Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Gyereket szeretnék, de a...

Gyereket szeretnék, de a párom nem. Mégis mi ez a viselkedés?

Figyelt kérdés

Szervusztok!

4 és fél éve vagyunk együtt, én 28 évesek vagyunk, már jóideje együtt élünk, és minden remekül működik oda-vissza, kölcsönös tisztelet, minden megvan köztünk.

Nem olyan rég pedzegettem, hogy de jó lenne, ha bővülne a család. (Ő is családcentrikus). Akkor azt mondta hogy várni kellene még. Mondtam, hogy oké, várjunk! :) (Megbeszéltük, hogy 30 éves korom előtt azért lesz baba)

Megszakítással védekezünk, közös megegyezés miatt (!). Azt mondja, ő tényleg tudja kontrollálni önmagát. (Ha nem, akkor szerintem nem olyan nagy baj, mert kitérek rá:)

Egyszer volt egy olyan, hogy nem akart megjönni. Csináltam egy tesztet. Azt mutatta, hogy negatív.

Erre az első reakciója szomorúság volt, majd utána mosolygott ismét, hogy azért örült volna ha pozitív lett volna.

Érdekes ez a kettősség, nem tudom hogy most ez mi?

Hogy nem akar, de ha összejönne, nagyon örülne neki?

(Egyéni vállalkozók vagyunk, megélünk szépen, és most indítjuk útnak közös vállalkozásunkat. )

Őszintén, én nagyon szeretnék tőle egy kisbabát már, megteremtettem hozzá már az alapokat. De ezt a kettősséget egyelőre nem tudom hova tenni, beszélni fogok róla erről amikor összegyűjtöttem a bátorságom, de egyelőre érdekel a Ti véleményetek, melyet nagyon szépen köszönök előre is mindenkinek! :)

2017. febr. 23. 12:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
Egy picit akarja, gondolat szinten, de nem komolyan egyenlőre. Vagy vársz, amíg kedve lesz, vagy elkezded erőltetni, esetleg ultimátumot adsz, szerintem ez is jogos, ha te 30 alatt akarsz gyereket, akkor ne hátráltasson, főleg ha ezt meg is mondtad neki korábban.
2017. febr. 23. 13:00
 2/13 anonim ***** válasza:
77%

mi is így voltunk a párommal. ő is akart gyereket, de félt belevágni. aztán megbeszéltünk egy pontos időt, hogy mikor vágunk bele (nyáron volt téma, novemberben be volt tervezve egy utazás; azt beszéltük meg, hogy utazás után jöhet a baba). Elsőre összejött, ahhoz képest, hogy eleinte mennyire félt a gyerekvállalástól, ahogy megtudta, hogy babánk lesz, minden félelme eltűnt. most van egy fél éves kisfiunk, ő pedig, meg kell mondjam, remek apa! :)

Beszélj a pároddal! a férfiak ilyen félősek ;) bennünk beindul az anyai ösztön már a baba előtt, de ők csak akkor érzik ezt, ha már megfogant, vagy megszületett.

Sok sikert! remélem összejön a baba. Sok boldogságot! :)

2017. febr. 23. 13:01
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
Nem vedekeztek, igy meglepetes nem erheti majd. Az, hogy orulni fog-e, ki tudja. De nem hibaztathat, hiszen nem huz gumit, semmit nem tesz a terhesseg ellen.
2017. febr. 23. 13:07
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A teszt-dologra reagálnék... Mi is megszakítással ill. naptármódszerrel védekeztünk, annak tudatában, hogy nem túl biztonságos a módszer, de fel voltunk készülve egy esetleges terhességre.

A párom minden hónapban csalódott volt kicsit, ha megjött, mindig mondogatta, hogy kicsit sajnálja a dolgot...

Aztán egyik hónapban nem jött meg és a teszt pozitív lett. Mindketten sokkot kaptunk. Hiába tudtuk, hogy benne van a pakliban, hiába vágytunk rá, teljesen más volt a gyakorlatban szembesülni vele, hogy akkor innentől ránk szakadt ez az óriási felelősség, ami végérvényesen megváltoztatja az életünket! Ez már nem felelőtlen fantáziálgatás volt, hanem a rideg valóság. Egy hónapig tartott, mire nagyjából fel tudtuk dolgozni, hogy az a két csík megváltoztatja az egész addigi életünk. (Nekem van már gyermekem, én azért remegtem, mert tudtam, mivel jár, a párom meg azért, mert ő meg nem tudta, a bizonytalanság volt számára rettenetesen ijesztő.)

Az nem volt kérdés, hogy megtartjuk, de nagyon nehéz volt feldolgozni a sokkot.

Aztán a sors döntött, a második trimeszterben elveszítettük a babát. :( Valószínűleg tényleg nem álltunk rá készen, bármennyire is azt hittük, hogy igen.

2017. febr. 23. 13:20
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

beszéld meg vele!

mitől félsz?

ha nem akar mondja meg és akkor tudsz továbblépni

2017. febr. 23. 13:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Lényegtelen az életkorotok, ha úgy visekedtek, mint két tini.

Mi az hogy össze kell gyűjteni a bátorságot??

Komolytalan a kapcsolat, ha nem tudtok őszinték lenni és nyíltan beszélni a témáról.

Azaz korai még nektek!

2017. febr. 23. 13:52
 7/13 anonim ***** válasza:
31%

Én erre csak azt tudom mondani, hogy férfi embertől elvárni, hogy akarjon gyereket... nem nagyon lehet :D Nyilván vannak olyanok akik nagyon szeretnének, de legtöbb férfi úgy van vele, hogy ilyet nem mer kijelenteni, mert sose érzi magát felkészültnek (bár szerintem mi nők is így vagyunk ezzel), ellenben, ha lesz baba örülni fog neki :) Ez nem kettősség, csupán tudja, hogy nem készült fel rá, így nem fogja azt mondani, hogy utcu neki hajrá. De ha lesz majd örül.

Ez mondjuk csak az én véleményem és tapasztalatom a közeli ismerősök kapcsán. Inkább örülj a tudatnak, hogy alapvetően őrült volna, ha pozitív lett volna a teszt :) Ha gondolod inkább kérdezd meg tőle, hogy örülne e csak most nem érzi magát felkészültnek és beszéljétek meg, hogy együtt menni fog, lassan azért idő van, főleg, ha megegyeztetek, hogy 30 előtt legyen :) Nem kell őt noszogatni, mert akkor csak jobban megijed. És hidd el megéri várni :D

2017. febr. 23. 14:09
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

azért egy ffi is mondhatja, hogy ő igen akar.

milyen kapcsolatok vannak, hogy ezt nem lehet megbeszélni? meg félni, mit szól a másik? mit szólna? ha nem akar mondja meg, ha akar, akkor azt. szánalom

2017. febr. 23. 14:14
 9/13 A kérdező kommentje:

AZ építő jellegű hozzászólásokat, sztorikat innen is köszönöm! :) Igen, nehéz feladat lesz majd a gyermek felnevelése, de nemes is egyben.

Az anyagi résztől eltekintve a lelki erősítés is megvan, anyukám 30 éve bölcsődében gondozónő néha a csecsemőosztályon, szerencsére rettentőjól meg lehet vele beszélni minden apróságot ezzel kapcsolatban. És mikor bementem hozzá munkahelyre, átélhettem a jót, a rosszat, de persze ez más gyerekével más. Én is úgy érzem valahol mélyen, hogy még tart tőle, ezért is mondtam, hogy természetesen várjunk! :) CSak közben az izgatottság amikor esélyes volt hogy mégis megfogant valaki, összezavaró :)

Azok, akik ebből a pár sorból annyi konklúziót tudtak levonni, hogy nem merünk semmit megbeszélni egymással, és hogy egyenlőek vagyunk a szánalommal, az sajnos őket minősíti, mivel sehol sem került említésre hogy soha nem merünk egymásnak elmondani dolgokat.

1. már megbeszéltük hogy 30 éves korunk előtt érkezik az első kisbaba :D

2. Azt is, hogy ha összejön ebből a fajta "védekezésből" nem lenne világégés

3. Nyilván minden nagyobb volumenű témát megelőz a lelkemben egy felkészülés, izgulással egyetemben, azaz szép magyar mondattal élve, összeszedem a bátorságom hozzá. De ettől még meg fog történni. :D

Várom a további, esetleg személyes tapasztalatokat!

2017. febr. 23. 14:34
 10/13 anonim ***** válasza:
61%
Naivitás felsőfokon. :)
2017. febr. 23. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!