Sokan mi8ért viszik ennyire túlzásba az állatszeretetet? Nem egy embertől hallottam már azt is,hogy az állata előrébb van a listán mint a barátja, vagy adott esetben inkább az állatot választja mint az embert? Miből alakult ki ez az abszurd túlzás?
Megértem valamilyen szinten ezt a tisztaságmániát, mert bennem is van hajlam arra, hogy undorodjak egy rakás dologról (bár én inkább az emberi mocsokkal vagyok így; pl amikor meg kell fogni olyan dolgokat amiket egy rakás, a kezébe tüsszögő, köhögő, taknyozó ember fogott már meg előttem - én vagyok az, aki mái napig kézfertőtlenítőzik, miután lenyom egy kilincset) de sztem fel kell ismerni, hogy csak te vagy kényes. Nem lesz semmi bajod attól, ha az ágyra megy a macska. Attól sem lesz semmi bajod, ha a szőnyegen fekszik a kutya. Ha csak egyszer is befingasz a takaród alá, akkor úgyis szarmolekulák között fogsz aludni, akkor is, ha a macska ráfeküdt előtte a paplanra, és akkor is, ha nem.
Az meg, hogy ki mennyire ragaszkodik az állatához, megint egy érdekes kérdés, mert szerintem jobb az, ha valaki túlságosan ragaszkodó,mint ha csak egy eldobhato játékként tekint az állatra. Nem tudom hogy milyen pontos esetre utaltál a kérdésben, de azt 1000%ig jogosnak gondolom, hogy a gazdi az állatot választja, ha a barát választás elé állítja, hiszen az állat nem játék, hanem felelősség, sokan pedig ezt nem képesek tiszteletben tartani.
Ha rajtad múlik egy állat életminősége, sőt, maga az élete, akkor igenis jellemez, hogy hogy kezeled ezt a felelősséget.
Csak az utal valami tényleges problémára/fel nem dolgozott traumára amikor valaki - mint már írták - csak az állatokat szereti, az embereket pedig megveti.
Vannak az állat szerető emberek, és vannak az "állatb*zik", nagy különbség van a két csoport között. Az utóbbit kivétel nélkül olyanok alkotják, akik csak az állatok által érzik magukat fontosnak, szerethetőnek, az emberi kapcsolataik és szociális skilljeik szegenyesek. Pszichésen nem egészséges emberek. Szóval érdemes eszerint kezelni a véleményüket.
Ez nem annak függvénye, hogy ki engedi be (a lakásba, ágyba, bárhová) az állatot, szerintem pl a macska egy tiszta állat, főleg, ha benti, nem lesz tőle piszkos az ágy. Mást meg zavar a szőre, oké, nekem ez is elfogadható. De aki emberekhez nem, csak állatokhoz képes kötődni, azzal bizony bajok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!