A férfiak azért nem üthetnek meg nőt, mert a társadalom ennyire lenézi a nőket? Egy nő ugyanúgy nem felelős a tetteiért, mint mondjuk egy kisgyerek?
Arra gondolok, mikor egy nő megtámad egy férfit és a férfiak általában nem ütnek vissza, vagy ha igen, akkor mások megverik érte. Ez arra emlékeztet, mint mikor valaki nem a saját gyerekét fegyelmezi és jönnek a gyerek szülei és bosszút állnak.
Nem az lenne az egyenlő bánásmód ha a nőknek is felelniük kellene az erőszakos cselekedeteikért, akár azzal, hogy vállalják a pofonokat is?
A nőkre meg hiába mondják, hogy gyengébbek és ezért nem lehet megütni őket, mikor ha egy erős nő ver meg egy gyenge férfit, akkor azon általában csak nevetnek az emberek. Szóval az egész "védjük a gyengébbet" érv csak képmutatás.
17l
"Az igazsag az, hogy erdekes modon olyanok irkalnak ilyen "noket is lehet verni" hozzaszolasokat, akik rosszul szocializalt prolik"
Ezt most egyedül te írtad, senki nem mondta hogy nőket is lehet verni. Ha nem érted az önvédelem fogalmát, akkor előbb tanulj meg magyarul.
"Igazad van, te megérdemelsz egy jó verést, ezt kivánod úgyis"
Na mégiscsak kiderült, hogy te akarsz verekedni. :D
""ezekkel pontosan azt írtad le, hogy jogában áll szabadon visszaütni a pasinak, erről szól az egész kérdésed."
Igen ezt hívják jogos önvédelemnek."
Nem, csillagom, nem az a jogos önvédelem, hogy az 50 kilós nőt/férfit a 100 kilós félig agyonveri, mert kapott egy legyintést tőle. A jogos önvédelem arról szól, hogy MEGAKADÁLYOZOD a támadót abban, hogy a saját testi épségedben kárt tegyen. Ha agyonvered, akkor bosszút álltál, az önvédelemhez elég annyi, ha lefogod. És itt vissza is kanyarodtunk oda, ahová nagyjából már a harmadik válasznál eljutottunk.:DDDD Tudom, hogy meleg van, de azért egy 17 évestől ennél több agykapacitást várna el az ember.:-)
"Nem, csillagom, nem az a jogos önvédelem, hogy az 50 kilós nőt/férfit a 100 kilós félig agyonveri, mert kapott egy legyintést tőle. A jogos önvédelem arról szól, hogy MEGAKADÁLYOZOD a támadót abban, hogy a saját testi épségedben kárt tegyen. Ha agyonvered, akkor bosszút álltál, az önvédelemhez elég annyi, ha lefogod. És itt vissza is kanyarodtunk oda, ahová nagyjából már a harmadik válasznál eljutottunk.:DDDD Tudom, hogy meleg van, de azért egy 17 évestől ennél több agykapacitást várna el az ember.:-)"
Hol volt szó agyonverésrôl?
Akkor még egyszer, hátha most átmegy a vér-agy gáton: a pofon visszaadása SEM önvédelem, vagy egyenlő szintű védekezés.
Egyébként ha azért írtad ki a kérdést, hogy jófejnek tűnj a macsók és a sérült lelkű nyomoroncok előtt, gratulálok, ez biztosan sikerült. Én ugyan nem ezek között keresném életem párját, annyi normális pasi szaladgál körülöttünk, no de ízlésekről (és pofonokról :-)) nem érdemes vitatkozni:D
58: A "normális pasi" számodra az, aki nem bánja, ha néha adsz neki egybpofont, hiszen te nô vagy?
Mert a kérdezô nem azt mondta, hogy a férfiaknak is lehessen verekedni, hanem, hogy a nôknek se. Ez volt a lényege a kérdésnek, amivel te vitatkozol.
Én is azt mondom, hogy senki ne verekedjen, de kérlek titeket, egy picikét kell megerőltetni, hogy megértsétek, hogy ha a gyengébb megüt, az nem büntetés, ha az erősebb, az igen. Ezt képesek vagytok felfogni? Nem, egy nő se verekedjen, de nem tud olyan pofont adni a pasinak, hogy kiessen a foga! A férfi meg simán!
Ha nőként választanom kéne, hogy ki üssön meg, egy átlagos nő vagy egy átlagos férfi - az átlagos nőt választanám, és szerintem mindenki ezt tenné. Mert az egy vicc.
Ha egy 3 éves gyerek megüt engem, és én visszaütöm, melyikünk sérül jobban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!