Sokan mi8ért viszik ennyire túlzásba az állatszeretetet? Nem egy embertől hallottam már azt is,hogy az állata előrébb van a listán mint a barátja, vagy adott esetben inkább az állatot választja mint az embert? Miből alakult ki ez az abszurd túlzás?
28-as tévedsz. Egyrészt macskás vagyok, és kapaszkodj meg, pont a macskákra szokták mondani hogy önző, makacs ösztönlények. Tudod mikor van ez? Ha olyan a "gazdi" aki mondjuk kicsapja a kertbe, nem foglalkozik vele, néha ad neki enni, vagy esetleg ha lakásba van akkor díszként, játékszerként, meg hogy de cuki. Nem tölt vele külön időt, nem játszik vele, csak ad neki enni és ennyi. Tehát aki eszközként, hobbiként, alibiként, vagy pótlékként tart macskát, annál. De az nem szereti ugyanúgy a macskát olyan őszintén, mint ahogy az aktuális párját se, csak ilyen primitív módon amit kap tőle, általa, és bizony a macska nem hülye, az érzi ezt is. Aki tényleg jól szereti és őszintén, tiszta szívből, szabad önrendelkezést is megadva, meg úgy amilyen az állatát, azt az állat megérzi, és tényleg hatalmas szeretettel áll hozzá. Na most a legtöbb ember ehhez képest szerintem primitív ösztönlény, voltam már én is kapcsolatban, meg látom mások kapcsolatait is, legtöbbször a másik fél nem téged szeret... Hanem önmagát, azt az érzést amit rajtad keresztül megél. Ezért van ha változol, "kiábrándul belőled". És a többség ha így, tiszta szeretettel állnál hozzá, nem tudná értelmezni, vagy rosszabb esetben még vissza is élne vele, kihasználná. És nem vagyok állatb*zi, csak simán feltűntek nekem is dolgok, főleg 2020 óta, hogy milyen "emberek" is alkotják a mi társadalmunkat. És egy ideje eljutottam én is oda, hogy ezerszer előbb segítenék egy tényleg bajba került állatnak, mint mondjuk egy alkesz csövesnek, vagy hazug rohadéknak aki pénzt akar kunyerálni. De ha ez embergyűlölet vagy állatb*ziság lenne, ám legyen. Még mindig többre tartom, mint az átlag magyar embereket. És az állatokkal ellentétben ők nagyon is tettek érte, hogy úgy álljak hozzájuk ahogy. Nem gyűlölöm őket, nem ártok nekik. De baromira nem is fogok magamhoz közel engedni primitív, alantas, kihasználós és számító ösztönlényeket. Legfeljebb ha bizonyít, hogy ő nem olyan. Érdekes, mert az állatok meg alapból nem ilyenek, a legtöbb kutya macska tényleg jó szándékkal közelít, vagy épp marad távol. És vicces mert ezt sokan meg a macskákra mondják, amit nemrég az emberekre elsoroltam. Pedig ha elengednék az emberek felé lévő elfogultságukat, és körbenéznének, hát látnák mi a helyzet valójában.
Egyébként ez lehet offtopic volt, hogy on maradjak, kérdező olvastam az eredeti kérdésed. Szerintem aki kutyás vagy macskás, tőle nem elvárható hogy megváljon a kedvencétől, vagy hogy pl kirakja az ágyból, ha ő kiskora óta ott alszik vele. Szóval ennél ezerszer kisebb dolgok is indokok manapság hogy emberek csak úgy eldobják egymást (ez meg a másik amit kutya és macska nem csinál ugye, de őket persze annál inkább...), én is csak azt tudom javasolni, hogy keress akkor olyat, aki nem tart otthon állatot. Mert ott valaki hármotok közül nagyon szenvedne, és hát a kutya/macska volt ott előbb. Hatalmas kiégés lenne, ha mondjuk csak divat állattartó, és tényleg az állatot dobná akár utcára, csak hogy egy nőnek megfeleljen ennyire elvakultan. Elég sok állat kerül utcára a sok idióta és felelőtlen "gazdi" miatt is, szóval ennek inkább ne is adjuk meg az esélyét. Ha zavar, kérlek keress mást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!