Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokan mi8ért viszik ennyire...

Sokan mi8ért viszik ennyire túlzásba az állatszeretetet? Nem egy embertől hallottam már azt is,hogy az állata előrébb van a listán mint a barátja, vagy adott esetben inkább az állatot választja mint az embert? Miből alakult ki ez az abszurd túlzás?

Figyelt kérdés
Nekem személy szerint gyomorforgató,mikor hallom,hogy bent alszik valakivel a macska az ágyon..akkor utána meg ott fog a párjával....? Meg állandóan csupa állatszőrösek a ruhái, vagy semmiről nem lehet megfeledkezni,mert ellopja a macska vagy tönkre teszi? Nekem is vannak macskáim,ugyan úgy családtagnak vannak tekintve,de a kazánházban kosárkájukban bőven megvannak.Enni inni is kapnak becsülettel,napi döncölés is megvan de soha nem engedném be az ágyamba, vagy a konyhapulton ugrálni..Előtte ha benti macska is az almát kaparássza ahol a dolgát végzi,utána meg körbejár vele mindent? Hiába takarítasz, akkor is előfordulhat bármi. Sokan ennek ellenére úgy bánnak vele mint egy emberrel..
jan. 26. 21:34
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
80%
Akkor ezekszerint senkinek nem kéne állatot tartania aki nem kertes családi házban él?
jan. 26. 22:14
 22/33 anonim ***** válasza:
84%
A kérdés provokatív
jan. 26. 22:16
 23/33 anonim ***** válasza:
19 Akárcsak én a kérdéseden...
jan. 26. 22:17
 24/33 anonim ***** válasza:
41%
Vagy megfelelő állatot kell tartani lakásban, mondjuk hörcsögöt. Amikor még panelban laktam a szomszéd vizslát tartott, aki szanaszét kaparta az ajtót mert éppen szeparációs szorongása volt. Minden hajnalban levitték egy fél órára, utána egész nap egyedül őrjöngött, amikor munka után hazatért a gazdi fáradtan akkor mentek még egy fél órára és ki is fújt. Aki dolgozik, nincs otthon, a kutya macska egyedül bezárva a lakásba, hát nem tudom, de ez sem a legfelelősebb állattartás
jan. 26. 22:23
 25/33 anonim ***** válasza:
72%
Kutya,macska velem alszik.Van mosogép,ilyenkor télen többet megy.A jó időben kint vannak,nyáron nem is igen látni őket.És igen,ott szexelünk,meg akárhol.Kocsiban,szabadban,akárhol.
jan. 26. 23:09
 26/33 anonim ***** válasza:
57%
Nos, az állatban nem csalódsz, az emberben annál inkább. Az állat őszintén azt mutatja ami van, az ember hazudik. Az állat őszintén magadért szeret, az ember többnyire csak valami előnyért. Ami ha elpárolog, akkor ő is. Családtagok jó esetben kivételek. De a mai emberi többség, és annak morális szintje, hát pff...
jan. 26. 23:25
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Megértem valamilyen szinten ezt a tisztaságmániát, mert bennem is van hajlam arra, hogy undorodjak egy rakás dologról (bár én inkább az emberi mocsokkal vagyok így; pl amikor meg kell fogni olyan dolgokat amiket egy rakás, a kezébe tüsszögő, köhögő, taknyozó ember fogott már meg előttem - én vagyok az, aki mái napig kézfertőtlenítőzik, miután lenyom egy kilincset) de sztem fel kell ismerni, hogy csak te vagy kényes. Nem lesz semmi bajod attól, ha az ágyra megy a macska. Attól sem lesz semmi bajod, ha a szőnyegen fekszik a kutya. Ha csak egyszer is befingasz a takaród alá, akkor úgyis szarmolekulák között fogsz aludni, akkor is, ha a macska ráfeküdt előtte a paplanra, és akkor is, ha nem.

Az meg, hogy ki mennyire ragaszkodik az állatához, megint egy érdekes kérdés, mert szerintem jobb az, ha valaki túlságosan ragaszkodó,mint ha csak egy eldobhato játékként tekint az állatra. Nem tudom hogy milyen pontos esetre utaltál a kérdésben, de azt 1000%ig jogosnak gondolom, hogy a gazdi az állatot választja, ha a barát választás elé állítja, hiszen az állat nem játék, hanem felelősség, sokan pedig ezt nem képesek tiszteletben tartani.

Ha rajtad múlik egy állat életminősége, sőt, maga az élete, akkor igenis jellemez, hogy hogy kezeled ezt a felelősséget.

Csak az utal valami tényleges problémára/fel nem dolgozott traumára amikor valaki - mint már írták - csak az állatokat szereti, az embereket pedig megveti.

jan. 26. 23:37
 28/33 anonim válasza:
29%
#26 ha hiszed, ha nem, az állat nem őszintén “szeret”. Az után megy, aki eteti és foglalkozik vele. Mivel a kutya falkaállat a végsőkig követni fogja a “falkavezérét”, azaz téged, bármit is tégy. Ezt csak a szeretethiányos, kompenzáló emberek beszélik be maguknak, hogy őket őszintén szereti egy kutya. Ha felsőbb szinteken tanulsz biológiát, akkor hamar megérted, hogy sokkal egyszerűbb lények ennél, az emberek csak megszemélyesítik őket.
tegnapelőtt 05:53
 29/33 anonim ***** válasza:
70%
Ezt te nem értheted kérdező, nem is akarod, felesleges minden válasz, te csak veszekedni akarsz.
tegnapelőtt 08:03
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Vannak az állat szerető emberek, és vannak az "állatb*zik", nagy különbség van a két csoport között. Az utóbbit kivétel nélkül olyanok alkotják, akik csak az állatok által érzik magukat fontosnak, szerethetőnek, az emberi kapcsolataik és szociális skilljeik szegenyesek. Pszichésen nem egészséges emberek. Szóval érdemes eszerint kezelni a véleményüket.

Ez nem annak függvénye, hogy ki engedi be (a lakásba, ágyba, bárhová) az állatot, szerintem pl a macska egy tiszta állat, főleg, ha benti, nem lesz tőle piszkos az ágy. Mást meg zavar a szőre, oké, nekem ez is elfogadható. De aki emberekhez nem, csak állatokhoz képes kötődni, azzal bizony bajok vannak.

tegnapelőtt 08:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!