Mintha kezdenének az emberek belefáradni ebbe az örökös hajszába, ami több éve, évtizede zajlik, ti nem így látjátok?
Gondolok itt a 2020-tól mostanáig tartó időszakra, de akár régebb is lehet.
Hiába a csilivili minden, olyan izzadtságszagú, fáradt minden.
A műsorok is, az emberek is, az élet.
Ti nem így érzitek?
"Egyébként a 60-as években tetőzött a kapitalizmus. Az államkapitalista blokkon belül, a legvidámabb barakk is akkor volt."
Bőven, szerintem is! Én még a 70-es éveket is idesorolnám, sőt a 80-as éveket is, bár ott már nem lenne olyan természetes a mosolyom.
Miért a 60-as éveket emelted ki?
Mert akkor már mindenünk megvolt, amit ipari és gazdasági szempontból nyüszögés nélkül ki lehetett bírni.
Ha csak a retró történeteket nézzük, az idősebb generáció is mondta hogy mindene megvolt az "átkosban" ami szükséges, anélkül hogy párttag lett volna. Jókedv, kacagás, minden héten étterem, cukrászda, esetleg koncert.
Markáns példa a lakhatás, hogy még ha hitelek szempontjából is, de a fiatalok el tudtak menni építkezni, vagy "kis" segítséggel összespórolni és házat venni, amit akár tudtak törleszteni, ezáltal leválva a szülőktől majd családalapítás. Megint csak a világ helyzete és politika, pedig 20. századot írunk két nagy világégés után.
És most mi van? 2025. Európa. BÉKE. BIZTONSÁG. stb. 👀
Huh, jó tesz neked hogy a frusztráltságot kiírod magadból, ezzel nem csak nekem okozol örömet, hanem magadnak is, ezáltal mindketten megkönnyebbülünk! 🙃
Úgy látszik a kíméletes szavak nem jutnak el a szívemhez! ❤️
(Nem is fognak SOHA!)
Ne félj, motivállak! 😉
🙏
#eznagyonjóvót
23#
Mert 1969-70-től kezdve már az összfogyasztás meghaladja a Föld regenerációs képességét. A dollár mögül is ekkoriban tűnik el gyakorlatilag a fedezet, szinte korlátlanul lehet pénzt gyártani. Onnantól kezdve abszolút a jövőnket éljük fel. Innen lehetett volna még más irányba fordulni az emberiségnek súlyos következmények nélkül, illetve azok elkerülése érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!