Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerinted is sokkal önzőbb...

Szerinted is sokkal önzőbb viselkedés a gyerekvállalás, mint a gyerek nem vállalás?

Figyelt kérdés
szept. 19. 20:26
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
50%

Itt nem önzőség önzetlenségről van szó, hanem az önismeret teljes hiányáról, a lehetőségek rossz felméréséről, téves kalkulációkról.

De fiatalon az ember nem ismeri magát, nem hallgat a szüleire. (meg legröbbjük nem is jó modell) Mire rájön, mit hogy kellett volna, már 50 éves.

Mindenképpen nemtörődömség a semmire gyereket vállalni. Vagy őrület nem tudom

szept. 20. 19:23
 42/49 A kérdező kommentje:

Ha a prekoncepcióid gyártásánál saját magadból indulsz ki, akkor elég alantas ember lehetsz:

A prekoncepciód, hogy a gyerektelenek szarnak mindenkire. Lehet, hogy te valóban mindenki másra szarsz a gyerekeden kívül, és ezért gondolod, hogy a gyerektelenek ezáltal mindenkire szarnak. Valószínűleg ez a helyzet, hisz még meg is ismétled:

"képes vagyok az életem hátralévő részében úgy élni, hogy ne csak a saját érdekemet, hanem egy másik egyén, a gyerek érdekét nézzem"

Tehát szinte beismered, hogy ha nem vállalnál gyereket, akkor senki másnak az érdekét nem néznéd.

szept. 20. 19:34
 43/49 anonim ***** válasza:
49%

Nem, nem az összes gyerektelen. Vannak olyanok, akiknek nem jött össze normális pár, de lelkük mélyén akartak gyereket. Vannak ilyenek is.

Ők soha nem lesznek egy szinten azokkal, akik tudatosan nem akartak. Mert jajj meghízok, jajj bőrömnek annyi, jajj fosós gyerek, jajj hányós gyerek, jajj sírós gyerek, jajj szülés utáni depresszió, jaj hormonproblémák, jajj ragyás bőr. Amint lesz gyereked és az tényleg, tiszta szívből szeretni fogod akkor még a saját életedben is csak másodszereplő leszel.

Gyerekkel nincs az, hogy jaj most olyan boldogtalan vagyok, kiveszek szabit megyek egy hétre Görögországba és lövi is az insta fotót pucsított seggel harmadnap. Ezt el kell felejteni! Meg vagy már kötve, mert egy másik életért felelsz, elöntenek a problémák! Nem a saját boldogságod van már előtérben!

Az, meg, hogy te itt játszod Teréz anyát nekünk meg a szentéletűt azzal nem tudok mit kezdeni. Mert VÉGSŐ SORON mindenki a saját érdekét tartja szem előtt. Csak van, amikor a szeretet felülírja ezt, bizonyos embereknél. Például közeli hozzátartozóknál.

szept. 20. 20:32
 44/49 anonim ***** válasza:
61%

40, de továbbra sem számít. Úgy döntötte, hogy neki a gyerek által okozott boldogság többet ér, mint amennyire taszítja a hányás.

Neki annyira kell a gyerek, hogy nem érdekli a hányás.

Hogy nem önző már megteremteni egy új embert, mert fontosnak érzi magát, vagy beteljesülni akar, vagy babázni? Vagy a nevét tovább adni, vagy látni, hogy a két ember mixe hogy nézne ki.

Életemben nem hallottam egyetlen egy indokot sem a gyerekvállalásra, ami ne lett volna abszolút nevetséges.

Erre gondolok amúgy, mikor azt mondom, sokan nem gondolnak bele. Létrehozol egy embert. Ezt mondd el magadnak párszor és gondolj bele, mit jelent.

szept. 20. 20:46
 45/49 anonim ***** válasza:
#43: De miért csinálsz még mindig úgy, mintha minden szülő boldog lenne a gyerekvállalástól? Amikor megy a nyílt, kevésné nyílt ekézése a gyermekmentekseknek és a jajjgatás, hogy látszólag piti problémák miatt nem akarnak, akkor miért csak a jó szülő van ellenpéldaként felállítva? ilyenkor hol van az a rengeteg szülő akinek a gyereke intézetben/nevelőszülőnél van, vagy éppen bántalmazó, diszfunkcionális stb családban nő fel (akik egy jó része itt szenved pl.)?
szept. 21. 20:25
 46/49 anonim ***** válasza:
#46 Én nem vagyok elmebeteg, te vagy egy iskolázatlan tanulatlan bunkó, aki képtelen szöveget értelmezni.
szept. 22. 10:05
 47/49 A kérdező kommentje:
Képes voltam értelmezni. Mindenki aki azt állítja, hogy törődik a közeli hozzátartozóin kívül bárki mással, az játsza a Teréz anýát.
szept. 22. 10:08
 48/49 A kérdező kommentje:
Amit eddig itt lerendeztél, azok alapján a gyerekeddel is legfeljebb annyira törődsz, hogy megmondod neki miben kell örömét lelnie vagy mitől kell boldognak lennie.
szept. 22. 10:14
 49/49 anonim ***** válasza:
0%
#48 Jobb is, hogy nem szaporodsz, haljon ki ágad, meg is érdemled.
szept. 22. 11:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!