Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan adod meg az életkorodat?

Hogyan adod meg az életkorodat?

Figyelt kérdés

Kerekíted? Hogyan? Pl. ha 31. születésnapod után vagy 5 hónappal, akkor még 31, de ha 7 hónappal, akkor már 32?

Vagy a naptári évet nézed, pl. 2003. januárjában születtél, és 2024 december van, akkor 21 vagy, pedig egy hónap múlva már a 22. szülinapod van, vagy ilyenkor már inkább 22-nek mondod magad?

Vagy azt mondod, hogy pl. 35 és fél?

Vagy azt mondod, hogy pl. márciusban leszek 27 éves?

Vagy 30 múltam/31 leszek, mindegy, hogy mennyi kell még hozzá?

Vagy ha megvolt a 45. szülinapod, akkor másnaptól már a 46-ban vagyok kifejezést mondod?

Írj példát, hogy mikor születtél és a mai napon hogyan adnád meg a korodat.

#éveim
tegnap 21:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%

Nem kerekítek, mivel nem vagyok egy kretén. A korom azt mutatja, hány éves vagyok, vagyis mennyit töltöttem be. Egy nappal a születésnapom előtt sem mondom egy évvel idősebbnek magam.

Gyereknél van ilyen, hogy "januárban lesz 5", mert ott fél év rengeteget számít.

tegnap 21:38
 2/13 A kérdező kommentje:
Na de ha leéltél 34 évet és 364 napot, akkor sem vagy még 35 éves?
tegnap 21:42
 3/13 anonim ***** válasza:
52%
Nem.
tegnap 21:42
 4/13 anonim ***** válasza:
33%
#2: nem. Sosem találkoztam más értelmezéssel, meg egyébként jogilag is ez a helytálló.
tegnap 21:45
 5/13 anonim ***** válasza:
83%

Én pl. szeptemberi vagyok, idén töltöttem a 24-et, és addig hivatkozom magamra 24 évesként, míg nem járunk ~nyár közepe, vége felé, mert onnantól azt mondom, szeptemberben töltöm a 25-öt.

Én csak ennyi szoktam mondani, olyanokat már egy jó ideje nem, mint pl. 24 és fél éves vagyok.

tegnap 21:49
 6/13 anonim ***** válasza:
43%

Nem kerekítek, utoljára oviban csináltam ilyesmit. A valós koromat adom meg, most is azt mondom, hogy huszonhárom éves vagyok, nem azt, hogy huszonhárom éves és tíz hónapos.

2001. 02. 14-én születtem és 13-án is huszonhárom éves leszek. Majd másnap felmegy huszonnégyre, de azelőtt nevetségesnek tartanám ezt a kerekítgetést és pontosítgatást. Egyrészt gyerekes, másrészt felesleges. Legfeljebb akkor merül fel, ha olyasmiről beszélgetek másokkal, ahol releváns lehet.

tegnap 21:49
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Errefele egy nappal a szülinap előtt még mindig az előző évet mondják.
tegnap 21:50
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
Január közepén van a születésnapom. Decemberben már mindig a következő évet szoktam mondani már azelőtt, hogy betölteném (ha nincs valami praktikus vagy jogi oka, ami miatt a pontos életkoromat kellene mondani). Novemberben még az aktuális évet szoktam jellemzően mondani, de sokszor hozzáteszem, hogy lassan X+1 leszek. Előtte pedig szimplán mondom a koromat, nem foglalkozom félévekkel.
tegnap 22:01
 9/13 anonim ***** válasza:
38%
A betöltött évet szokás megadni. Ha december 1-én van a 20. szülinapod, akkor november 30-án még 19 éves vagy.
tegnap 22:01
 10/13 anonim ***** válasza:
47%
Én mindig a születésnapomtól mondom az adott életkorom, addig az előzőt. Nem mondok ilyet, hogy fél vagy múltam vagy leszek.
tegnap 22:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!