Hogyan adod meg az életkorodat?
Kerekíted? Hogyan? Pl. ha 31. születésnapod után vagy 5 hónappal, akkor még 31, de ha 7 hónappal, akkor már 32?
Vagy a naptári évet nézed, pl. 2003. januárjában születtél, és 2024 december van, akkor 21 vagy, pedig egy hónap múlva már a 22. szülinapod van, vagy ilyenkor már inkább 22-nek mondod magad?
Vagy azt mondod, hogy pl. 35 és fél?
Vagy azt mondod, hogy pl. márciusban leszek 27 éves?
Vagy 30 múltam/31 leszek, mindegy, hogy mennyi kell még hozzá?
Vagy ha megvolt a 45. szülinapod, akkor másnaptól már a 46-ban vagyok kifejezést mondod?
Írj példát, hogy mikor születtél és a mai napon hogyan adnád meg a korodat.
Nem kerekítek, mivel nem vagyok egy kretén. A korom azt mutatja, hány éves vagyok, vagyis mennyit töltöttem be. Egy nappal a születésnapom előtt sem mondom egy évvel idősebbnek magam.
Gyereknél van ilyen, hogy "januárban lesz 5", mert ott fél év rengeteget számít.
Én pl. szeptemberi vagyok, idén töltöttem a 24-et, és addig hivatkozom magamra 24 évesként, míg nem járunk ~nyár közepe, vége felé, mert onnantól azt mondom, szeptemberben töltöm a 25-öt.
Én csak ennyi szoktam mondani, olyanokat már egy jó ideje nem, mint pl. 24 és fél éves vagyok.
Nem kerekítek, utoljára oviban csináltam ilyesmit. A valós koromat adom meg, most is azt mondom, hogy huszonhárom éves vagyok, nem azt, hogy huszonhárom éves és tíz hónapos.
2001. 02. 14-én születtem és 13-án is huszonhárom éves leszek. Majd másnap felmegy huszonnégyre, de azelőtt nevetségesnek tartanám ezt a kerekítgetést és pontosítgatást. Egyrészt gyerekes, másrészt felesleges. Legfeljebb akkor merül fel, ha olyasmiről beszélgetek másokkal, ahol releváns lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!