Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A férfiak azért nem üthetnek...

A férfiak azért nem üthetnek meg nőt, mert a társadalom ennyire lenézi a nőket? Egy nő ugyanúgy nem felelős a tetteiért, mint mondjuk egy kisgyerek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, mikor egy nő megtámad egy férfit és a férfiak általában nem ütnek vissza, vagy ha igen, akkor mások megverik érte. Ez arra emlékeztet, mint mikor valaki nem a saját gyerekét fegyelmezi és jönnek a gyerek szülei és bosszút állnak.

Nem az lenne az egyenlő bánásmód ha a nőknek is felelniük kellene az erőszakos cselekedeteikért, akár azzal, hogy vállalják a pofonokat is?

A nőkre meg hiába mondják, hogy gyengébbek és ezért nem lehet megütni őket, mikor ha egy erős nő ver meg egy gyenge férfit, akkor azon általában csak nevetnek az emberek. Szóval az egész "védjük a gyengébbet" érv csak képmutatás.

17l

2015. júl. 18. 23:40
 61/114 anonim ***** válasza:
21%

Milyen férfigyűlöletről beszélsz, te olvasatlan Kérdező??? Szemellenzőt hordasz, mint a lovak?? Ismered te egyáltalán a családjogi törvényeket? Szimatolj már bele ebben az alábbi linkbe. Izlik? Tetszik?

[link]

2015. júl. 19. 19:09
 62/114 anonim ***** válasza:
62%

60:

1. Számomra elvi kérdés, hogy a verekedés UGYANANNYIRA erkölcstelen dolog, akárki üt. Szerinted erkölcstelenebb, ha férfi teszi?

2. Nem vagyok biztos benne, hogyha egy átlagos mô teljes erejébôl behúzna neked egyet, nem esne ki a fogad.

2015. júl. 19. 19:12
 63/114 anonim ***** válasza:
50%

Nem, 59-es, engem nem így neveltek, az én köreimben nem divat a pofozkodás sem nőtől, sem férfitól.

"Nem az lenne az egyenlő bánásmód ha a nőknek is felelniük kellene az erőszakos cselekedeteikért, akár azzal, hogy vállalják a pofonokat is? "

Másodszor másolom be ide, mi volt a kérdés: az, hogy a nőknek vállalniuk kell a pofonokat. Függetlenül az erőviszonyoktól, és attól, amit már szintén leírtam, hogy a visszaütés nem védekezés. Sikerült végre értelmezni?

És most nyomkodhatod a piros kezet a kérdezővel és az itt kószáló lelki nyomorékokkal együtt, míg be nem görcsöl az ujjatok:DD

2015. júl. 19. 19:13
 64/114 anonim ***** válasza:
57%

* nô

61: Bravó! Találtál egy esetet, hogy egy erôszakos állat férfi undorító dolgot tett. Mire következtetsz belôle? Arra, hogy az összes férfi erôszakos, az összes nô pedig angyal. Gratula!

2015. júl. 19. 19:15
 65/114 A kérdező kommentje:

"a visszaütés nem védekezés"

Az önvédelem a másik ártalmatlanításáról szól. Mivel nem érted az ilyen bonyolult fogalmakat, ezért elmagyarázom: az ártalmatlan azt jelenti, hogy nem tud többet neked ártani. Ezen gondolkodj el! :D

Így tanítják:

https://www.youtube.com/watch?v=WJMH4vLbdDI

Képzeld el úgy, hogy egy nő támad egy ugyanolyan erős férfira.

2015. júl. 19. 19:31
 66/114 anonim ***** válasza:
55%

Könyörgöm, olvassátok már vissza minden válaszom. Én sem pártolom azt, ha valaki erőszakkal old meg valamit, akár nő, hagy ne írjam már bele minden válaszba...

De ne csináljunk már úgy, mintha minden nő által levert pofon életet vagy testi épséget fenyegetne, amire csak fizikai erőszakkal lehet reagálni, és az is a legjobb megoldás.

Igen, egy gyenge nő is tud olyan helyre ütni, hogy az fáj. És? Ha neked fáj, akkor fájjon a másiknak is? Az a megoldás? És nem fenyegető helyzetről beszélek. A női egyenjogúság címen nagy lovagiasan vissza kell adni neki?

"Az önvédelem a másik ártalmatlanításáról szól. Mivel nem érted az ilyen bonyolult fogalmakat, ezért elmagyarázom: az ártalmatlan azt jelenti, hogy nem tud többet neked ártani. Ezen gondolkodj el! :D "

Igen, de az önvédelemnek arányban kell lennie, és ha egy pofonért ájultra ütöd a másikat (mert akár egy ütéssel is kiüthet egy nőt egy átlagos férfi), az is ártalmatlanítás, de még sincs arányaiban és jön a felháborodás, hogy eljárás indul ellened.

Ha lefogod vagy hátracsavarod a kezét is ugyanolyan ártalmatlanítás, mégis arányaiban van...

Ugyanúgy, ha nőként egy pofonra egy forró serpenyővel ütök vissza engem csuknának le, mert nincs arányaiban a kettő.

Amúgy meg ne legyetek már ilyen naivak, a kérdező ott 17 éves lány, ahol én asztronauta...:D Biztos, hogy nem lány, és lehet nem is 17 éves.

2015. júl. 19. 19:49
 67/114 anonim ***** válasza:
35%

"De ne csináljunk már úgy, mintha minden nő által levert pofon életet vagy testi épséget fenyegetne, amire csak fizikai erőszakkal lehet reagálni, és az is a legjobb megoldás."

Nem, nem csinálunk úgy.

De úgy se csináljunk, mintha minden férfi által levert pofon életet vagy testi épséget fenyegetne!

2015. júl. 19. 19:54
 68/114 anonim ***** válasza:
4%

Na, de válaszolhatnátok már: Szerintetek ugyanolyan erkölcstelen, ha egy nő behúz egyet egy férfinak, mint ha egy férfi egy nőnek, vagy sem?

Amúgy ehhez mit szóltok?

https://www.youtube.com/watch?v=u3PgH86OyEM&feature=youtu.be

2015. júl. 19. 20:00
 69/114 A kérdező kommentje:

68: fentebb linkeltem pár hasonlót.

De most linkelek mást is:

https://www.youtube.com/watch?v=9IkEmDEoSeQ

https://www.youtube.com/watch?v=u2ntfQ3u2Mo

2015. júl. 19. 20:14
 70/114 anonim ***** válasza:
34%

Erre már körülbelül húsz hozzászólásban válaszoltak: az erőszak mindkét nem részéről elítélendő.

Ez mit sem változtat azon, hogy visszaütni nem védekezést jelent, különösen az erőfölényben lévő fél részéről. A két állítás között nincs logikai kapcsolat, hogy a kérdező is értse: B válasz. :D

Mivel marhára unom már, hogy körbe-körbe járunk, és a kérdező receptorhiánya lehetetlenné teszi, hogy előre haladjunk, részemről itt be is fejezem, nincs kedvem újra és újra leírni ugyanazt, amit már két órával ezelőtt írtam vagy írtak mások. Ilyen nehéz fejjel nem lesz könnyű még az érettségi se, de azért sok sikert.:-)

2015. júl. 19. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!