A férfiak azért nem üthetnek meg nőt, mert a társadalom ennyire lenézi a nőket? Egy nő ugyanúgy nem felelős a tetteiért, mint mondjuk egy kisgyerek?
Arra gondolok, mikor egy nő megtámad egy férfit és a férfiak általában nem ütnek vissza, vagy ha igen, akkor mások megverik érte. Ez arra emlékeztet, mint mikor valaki nem a saját gyerekét fegyelmezi és jönnek a gyerek szülei és bosszút állnak.
Nem az lenne az egyenlő bánásmód ha a nőknek is felelniük kellene az erőszakos cselekedeteikért, akár azzal, hogy vállalják a pofonokat is?
A nőkre meg hiába mondják, hogy gyengébbek és ezért nem lehet megütni őket, mikor ha egy erős nő ver meg egy gyenge férfit, akkor azon általában csak nevetnek az emberek. Szóval az egész "védjük a gyengébbet" érv csak képmutatás.
17l
"A férfiak azért nem üthetnek meg nőt, mert a társadalom ennyire lenézi a nőket?"
A társadalomban él az a felfogás, hogy a nők fizikailag gyengébbek, mint a férfiak. Összehasonlíthatatlanul gyakrabban fordul elő a családon belüli fizikai erőszak a nők, mint a férfiak ellen. Ez nem jelenti azt, hogy a fordított eset elfogadható vagy nem kell komolyan venni, csak annyit jelez, hogy marginális problémákra kevésbé irányul a figyelem, mint a valóban jelentősekre.
"Egy nő ugyanúgy nem felelős a tetteiért, mint mondjuk egy kisgyerek?"
Ezt a felvetést nem értem. Aki felelős a tetteiért, azt veréssel kell a helyes útra terelni? A félrek.félő pasikat például a deresre fektetve, 50 botütéssel?
Egyébként ha egy nő megtámad egy férfit, az visszaütés helyett le tudja fogni, ha megvan az erőfölény. Nem a felelősség mértékében vethető össze egy nő egy gyerekkel ilyen szituációban, hanem abban, hogy mindkettővel szemben az agresszor visszaél a fizikai erőfölényével. A gyereket nem azért nem vered meg, mert nem felelős a tetteiért, hanem mert egyrészt ez nem nevelési eszköz, másrészt mert nem fair, amúgy pedig az erőszak a gyávák menedéke.
9:
Komolyan, magyarázd már el, hogy hogyan jön a kérdéshez meg a válaszomhoz a kisebbség?
Tök vicces, hogy azon vagytok fennakadva, hogy na de önvédelem. De ugyan a legtöbb esetben nem úgy csattan ám el az a pofon, hanem a másik visszaszól, vagy megcsalja a másikat, esetleg csak veszekednek egy nagyot, és egyik sem jogosít fel erőszakra (és hogy mindenki lelkét simogassa a politikai korrektség, ez mindkét fél felől érvényes, mert ha ezt nem írom bele már rögtön leszólnak, hiába lenne nekem evidens, hogy ez mindenkire alapvetően igaz).
És akkor van az a lehetőség, hogy mondjuk a barátnő is minimális önkontrollal rendelkező egyén, és valami miatt lekever egy pofont, amire kap egyet visszakézből. És ebből jobb esetben nem lesz semmi, de ha mondjuk egy olyat kap, hogy elesik, beveri a fejét az asztal sarkába és ottmarad, akkor garantálom, hogy nem fogják önvédelemnek venni az esetet a bíróságon. Ha a konyhakéssel támad rád, ha minden héten össze kell varrni a szád vagy a szemöldököd a barátnőd miatt, akkor önvédelem lesz, de mondjuk egy pofonért kiverni egy fogat nem jogos önvédelem. És nem is értem, hogy ez néhány embernek miért nem evidens, pláne, hogy ne mondja már nekem azt senki, hogy a pofonra csak pofonnal lehet reagálni.
Amúgy meg néha annyira megnézném, hogy kik írogatnak ilyeneket, mert én teljes Való Világ színvonalat képzelek magam elé ilyen kérdéseknél, ahol a szolis, szőke, műkörmös csajszi visítva kezdi el karmolni a pasit valami féltékenység miatt, amire a természetes válaszreakció az, hogy a tenyészcsődör lekever egy nagy pofont és onnantól mindenki csöndben van. Mikor simán csak meg lehet fogni a csaj kezeit és kidobni a helyről, vagy verbálisan úgy helyretenni, hogy magától elmegy. De ugye van, aki intelligenciával kezel ilyen helyzetet és van, aki nem.
Ha én olyan erős lennék, hogy az ellenkező nem támadásait annyival ki tudnám védeni, hogy lefogom, mindig biztonságban érezném magam.
A valóság az, hogy az ellenkező nem támadásait nemhogy védekezéssel, támadással sem tudom kivédeni. Az, aki a támadásomat egy lefogással ki tudja védeni, ugyanolyan könnyen meg tud támadni engem. Ha elkezdeném ököllel püfölni, elég lenne, ha lefogná a csuklómat, és kész, nem tudnék mit csinálni. Ugyanilyen könnyű, hogy lefogjon, ha meg akar erőszakolni. Bárcsak egy kézszorítással meg lehetne akadályozni a támadásokat.
Gratulálok a kérdezőnek, jól gondolja a dolgokat.
Viszont nagyon gyakran a hapsik ütnek először, nem a nő. Ha egy nő üt, akkor vagy próbál védekezni, vagy fölényben van a hapsival szemben, és ezt használja ki.
Amúgy meg a tisztelt magyar társadalomtól nem lehet többet várni: itt is megy a "hát az nem jó", meg "nem szabad" válaszok, de egy, a fent vázolt szituban mindenki csak nevetne.... Tehát a képmutatás folytatódik.
Kérdező, ha lány vagy, akkor nagyon sajnálom, hogy a szüleid ennyire trehány nevelést adtak neked, hogy ilyen kérdést egyáltalán felteszel. Nő létedre miért nem a nők érdekeit képviseled? Hol volt a töréspont a kis életedben ahhoz, hogy idejuss?? Ezen gondolkodj el.
Ugyanakkor látszik, hogy nem vagy még 18 éves és eddig csak a szülői kényelmet és Eltartást élvezted ki és nem saját magad érted azt el, hogy gyermeked legyen, sőt külön élj a szülőktől. Amikor te is már olyan Felnőtt Szakaszban leszel, szégyelni fogod ezt a kérdésedet.
Hozzáteszem a teljesen Tájékozatlan Kérdezőnek azt, hogy látszik, hogy még gyerek, mert a pikacsú és egyéb ordenáré műsorok helyet nem a híreket olvassa és megérti azt, hogy sajnos a szédült falusi magyarországiak között minden évben van több családi erőszak, sokszor tragikusak is, amelyet mindig a drága Férj kezdeményez. Ezek az idegbeteg, sokszor alkoholisták max. 3-5 évet (!!!!!) kapnak úgy, hogy azt is szabadlábon azért, hogy majd az olyan naív libákat cserkéssze be a szegényke, mint amilyen Te vagy, Kérdező.
Az ilyen sötét lelkű, trehány nevelésű kamaszlányok meg is érdemlik.
"Szóval az egész "védjük a gyengébbet" érv csak képmutatás. "- ezért az embertelen, szadista mondatodért pedig azt kívánom, hogy csak ilyen setétekhez legyen alkalmad. Tanulni úgysem fogsz a történtekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!