pár éve, illetve van, aki évtizedek óta Belgiumban él, és amit kiemeltek az ottani emberekről, az az, hogy stresszemntesek, többségében. Persze az anyagi helyzet is oka ennek, na de Dániában, Skandináviában is anyagi jólét uralkodik,
és nem biztos, hogy csak az anyagiak miatt nem aggódnak túl mindent, pl a meztelenséget.
Most szerintem összemostál valamit. Nem arról volt szó, hogy szégyenlősek/nem szégyenlősek MIVEL lelkibetegek.
Valaki azt írta, hogy ezek az emberek milyen jó nyitottak, és persze lelkileg egészségesek.
Én erre írtam, hogy igen, nyitottak, de lelkileg totál nem egészségesek, mivel óriási probléma náluk az antidepresszánsok mértéktelen szedése + a piálás, főleg fiatalok körében. (persze a piálás terén a nemzetközi statisztikát jól hamisítják, viszont az antidepresszánsokkal legalább nyíltan foglalkoznak.)
Azt én is tapasztaltam, hogy egészségesebben, elfogadóbban állnak a saját testükhöz, pl. egy dán (nő)ismerősöm bárhol gond nélkül hangosan befingik, akármilyen közegről legyen is szó- bár ezt mi talán nem látjuk annyira egészségesnek, de sok tekintetben tényleg jól állnak a testi dolgokhoz.
Viszont: a promiszkuitás az esetek nagyobb részében ittasan zajlik le, mivel ha nem részegek, nagyon nehezen tudnak felszabadulni. Viszont részegen nagyon el tud velük szaladni a ló, és tényleg jóformán válogatás nélkül lefekszenek azzal, aki éppen akad, különösen fiatalon, de az idősebbeket se kell azért félteni. Így egy kis közösségen belül nagyon izgalmas hálózatok tudnak létrejönni.
Kinek milyen az ízlése: én nem irigylem őket ezért, és nem vágyom hasonló élvezetekre. Nem gondolom ezért magamat maradinak, és szerintem az is jó ennek következtében, hogy nálunk pl. kisebb a hiv-fertőzöttek aránya.
hát nézd, egy jó pszichológus tud segíteni sok mindenen.
de hogy jön most ide a promiszkuitás? édes istenem ... pont arról volt szó h semlegesen, természetesen kezelik az északiak úgy általában is a meztelenséget. egyébként kezd hozzánk is betörni az egészséges életmód, végre megnyílt az első nyíltan is meztelen szauna + medencék, élmény stb, és van is rá érdeklődő ahogy látom szép számmal. eddig csak egyetlen aggódó nőszemélyt láttam, aki teljesen kétségbeesve kérdezte h de ugye legalább egy lepedő van mindenkin? de sajnos kiábrándult :)
hát te nagyon bölcs vagy, úgyh rendben, igazad van.
de sztem keress magadnak csajt, jobb lesz!
egyébként a mentalitásra és a magyarok zártságára jellemző, hogy meséltem azóta ezt a hisztériát egy amerikai meg egy norvég fiatal ismerősömnek is, és az egyiknek az volt a reakciója, hogy
"de akkor hogyan játszanak pókert vetkőzésre?"
a másiknak:
"és akkor a szaunákban is külön bontják a női és férfi részt csak mert szégyenlősek?"
Hát szal ... na ... most ehhez lehet még bármit fűzni? A példák önmagukért beszélnek, és nekem inkább az a kérdésem, h pont a magyarok mi a frászért ennyire szégyenlősek? Vagy ez úgy összességében kelet-európai betegség (Keleten nem igen szoktam járni, tehát onnan nincsenek tapasztalataim)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!