Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka, hogy ilyen...

Mi lehet az oka, hogy ilyen lettem?

Figyelt kérdés
Nagyon zárkózott voltam mindig is, és gyereknek már eldöntöttem, hogy nem lesz családom, feleségem, de sajnos még barátom sincs senki

dec. 7. 18:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Introvertált vagy, befelé forduló. Ez alapból alkati kérdés, de a felnövekedés során kapott benyomások is megerősíthetik.
dec. 7. 18:22
 2/12 anonim ***** válasza:

Hasonló sorsúként azt mondanám erre, hogy szeretetlenség a gyerekkorban - ami már akkor elzárkózást okozott.

Mindentől, mindenkitől, hogy ne kapjunk rosszat vagy kellemetlent.

Barátaim ugyan voltak, de évek óta már nincsenek.

F

dec. 7. 18:23
 3/12 anonim ***** válasza:
24%

Félsz.

Csak nem tudsz róla.

Van kiút.

A bátorság.

Az ok lehet, hogy a korai kezdeményezéseidet büntette a környezet.

dec. 7. 18:26
 4/12 A kérdező kommentje:
Csak hát leéltem lassan 30 évet, és ilyen boldogtalan volt az egész életem.
dec. 7. 18:42
 5/12 anonim ***** válasza:

#4 kezdj el változtatni. Aminek az alapja, hogy belelépsz helyzetekbe ahol kockázat van. Pl visszautasítás.

Ez összetett hosszú dolog.

Pl ha egyedül élsz akkor nincsnek felépülve, kigyakorolva a kommunikációs készségeid, nem tudsz beszélgetni idegenekkel, nem tudsz megnevettetni valakit stb

Az is kérdés a saját személyiséged mennyire van kibontva. Ismered e magad, hogy mi érdekel, mitől ugrik meg a pulzusod. Mert ez adhat alapot ismerkedéshez. Mert akármennyire tapasztalt valaki ebben egy csomó emberrel eleve nem passzol, és hogy tudja kikkel igen ahhoz saját magának valamilyennek kell lennie.

És persze a félelmek. Próbáld észre venni mikor félsz, hol vannak a komfort zónád határai. Mert ha észre veszed akkor lehet esélyed átlépni azt. Pl fél e valaki beszélni a pincérrel, kérni az utcán egy zsepit, vagy pénzt. Felhívni valakit telefonon stb stb. ezer kis félelem lehet.

és nem az az elsődleges cél, hogy nem félni. hanem hogy tudni cselekedni akkor is ha jelen van a félelem.

dec. 7. 18:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát az a durva, hogy nem is ismerem magamat, nem tudom mi az ami leköt.
dec. 7. 19:14
 7/12 anonim ***** válasza:

#6 ez érdekesnek hangzik elindulni ezen az úton és kideríteni. 30 év olyan, hogy már nem húzhatod az időt, de nem is késő még semmihez. És azt is fontos érteni, hogy nem ugyanazt a játékot játsszuk, szóval a tiédben most jött el ennek az ideje, lehet erre is később jössz majd rá, hogy miért. Miből kellett kijönnöd.

Amit nagy mennyiségben kerülj el: játék, sorozatok, egyéb függőség veszélyes dolgok. Mert ezek is sok időt visznek el.

Azt is mért fel, hogy hol vagy most. Akár helyileg, tanulmányilag, beszélsz e valami nyelvet, anyagilag, mikhez értesz. Mert az is más merre indulni egy nagy városban, vagy egy faluban. Nagyon egyéniek az utak.

Ami jó könnyű elindulás lehet, ha nincs jobb ötleted az elején, vannak helyben valami önkénteskedési lehetőségek. Mert itt emberekkel lehet vegyülni és közben meg valami értéket is létrehozni, jobb pozícióba hozva másokat.

De akár a gyk-t vagy interneted is elkezdheted kicsit másképp, célirányosabban használni.

dec. 7. 19:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon introvertált ember vagyok, ma is egész nap itthon voltam, semmit sem csináltam. Lehetséges, hogy én egy ilyen ember vagyok, aki semmit sem szeret csinálni, csak lenni a semmiben?
dec. 7. 20:02
 9/12 anonim ***** válasza:
#8 Az is lehetséges. De csak úgy tudhatod meg, ha elkezdesz kísérletezni. Pl ma már felismertél dolgokat. Nem tudod milyen vagy nem ismered magad. Túl van a komfort zónádon kimenni a lakásból. Ez utóbbival pl elkezdhetnél vizsgálódni. Pl elmehetnél sétálni tíz percre. Vagy elmenni holnap kirándulni pár órát. Vagy kinézni egy programot és elmenni. Ha szereted a filmeket akár moziba egyedül. stb stb.
dec. 7. 20:14
 10/12 A kérdező kommentje:
De akkor nekem minek az élet?!
dec. 7. 20:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!