Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ítélik el a melegeket?

Kayleigh12 kérdése:

Miért ítélik el a melegeket?

Figyelt kérdés

2014. nov. 13. 02:29
1 2 3 4 5
 21/43 anonim válasza:
Az én fiam nem bűnös. Az ember a bűneiről tehet. Ő erről nem tehet.
2014. nov. 17. 15:10
 22/43 anonim ***** válasza:
ezt mar nagyon sokszor el akartam mondani.. hiszek istenben, nem harok temploba nem imatkozok de hiszek benne... de lassan eajovok h ez az egezs ami kore epul egy hulyeseg.. egymas ellen beszel meg a keresztenysseg is. a hit a nagy elfogadasrol mesel kozben meg kitaszitja a melegeket, isten mindekit szeret de kozbe a melegeket nem, es erre az ellentmondasra mi a kimagyarazo szoveg ? az h mert bun es nem jo dolog. szanalmas ez az egszs keresztenyseg kore epulo dolg, regen is ez az egyhaz tized... csak penzt huztak belole, nem az colt h mindkei szive joga h ha akar akk adomanyoz valamit az egyhaznak, mert az sookal eszerubb h minenki a szive joga h ha ad akkor ad, nem pedig az ehezo paraszt kb haldoklik de az egyhaznak kell a penz... meg ez a temploba jaras is.... az a dontosabb h templomba jarj vagy az higgy valamiben ?.. ja meg h isten minidg veled van es mindent hall stb.. ha mindmet hall miert kell imatkozni ? nem ertem en ezt az egeszet, az 1. vagy a 2. vaalszolo elegge felidegesitett :/
2014. nov. 17. 16:33
 23/43 anonim ***** válasza:
elozo vagyok, a 2. vaalszolorol van szo, bocsi az ekezetekert es a hibakert csak ipadrol irok es ez igy gyorsabb volt
2014. nov. 17. 16:36
 24/43 anonim válasza:
A keresztények között a legtöbb kérdésről soha nem lesz egyetértés, mert az egyikük tud árnyaltan gondolkodni, a másik meg csak feketén és fehéren látja a világot. A fundamentalisták minden bibliai tanítást komolyan vesznek, csak egyet nem. Ami a tálentumokról szól. Mindenki maximumnak gondolja magát és nem veszi észre, hogy 2 tálentumos létére egy 5 tálentumossal vitatkozik. És lehet, hogy vannak 50 tálentumosok is. Jelenleg köztem (akinek a meleg a fia) és a másik hozzászóló között egy ilyen vita zajlik. Elnézést, de ezt el kellett mondanom. Isten nem mindenkinek adott egyformán árnyalt gondolkodást. Erről szólnak a tálentumok.
2014. nov. 17. 16:46
 25/43 anonim ***** válasza:

"Az akinek a meleg a fiá"-hoz:

Úgy tűnik, magadat öt tálentumos árnyalt gondolkodásúnak tartod, engem pedig két tálentumos fekete.fehéren gondolkodó fundamentalistának.

"Az én fiam nem bűnös. Az ember a bűneiről tehet. Ő erről nem tehet."

Jézus viszont ezt mondja: "Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök. Mivel most azt mondjátok látunk, megmarad a bűnötök."

Vesd össze ezt:

"Az én fiam nem bűnös." vs. "Hithű keresztény válaszolóként írok."

A két állítás nyilvánvalóan ellentétben áll egymással. Úgy tűnik mégsem vagy hithű. És azzal, hogy mellé állsz és azt mondod, nem bűnös, hazuggá teszed Isten Igéjét, miközben hithű keresztényként akarsz véleményt mondani, magad is bűnössé váltál ebben a kérdésben. Úgy gondold meg, miket írsz ide "hithű keresztényként"

Vitázhatsz, "árnyalhatod" a gondolkodásodat, de a képlet valójában borzasztóan egyszerű:

Én hiszek Isten Igéjének. Eredmény: nem vagyok többé homoszexuális.

Te nem hiszel, sem a fiad. Továbbra is homoszexuális. Az is marad, ha meg nem tér.

2014. nov. 18. 05:52
 26/43 anonim válasza:
Én itt erőteljes újpünkösdista szöveget érzek, és ilyen esetben bármiféle vita teljesen felesleges. Ezért, ha megengeded, nem megyek bele.
2014. nov. 18. 06:37
 27/43 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy mit ÉRZEL. Erről beszéltem. Te ÉRZÉSEKRE hagyatkozol. Olvasd el a Bibliát. Paráznák, fajtalanok nem öröklik az Isten országát. Olvasd el a Rómaiakhoz írott levél első részét, mit ír Pál azon férfiakról, akik saját nemük iránt gerjedtek fel, mivel nem imádták Istent. El is veszik tévelygésük jutalmát önmagukban. Olvasd el Mózes könyvét: férfi férfival ne háljon úgy, ahogy asszonnyal szokás. Utálatos dolog az. halállal lakoljanak.

Jöhetsz az érzéseiddel. Senkit nem érdekel. Azt állítod, hithű keresztény vagy. Erre lenyomsz egyérzelmi alapon álló szöveget a fiad védelmében, nyomatva a meleg-propagandát keresztény színekbe öltöztetve. Gyalázatos, amit csinálsz, pláne hogy nem átallod keresztény színekbe öltöztetni. Semelyik hithű keresztény közösségnek nem fogod ezt beadni.

De az durva, hogy a külvilág felé hogyan "képviseled" Krisztust.

Ami még durvább, hogy egy keresztény testvéred, aki maga is homoszexuális volt, bizonyságot tesz róla, hogy hatalmas Jézus, és megszabadította ettől, te ezt nem átallod áthúzni, nem átallasz rákontrázni erre nyilvánosság előtt. Nem hogy örülnél neki, és hagynád, hogy Krisztus erősítse hitedet, reményt adjon neked is, ösztönözne arra, hogy keresd a szabadítást fiad számára.

A "szeretet" leple alatt épp ezzel árultad el saját fiadat, tagadtad meg bizonyságtevő keresztény testvéredet, és hitedet, Krisztust.

Ez pedig nagyon durva.

Minden hiábavaló szóról számot kell adnunk az ítélet napján. Úgy irkálj ide másokat félrevezető dolgokat!

Térj meg!

2014. nov. 19. 06:32
 28/43 anonim ***** válasza:

Nevezheted, aminek akarod, a TÉNY az, hogy megszabadultam, bár azelőtt csak férfiakra vágytam, most meg nem vágyom utánuk, azonban vágyódom a feleségem után. Ez pedig TÉNY.

Namost minek hívják azt a gondolkodást, ami szembemegy a tényekkel? Tényszerűtlen gondolkodás? Csúsztatás? Hazugság? Ferdítés? Tagadás? ...

2014. nov. 21. 06:06
 29/43 anonim válasza:
Ha az ém fiam jönne, hogy "Apa, Isten megszabadított, már nem a fiúkat, hanem csak a lányokat szeretem!", akkor megnyugvás helyett egy mégborzasztóbb érzés kerítene hatalmába, mert egy látszatboldogsággal, elnyomott érzésekkel, frusztrációkkal, önhazugságokkal, későbbi belső válságokkal, őszíntétlenséggel teli borzalmas élet rémképe kezdene kísérteni.
2014. nov. 22. 14:21
 30/43 anonim ***** válasza:

Értem. Ezek szerint tehát nyilvánvalóan nem vagy hithű keresztény válaszoló. Csak annyit akartam, hogy ez nyilvánvalóan kiderüljön.

Kiderült.

2014. nov. 24. 06:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!