Hogyan adod meg az életkorodat?
Kerekíted? Hogyan? Pl. ha 31. születésnapod után vagy 5 hónappal, akkor még 31, de ha 7 hónappal, akkor már 32?
Vagy a naptári évet nézed, pl. 2003. januárjában születtél, és 2024 december van, akkor 21 vagy, pedig egy hónap múlva már a 22. szülinapod van, vagy ilyenkor már inkább 22-nek mondod magad?
Vagy azt mondod, hogy pl. 35 és fél?
Vagy azt mondod, hogy pl. márciusban leszek 27 éves?
Vagy 30 múltam/31 leszek, mindegy, hogy mennyi kell még hozzá?
Vagy ha megvolt a 45. szülinapod, akkor másnaptól már a 46-ban vagyok kifejezést mondod?
Írj példát, hogy mikor születtél és a mai napon hogyan adnád meg a korodat.
Októberi vagyok, de én mindig lefelé kerekítek, úgymond 21,9 éves kor is 21, mert addig nem vagyok 22, amíg azt be nem töltöttem. Jogilag is így helytálló, 18 éves is a 18. születésnapjától lesz az ember. Persze olyan már volt, hogy szeptember közepén megkérdezték, hogy hány éves vagyok és mondtam, hogy október 5-én töltöm a 12-őt, mert ugye addig már nem volt 3 hét, de ha megkérdezik tőlem augusztus végén, akkor még simán rámondtam volna, hogy 11 vagyok.
A nagyszüleim és anyám mindig úgy tanította, hogy pl. betöltötted a 21-et, mostmár a 22. életévedben jársz, tehát 22 éves vagy. Csak ez azért nem helytálló számomra, mert az újszülött is az 1. életévében jár, mégsem lesz születésekor 1 éves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!