Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A férfiak azért nem üthetnek...

A férfiak azért nem üthetnek meg nőt, mert a társadalom ennyire lenézi a nőket? Egy nő ugyanúgy nem felelős a tetteiért, mint mondjuk egy kisgyerek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, mikor egy nő megtámad egy férfit és a férfiak általában nem ütnek vissza, vagy ha igen, akkor mások megverik érte. Ez arra emlékeztet, mint mikor valaki nem a saját gyerekét fegyelmezi és jönnek a gyerek szülei és bosszút állnak.

Nem az lenne az egyenlő bánásmód ha a nőknek is felelniük kellene az erőszakos cselekedeteikért, akár azzal, hogy vállalják a pofonokat is?

A nőkre meg hiába mondják, hogy gyengébbek és ezért nem lehet megütni őket, mikor ha egy erős nő ver meg egy gyenge férfit, akkor azon általában csak nevetnek az emberek. Szóval az egész "védjük a gyengébbet" érv csak képmutatás.

17l

2015. júl. 18. 23:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/114 anonim ***** válasza:
6%

88: Miii????

A femimisták utálják a biológiát, mindig lehurrogják azt, aki avval példálózik. Nekik szabad akkor?

Ráadásul ha jól tudtam, ti az egyenlôségért küzdtök, akkor azért is küzdjetek, hogy a férfiak se legyenek megkülönböztetve semmiféle téren!

2015. júl. 21. 09:01
 92/114 anonim ***** válasza:
44%

"Na de épp ez az. Akit én elkezdek püfölni, az nincs veszélyben. Konkrétan felemelhet és arrébb tehet. Nem kell kivernie a fogam."

1. És ha van olyan férfi, aki gyengébb nálad, ô mit csináljon?

2. Ha erôsebb is, szerintem az lenne rendben, ha lefogna, és kihívná a rendôrséget. Ugyanis ha egy nô ver egy férfit, azt ugyanúgy kellene büntetni is, mintha egy férfi egy nôt.

2015. júl. 21. 09:04
 93/114 A kérdező kommentje:

Kis nő vs nagy férfi:

https://www.youtube.com/watch?v=U5Rn1TCSV-M

... na ilyenkor mi a teendő kedves férfigyőlölők? Ez jó így?

2015. júl. 21. 14:07
 94/114 A kérdező kommentje:

"Szerinted jogtalan, hogy ezek a gyerekek pontokat kapnak a felvételi során, vagy mondjuk a fogyatékos emberek, az árvák, vagy azok a gyerekek, akiknek a szülei nem érettségiztek le, hanem maximum 8 általánost csináltak csak?"

Igen jogtalan. A végzettségnek a személyes kompetencia mutatójának kellene lennie. Az nem egy olyan dolog, ami mindenkinek jár. Ha valaki csak azért kap gépészmérnöki diplomát mert nyomorék, vagy szegény, attól az még nem lesz gépész mérnök, mert nem ért hozzá. A papírnak a tudást kell mutatnia, erre találták ki.

2015. júl. 21. 14:14
 95/114 A kérdező kommentje:

"A femimisták utálják a biológiát, mindig lehurrogják azt, aki avval példálózik. Nekik szabad akkor?"

Ahány feministával beszélsz, annyi féle véleményt fogsz hallani ugyanarról a dologról. Nincs egységes álláspontjuk semmiről. A lényeg, hogy mindent automatikusan kapjanak meg, amiért egy férfinak dolgoznia kell és semmi kötelezettségük ne legyen.

2015. júl. 21. 14:15
 96/114 anonim ***** válasza:
0%

Kvótával kapcsolatban. :)

[link]

2015. júl. 21. 14:36
 97/114 anonim ***** válasza:
100%

Én feminista vagyok, soha nem hurrogtam le a tényeket.

És igaz, hogy sok mindenben nem értünk egyet. Pont úgy, mint vannak olyan vegák, akik nem esznek tejtermékeket sem, van, aki eszik halat, stb. Aki vallásos, az sem ért mind egyet, nem ugyanúgy gondolkodnak a dolgokról.

Van, aki szerint a sztriptíztáncosnő meg van alázva, van, aki szerint nála van minden hatalom. Ez van.

A feminizmus azt jelenti, hogy ne érjen senkit se hátrány, se előny a neme miatt. Ennyit.

Nekem abból a kijelentésből, hogy "nőt ne verj", nem az a jelentés szűrődik át, hogy de férfit verni oké. Akinek igen, annak elég agresszív lehet a világnézete. Ez olyan, mint amikor iskolák mellett kinn vannak a táblák az autósoknak, hogy vigyázz a gyerekekre. Nekem ebből nem az jön le, hogy a szüleiket viszont elütheted.

Azt jelenti csupán, hogy van egy csoport, akik átlagosan fizikailag gyengébbek, és ezt sok agresszív férfi kihasználja. És nem, nem minden férfi agresszív.

Számomra a férfiak agresszivitása számít, azon oknál fogva, hogy hetero nőként velük kerülök párkapcsolatba. Azt sem szeretném, hogy nálam erősebb nő üssön meg, de elég kevés esély van arra, hogy aki életem során megver, az számomra ismeretlen személy lesz, sajnos a legnagyobb esélye annak van, hogy a párom gyepál el. (Statisztika, tények.)

És hiába linkelgeti a kérdezőfiú - mert tuti az - ezeket, lehet, hogy előfordul ilyen, sőt biztos, de sajnos az ellenkezője gyakrabban fordul elő és súlyosabb kimenetellel.

És nem tudom észrevettétek-e, de a férfiak elleni erőszakot soha nem hozzák fel önmaga jogán. Nincs olyan, hogy valaki azt mondja, "beszéljünk a férfiak elleni erőszakról". Mindig akkor hozzák fel, amikor a nők elleni erőszak a téma, hogy minket is bántanak ám! Ezzel csak annyi a baj, hogy ha most az egyikről beszélünk, akkor beszéljünk arról. De magától senki nem hozza fel, mindig csak úgy, hogy támadja a másikat.

Ez olyan, mint - nem tudom, veletek volt-e ilyen régen - alsóban feladatokat oldottunk meg, és a tanár megkérdezte, hogy ki van kész. Erre egy csomó nagypofájú gyerek elkezdett üvölteni, hogy "én még nem, én még nem!".

Nem téged kérdeztünk.

Mondom, legyen egy normális beszélgetés, valaki tegye fel a férfiak elleni erőszakról, és beszéljünk arról, de csak arról. Adjuk meg neki a kellő figyelmet, és ne keverjünk be zavaró tényezőket.

2015. júl. 21. 16:50
 98/114 anonim ***** válasza:
75%

"És ha van olyan férfi, aki gyengébb nálad, ô mit csináljon?"

Szúrjon le. Az nem járja, hogy csak az védheti meg magát, akinek megvan hozzá a megfelelő izomzata.

"Ha erôsebb is, szerintem az lenne rendben, ha lefogna, és kihívná a rendôrséget. Ugyanis ha egy nô ver egy férfit, azt ugyanúgy kellene büntetni is, mintha egy férfi egy nôt."

Teljesen igazad van, de épp az a baj, hogy én nem tudom lefogni azt, aki bánt engem, mert leüt és elszalad.

2015. júl. 21. 16:52
 99/114 A kérdező kommentje:

"A feminizmus azt jelenti, hogy ne érjen senkit se hátrány, se előny a neme miatt. Ennyit."

Hazugság. A feminizmus egy nők jogaiért küzdő mozgalom. A legtöbb korabeli feminista célkitűséz kimondottan férfi ellenes. Az egyenlőségért az egalitáriusok küzdenek, nem a feministák.

"Nekem abból a kijelentésből, hogy "nőt ne verj", nem az a jelentés szűrődik át, hogy de férfit verni oké."

Oktalanság így fogalmazni, ha senkit nem szabad megverni. Ha mégis így fogalmazod akkor célod van vele.

"Ez olyan, mint amikor iskolák mellett kinn vannak a táblák az autósoknak, hogy vigyázz a gyerekekre. Nekem ebből nem az jön le, hogy a szüleiket viszont elütheted."

Nem olyan. A gyerekek nem tudnak teljes mértékben felelősséget vállalni a tetteikért, sokkal óvatlanabbak és nem feltétlenül értik a közlekedési szabályokat, nem úgy viselkednek, mint egy felnőtt, ezért igényelnek plusz figyelmet.

"Azt jelenti csupán, hogy van egy csoport, akik átlagosan fizikailag gyengébbek, és ezt sok agresszív férfi kihasználja. És nem, nem minden férfi agresszív."

Már az férfigyűlöletet sejtet, hogy kiemeled. Sok ember él vissza a hatalmi fölényével nemtől függetlenül.

"És hiába linkelgeti a kérdezőfiú - mert tuti az"

Miből szűröd le? Nő nem lehet ilyen intelligens? Vagy egy nőnek támogatni kellene a feminista propagandát?

[link]

"de sajnos az ellenkezője gyakrabban fordul elő és súlyosabb kimenetellel."

A párkapcsolati erőszaknál csak a testi sértéseket vesszük figyelembe a verbális támadásokat nem. Volt erről egy kutatás, hogy a meleg férfiak párkapcsolataiban van a legkevesebb erőszak, a hetero pároknál átlagos, a leszbikus nőknél pedig a legtöbb. Vagyis a nők számával arányosan nől az erőszak mennyisége egy kapcsolatban.

"És nem tudom észrevettétek-e, de a férfiak elleni erőszakot soha nem hozzák fel önmaga jogán. Nincs olyan, hogy valaki azt mondja, "beszéljünk a férfiak elleni erőszakról"."

Igen mert erről nem lehet beszélni. Aki megpróbálja azt megszégyenítik. Egy férfi nem lehet áldozat szerepben, az a nők privilégiuma.

2015. júl. 21. 17:31
 100/114 anonim ***** válasza:
60%

"Ahány feministával beszélsz, annyi féle véleményt fogsz hallani ugyanarról a dologról. Nincs egységes álláspontjuk semmiről. A lényeg, hogy mindent automatikusan kapjanak meg, amiért egy férfinak dolgoznia kell és semmi kötelezettségük ne legyen."

Hétszentség, hogy nem vagy nő. És intelligens sem. Nem bírtam az összes választ végigolvasni, nem is kell, már az első két oldalon tökéletesen megválaszolták a kérdésedet, azóta jössz mindenféle hülyeséggel, amik egyébként nem cáfolják a válaszokat.

Nagy összegben merek fogadni, hogy te az a (pár napja még) 14%-os nőgyűlölő lúzer vagy, aki itt időnként kiakasztja a jónépet. Úgy látszik, most évi rendes szabadságodat töltöd a diliházban, hogy ennyire ráérsz írogatni :D

2015. júl. 21. 19:13
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!