Mintha kezdenének az emberek belefáradni ebbe az örökös hajszába, ami több éve, évtizede zajlik, ti nem így látjátok?
Gondolok itt a 2020-tól mostanáig tartó időszakra, de akár régebb is lehet.
Hiába a csilivili minden, olyan izzadtságszagú, fáradt minden.
A műsorok is, az emberek is, az élet.
Ti nem így érzitek?
"te az a műanyag zacskó szedegető vagy, aki nem látja hogy mögötte füstölnek a gyárak!"
Sajnalom, hogy szövegértelmezesi fogyatékossáaid vannak.
Én latom, hogy füstölnek a kémények, de azok is miattunk füstölnek, nem jókedvükből. Ha arra várunk, hogy majd a nagyok abbahagyják, varhatunk örökké. Nincs idő rajuk várni.
Gandhinak van egy jó mondasa erre: " Te légy a változás, amit a világban látni akarsz".
Én változtattam. Téged mi tart vissza? Akkor már ketten lennénk. Ha az itt kommentelők is valtoztatnanak, 5-en. Ha az embereknek a fele nem másra mutogatna, jó sokan.
De mint írtam, csak sírni tudtok, meg mutogatni a gyárakra es multikra. Ne tőlük várjatok a valtozast, mert ők nem személyek, hogy valtozzanak.
53, leírtam mar: mert ilyen az emberi természet. Mindig többet akar, ezért mióta civilizáció van, azóta folynak az osztályharcok.
5 ezer éve, amikor a fáraó uralkodott a rabszolgakon, még ennél is durvább társadalmi igazsagtalansag volt. Amikor a középkorban a jobbágyok ingyen túrtak a földet a nemeseknek, akkor is.
Az ember sajnos ilyen. Persze, időnként betelik a pohar es jön egy forradalom, próbálkozas az új rendszer epítésere, de vegső soron azóta van gazdagoknak kedvező, egyenlőtlen társadalmi renduser, miota vagyunk.
Csak most már túl sokan vagyunk a földön ahhoz, hogy ezt túl lehessen elni.
52#
Ez egy komoly vizsga lesz az emberiségnek(már amennyien maradunk, maradnak). Mondhatnám azt is hogy szükségszerű. Ez egy jó dolog hogy te valamicskét teszel, meg látok kis közösséggeket is akik megpróbálnak szerényen(emberhez méltóan) élni, de ezek elenyésző törekvések. A világ a totális mértéktelenség felé halad. Elkéstünk. Már csak kozmetikázni lehet azon, hogy ne a lehető legrosszabb legyen. Amúgy te az ivóvízbe kulázol? Mert megdöbbentő, hogy olyan dolgokat vélünk alapszükségletnek ami abnormális. Elvérzik a természet vizsgáján.
57# "Ezt az emberiség önmaga építette ki, nem más."
Hát én biztosan nem.. 😅😅😂 Ne kend rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!